رئیس دانشگاه یزد در نشست خبری:
استیضاح وزیر علوم، تاریخی است
همه در یک قایق هستیم و نباید شکافهای اجتماعی را تقویت کرد. نگاه ما به مسائل اجتماعی و سیاسی، علمی است و فضا را برای همه جناحها فراهم خواهیم کرد.
رئیس دانشگاه یزد گفت: استیضاح وزیر علوم، تاریخی است.
به گزارش ایلنا از یزد، دکتر محمد صالح اولیاء روز گذشته در نخستین نشست خبری خود و معاونانش با اهالی رسانه با اشاره به اعلام وصول استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مجلس نهم گفت: این استیضاح تاریخی است.
وی افزود: دکتر فرجی دانا از لحاظ علم و اخلاق، تعهد و مدیریت، شخصیتی برجسته و از رتبههای بسیار خوب علمی کشور بشمار میآید و امیدواریم مجلس قدر این نخبه علمی را بداند.
اولیاء تاکید کرد: اگر میخواستیم یک فرد نمونه را برای وزارت از مجموعه دانشگاهیان در نظام جمهوری اسلامی انتخاب کنیم، یکی از بهترین گزینهها وزیر محترم فعلی علوم و تحقیقات و فناوری است.
عاقبت تفرقه در عراق و سوریه هویداست
رئیس دانشگاه یزد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شکافهای اجتماعی ایجاد شده طی سالهای اخیر در کشور گفت: ایجاد شکاف و تفرقه در جامعه یکی از مهمترین بلاهای سالهای گذشته بوده است، باید مراقب بود تا در دام تفرقه دچار نشویم چراکه عاقبت تفرقه انگیزی در سوریه و عراق هویداست.
وی گفت: همه در یک قایق هستیم و نباید شکافهای اجتماعی را تقویت کرد. نگاه ما به مسائل اجتماعی و سیاسی، علمی است و فضا را برای همه جناحها فراهم خواهیم کرد.
وی با تاکید بر تحمل یکدیگر و انجام امور گفت: شاید نظرات یکدیگر را قبول نداریم ولی با احترام میتوانیم با یکدیگر کار کنیم.
هدف، قرار گرفتن یزد در بین ۱۰ دانشگاه برتر تا سال ۱۳۹۹ است
محمد صالح اولیاء در ادامه با اشاره به توانمندیهای دانشگاه یزد، قرار گرفتن این مجموعه در ردیف ۱۰ دانشگاه برتر را براساس چشم انداز دانشگاه دور از ذهن ندانست و تصریح کرد: رتبه دانشگاه یزد در بین دانشگاههای کشور که در بخش دولتی بالغ بر ۱۷۰ دانشگاه هستند، براساس ارزیابیهای داخلی و خارجی بین ۱۶ تا ۲۷ است.
وی با بیان اینکه هیچکدام از این ردهها، جایگاه واقعی دانشگاه یزد در کشور نیست، عنوان کرد: شاید توجه به تامین زیرساختهای دانشگاه در سالهای گذشته، مسؤولان را از ارتقای رتبه دانشگاه غافل کرده ولی براساس چشمانداز هفت سالهای که منطبق با برنامه پنج ساله ششم مد نظر است باید با تقویت معیارهای ارزیابی در راستای ارتقای جایگاه دانشگاه تلاش شود.
رییس دانشگاه یزد در بخش دیگری از سخنانش خواستار تغییر دیدگاه جامعه به دانشگاه شد و گفت: دانشگاه یزد مصمم به جذب دانشجویان مستعد و ممتاز از سراسر کشور است و در این زمینه نیز مشوقها و تمهیدات بسیار خوبی را اندیشیده است.
بورسیههای دکتری با ارز مرجع از کشور خارج شدهاند
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد نیز در ادامه سخنان رییس این دانشگاه به آییننامه حمایت از دانشجویان استعداد درخشان در این مجموعه آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در این آیین نامه دانشجویان در شش سطح گروهبندی شدهاند که به هریک از این گروهها جوایز ارزندهای تعلق خواهد گرفت.
دکتر قاسم برید لقمانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آمادگی دانشگاه برای پذیرش بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر دانشجوی جدیدالورود در مقاطع تحصیلی مختلف برای سال تحصیلی جدید، تصریح کرد: دانشگاه یزد در حال حاضر بالغ بر ۱۴ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۶۲ گرایش مصوب کارشناسی، ۸۳ گرایش کارشناسی ارشد و ۳۶ گرایش دکترا دارد.
وی درخصوص لیست بورسیههای غیرقانونی دکتری در این دانشگاه گفت: یکی دو مورد در دانشگاه بورسیه داشتهایم ولی بر اساس اطلاعاتی که بنده دارم، موارد بورسیه با ارز مرجع از کشور خارج شدهاند.
جوگیر نشوید؛ دولت ها می آیند و می روند
سپس، مسئول نمایندگی رهبر انقلاب در دانشگاه یزد به سخنرانی پرداخت و با تأکید بر ضرورت رعایت انصاف در جامعه از خبرنگاران خواست تا تحت تاثیر جو قرار نگیرند چراکه دولتها میآیند و میروند.
وی همچنین در خصوص استیضاح وزیر علوم هم گفت: باید انصاف داشت و به مجلس فرصت داد تا به مسأله رسیدگی کند.
حجت الاسلام متوسل همچنین در خصوص بورسیههای غیرقانونی دکتری هم گفت: این کار در دولتهای قبل از دولت گذشته هم انجام میشده است.
همه باید انصاف داشته باشند
در ادامه معاون پژوهشی و فنآوری دانشگاه در خصوص رعایت انصاف خاطرنشان کرد: انصاف خوب است ولی همه باید انصاف داشته باشند. به عنوان مثال آن نماینده استان که متن استیضاح را امضا کرده و در آن تایید کرده که کشور در این مقطع با رکود علمی مواجه بوده، شایسته بود اول از دانشگاه یزد بازدید میکرد تا در جریان اقدامات و پیشرفتهای چند ماهه قرار میگرفت. وی افزود: این اقدام، سیاه نمایی خدمات است.
دکتر سید محمد تقی المدرسی در ادامه به ارایه توضیحاتی در مورد اقدامات صورت گرفته در این حوزه پرداخت و گفت: محققان و پژوهشگران دانشگاه در حال حاضر به پنج پایگاه اطلاعاتی مهم دسترسی آنلاین و به ۳۶۰ پایگاه دسترسی آفلاین دارند.
وی همچنین با اشاره به انجام اقدامات برای چاپ و نشر ۱۵ عنوان کتاب، در رابطه با ارتباط دانشگاه با صنعت به انعقاد قرارداد دانشگاه با دستگاهها و صنایع مختلف به ارزش مجموعاً ۷۸۰ میلیارد تومان اشاره کرد.
وی همچنین به انعقاد تفاهم نامههایی با مراکز علمی و تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری به میزان ۷۲۰ میلیون تومان تجهیزات جدید آزمایشگاهی یعنی معادل سه برابر سال گذشته خریداری و ساماندهی شده است.
المدرسی گفت: دانشگاه در ارتباط با صنعت دو هدف بازاریابی و نیازسنجی را دنبال میکند چرا که معتقدیم دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه نه تنها باید معرف کارآموزان به صنایع باشد بلکه باید نیازها و مشکلات صنایع را شناسایی و ارتباط اساتید دانشگاه با صنعت برای رفع مشکلات و ارائه دستاوردها برقرار کند.
معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه یزد ادامه داد: در همین راستا نیز با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان یزد تفاهمنامهای برای تشکیل دبیرخانه مرکز علم و کار در این دانشگاه منعقد شده است تا این ارتباط دو سویه موفقتر برقرار شود.
برای کرسیهای آزاد اندیشی کاری صورت نگرفته است
دکتر کاظم مندگاری - معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز با بیان اینکه این معاونت زمینه ساز آموزش است و شرایطی را فراهم میکند که دانشجویان در محیطی آرام و با نشاط به اموختن بپردازند، اظهار کرد: شرایط سنی دانشجویان و جدایی آنها از خانواده برای ورود به دانشگاه در واقع نقطه عطفی برای ورود آنان به زندگی است که از حساسیت بالایی برخوردار است.
وی مدیریت علمی دانشگاه و متمرکز شدن تسهیل شرایط آموزش برای دانشجویان را دو سیاست مد نظر این معاونت ذکر کرد.
این مسؤول با اشاره به وجود دو تشکل دانشجویی در این دانشگاه، افزود: البته یک تشکل دیگر نیز در شرف راه اندازی و چند تشکل جدید هم در مرحله اخذ مجوز هستند و امیدواریم با افزوده شدن به تعداد تشکلها و کانونهای دانشجویی شاهد رشد این فضای پویا و با نشاط باشیم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی گفت: باتوجه به وضعیت کشور در سالهای گذشته، برای کرسیهای آزاد اندیشی کار مهمی صورت نگرفته است.
این مقام مسئول همچنین درباره برخی تخلفات در انتخابات انجمن اسلامی دانشگاه گفت: تخلفات در حدی که به ابطال انتخابات منجر شود، نبود. وی همچنین از تعیین مهلت برای اصلاح اساسنامه انجمن اسلامی خبر داد و گفت: اگر در این زمان این اصلاحیه صورت نگیرد، مجوز فعالیت آنان لغو میشود.
معاون دانشجویی دانشگاه یزد نیز با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در این حوزه، بیان کرد: ظرفیت خوابگاههای دانشگاه به نحوی توسعه یافته که تمامی دانشجویان جدیدالورود غیر بومی در این خوابگاهها اسکان داده شوند. همچنین در بخش تغذیه نیز سعی در حرکت به سمت برون سپاری با هدف افزایش بهرهوری و تنوع در ارائه خدمات به دانشجویان داریم.
هدف کمیته انضباطی، اصلاح است
دکتر علی مروتی همچنین رویکرد کمیته انضباطی دانشگاه را برخورد با هدف اصلاح خواند و افزود در کمیسیون موارد خاص نیز حرکت به سمت تنها رسیدگی به شکایت دانشجویان خاص بوده و سعی داریم درخواست سایر دانشجویان از مراحل معمول دنبال شود.
دکتر سید محمد مهدی حسینی معاون اداری و مالی دانشگاه نیز در ادامه این نشست به بیان برخی از سرفصلهای برنامه این حوزه برای ارتقای بهره وری در دانشگاه یزد پرداخت.
مشاور رییس و مدیر حوزه ریاست دانشگاه یزد هم در پاسخ به سؤالی در مورد پروژههای عمرانی این دانشگاه اظهار داشت: سالن آمفی تئاتر دانشگاه با شرفیت ۱۴۰۰ نفر در حال حاضر به عنوان یکی از مهمترین پروژههای عمرانی در دست اجراست و طی ماههای مهر یا آبان به بهره برداری میرسد.
دکتر سید محمود زنجیرچی همچنین از ایجاد یک سالن غذاخوری جدید و تجهیز سالنهای غذاخوری قدیمی خبر داد و بیان کرد: سایت باغ ملی برای پردیس بین الملل تجهیز میشود ضمن اینکه سالن فجر دانشگاه نیز به محل بازارچه دانشجویی تبدیل خواهد شد.