مدیرکل فنی و حرفه ای یزد در نشست خبری:
ضرورت فراگیری " مهارت " در جامعه درک نشده است
حبیب الله کارگر با مهم توصیف کردن فراگیری مهارت از سوی جوانان گفت: اگر جوان ما مهارت خاصی را کسب کند ولو اینکه کار و درآمدی نداشته باشد، اعتمادبنفس در او ایجاد میشود و همین یک قدم به جلو است.
مدیرکل فنی و حرفهای استان یزد گفت: ضرورت فراگیری " مهارت " در جامعه دیده نمیشود.
به گزارش ایلنا از یزد، حبیب الله کارگر ظهر روز دوشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران رسانههای استان با اشاره به اینکه این سازمان سالانه ظرفیت آموزش ۳۴ هزار نفر را دارد، گفت: ۶۰ درصد آموزشهای فنی و حرفهای توسط دولت و ۴۰ درصد توسط ۴۲۰ آموزشگاه آزاد در سطح استان ارائه میشود.
وی گفت: این آموزشها و گواهینامه آنان دارای کد بین المللی هستند و برای اقامت در سایرکشورها مانند کانادا مورد نیاز است و داشتن مدرک معادل ۴ سال سابقه کار است.
کارگر در این خصوص گفت: متاسفانه هنوز نیاز به فراگیری مهارت در جامعه ما احساس نمیشود در حالیکه در کشورهای توسعه یافته، مهارت و نیازسنجی مهارتها یک ضرورت است.
مدیرکل فنی و حرفهای استان با اشاره به وضع تحریمهای چند ساله اخیر بر روی صنایع متوسط و بزرگ کشورمان گفت: یکی از راههای بیاثر کردن تحریمها، روی آوردن به صنایع کوچک و زودبازده است که در این خصوص فراگیری مهارتها ضرورت است.
حبیب الله کارگر در ادامه سخنان خود گفت: نیازسنجیهای روستایی استان در حال انجام است تا تخصصهای مورد نیاز به روستاها برده شود. وی گفت: این نیازها باید به تایید دهیار، بخشدار، فرمانداریها و استانداری برسد.
وی برای نمونه گفت: یکی از دهیاران استان، برای روستای خود، آموزش روباتیک را درخواست کرده بود!
کارگر با تاکید بر پایان نیازسنجی روستاها تا پایان ۱۳۹۴ گفت: نیازسنجی در اشکذر، میبد، ابرکوه و تفت در حال انجام است.
مدیرکل فنی و حرفهای با اعلام راه اندازی طرح «دیپلماسی مهارت» در این سازمان گفت: کشورهای آفریقایی برای فراگیری مهارت، اعتبارات خوبی در نظر گرفتهاند و تلاش داریم تا از این فرصت استفاده کنیم. ضمن اینکه اگر کسانی بتوانند در این حوزه وارد شوند، می توانند درآمد خوبی کسب کنند.
وی، یکی از برنامههای این سازمان را آموزش اتباع خارجی در استان عنوان کرد و گفت: در حالی که گفته میشود بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تبعه افغانی در استان حضور دارند، لازم است برخی مهارتها با کمک سازمان ملل متحد به آنان داده شود بهره وری صنایع در اختیار آنان افزایش یابد.
کارگر همچنین هشدار داد که این اتباع در حال تصرف صنایع ساختمانی هستند.
این مقام مسئول همچنین آموزش الکترونیکی و آزمون الکترونیکی دورههای مهارت را از دیگر برنامههای این سازمان اعلام کرد و با این روش، فراگیری مهارتها به هم استانیها در شهرستانهای دوردست میسّر میشود.
حبیب الله کارگر با مهم توصیف کردن فراگیری مهارت از سوی جوانان گفت: اگر جوان ما مهارت خاصی را کسب کند ولو اینکه کار و درآمدی نداشته باشد، اعتمادبنفس در او ایجاد میشود و همین یک قدم به جلو است.
وی همچنین گفت: یکی از برنامههای مهم سازمان، فراوری کرم کمپوست است، فناوری ای که در صورت تکمیل و مصرف، موجب بیشتر شدن گوشت دام میشود.
مدیرکل فنی و حرفهای گفت: اعتبارات این سازمان علیرغم تورم، رشد چندانی نیافته است و این مهم موجب وارد آمدن برخی فشارها روی فعالیت سازمان شده است.
کارگر گفت: این سازمان دو میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصدی برای مشاغل پرداخت کرده و در سال ۱۳۹۲،۳۱ هزار نفر و در سال ۱۳۹۱،۲۸ هزار را تحت آموزش خود قرار داده است.