گزارش ایلنا از وضعیت سکونت برخی نیازمندان یزدی؛
خانههای نیازمندان و فقرای یزدی در معرض ریزش و تخریب/ افزایش تراکم فقرا و اجاره نشینی ۳۰۰ خانوار فقیر در بافتهای فرسوده شهر جهانی
در حالی از استان یزد و شهروندان آن به عنوان استانی برخوردار و ثروتمند یاد میشود که به تازگی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان یزد از ریزش و تخریب خانههای نیازمندان یزدی در صورت بی توجهی مسئولان خبر داده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از یزد،کمکهای خودجوش مردمی به مستمندان، راهاندازی طرحهای معیشتی،اهدای بستههای پوشاک و غذا و کمکهای پنهانی نقدی و غیرنقدی و ارسال آن به استانهای دیگر نمونهای از انسان دوستی شهروندان ایرانی از جمله یزدیها در کمک به همنوعانشان است. اما به دلیل مشکلات اقتصادی فراوان و رشد چشمگیر نیازمندان در سال های اخیر نه تنها توان مردم برای کمک به دیگران کاهش پیدا کرده که مسئولان را هم نسبت به حل مشکلات شهروندان بی تفاوت کرده است.
وضعیت منازل نیازمندان نامناسب و اسفبار است
مدیرکل کمیته امداد استان یزد با تقدیر از همراهی همیشگی یزدیها در طرحهای کمک رسانی این نهاد و خیران یزدی در حمایت از نیازمندان اظهار داشت: متاسفانه بیشتر منازل قدیمی که نیازمندان در آن سکونت دارند بسیار نامناسب و حتی در حال فروریختن است.
محمدشجاعان با اشاره به اینکه این موضوع در دیدار با اعضای شورای شهر نیز مطرح شده، افزود: فصل پاییز آغاز شده و به رغم اینکه هوا هنوز سرد نشده اما باید قبل از آغاز فصل سرما فکر اساسی برای آنها برداشته شود تا در سرمای استخوان سوز یزد شرمنده آن ها نباشیم.
وی با بیان اینکه همواره از این استان به عنوان استانی برخوردار یاد میشود تصریح کرد:اما واقعیت اینگونه نیست و فقر در زیرپوست شهر به خوبی نمایان است.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد با بیان اینکه وضعیت فقرا و نیازمندان در برخی مناطق شهر یزد از دیگر مناطق محروم استان بهمراتب نگرانکنندهتر است ادامه داد: عوامل متعدد باعث شده تراکم فقرا در بافت قدیم بهویژه در ۲ سال گذشته بیشتر از حاشیه شهر شود.
وی اضافه کرد: تورم افسار گسیخته، رشد بیکاری و ناتوانی در تأمین هزینه ها و مشکلات دیگر باعث شده تا نیازمندان روز به روز وضعیت بدتری داشته باشند.
اجاره نشینی ۳۰۰ خانوار فقیر در بافت قدیم
مدیرکل کمیته امداد استان یزد با اشاره به وضعیت نامطلوب بافت قدیم برای سکونت به دلیل بی توجهی مالکان و تخریب و ریزش بخش هایی از منازل اظهار داشت: در این شرایط متاسفانه ۳۰۰ خانوار نیازمند و فقیر در بافت قدیم شهر یزد اجارهنشین هستند که خانه های آنها بالای ۱۰۰ سال قدمت دارد و مالکان هم برای تعمیر منازل اقدامی نداشته اند.
شجاعان با بیان اینکه اولویت نخست انتقال این خانوادهها به مکانی امن و سپس ساخت مسکن برای آنان است تصریح کرد: در صورت تأمین زمین مناسب از طریق دستگاهها و ادارات متولی حتی در مناطق روستایی، کمیته امداد آمادگی دارد ساخت منازل مسکونی در ابعاد و متراژ کم با مشارکت خیران، فعالان عرصه صنعت ساختمان و مؤسسات دولتی و غیردولتی مرتبط با امر مسکن و همچنین نقشآفرینی ویژه خانوارهای تحت حمایت از طریق تسهیلات قرضالحسنه را آغاز و به سرانجام رساند.
وی ادامه داد: یکی از نیازهای جدی خانوادههای نیازمند مسکن است که با توجه به افزایش قیمتها، تلاش میکنیم این نیاز محرومان را با همکاری و تعامل دستگاههای مختلف تأمین کنیم.
ضرورت تدوین سند جامع فقرزدایی
رئیس شورای شهر یزد در خصوص وضعیت مسکن نیازمندان در بافت تاریخی شهر یزد که در حال تخریب و ریزش است گفت: در دیداری که با مدیرکل کمیته امداد با شورای شهر برگزار شد خواستیم تا محورهای همکاری با این شورا را در قالب سند جامع فقرزدایی ارائه کنند.
غلامحسین دشتی با بیان اینکه باید تصمیمات اصولی برای خدمترسانی بهتر به نیازمندان با تعامل و همافزایی بین دستگاه های مرتبط اتخاذ شود افزود: باید از ظرفیت های موجود در استان و ظرفیت های یزدی که در سایر نقاط است در این زمینه حداکثر بهره را برد.
وی با بیان اینکه باید فقر در یزد با توجه به ظرفیتهای موجود به صفر نزدیک شود، افزود: تعداد زیادی از یزدیهای کارآفرین و سرمایهدار مقیم استانهای دیگر هستند که باید شناسایی شوند و از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده شود.
به گزارش ایلنا، حدود ۵۰ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری استان یزد زیر پوشش کمیته امداد هستند و توجه به حوزه مسکن به عنوان سرپناه و محلی امن برای آسایش و گذران زندگی، از جمله نیازهای فطری و اولیه است که باید دید با توجه به استقرار دولت سیزدهم در یزد و وعده های رئیس جمهور برای ساخت مسکن، مسئولان یزد به ویژه استاندار جوان در این زمینه چه اقدامی خواهند داشت.
انتهای پیام/