مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان:
۳۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان شخم زمستانه شد
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت : تا امروز ۳۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان با استفاده از بارندگیها شخم زده شد.
به گزارش ایلنا از رشت، اکبر زاده با اشاره به افزایش ۱۳ درصدی شخم شالیزارهای گیلان در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزود : افزایش تولید ، صرفهجویی در هزینهها، استفاده بهینه از آب بارشها و از بین رفتن آفات گیاهی بهویژه کرم ساقه خوار برنج از مزایای شخم شالیزارها است.
وی با توجه به محدودیتهای آبی سالهای اخیر به لزوم افزایش بهرهوری مصرف آب اشاره کرد و بیان کرد: به کشاورزان عزیز توصیه میشود ضمن بازسازی تعریض و ترمیم مرز کرتها با بستن خروجیهای آب مزرعه اقدامات لازم را در خصوص حفظ آب ناشی از بارش به عملآورند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی بابیان اینکه آن دسته از اراضی شالیزاری که دارای آبهای سطحی بودند انجام شخم زمستانه بهصورت شخم کمعمق میتواند باشد اظهار کرد: شخم زمستانی ضمن داشتن اثرات مثبت برای حاصلخیزی خاک موجبات بهبود شرایط مزرعه در سال زراعتی آتی را فراهم نماید همچنین شخم زمستانی موجب افزایش ظرفیت نگهداری آب خاک در طی فصل زراعی و پوسیدگی بقایای گیاهی و افزایش ماده آلی خاک میشود.
اکبر زاده ادامه داد: عمق شخم زمستانه پانزده سانتیمتری توصیه میشود و از زدن شخمهای عمیق که کلوخههای بزرگ ایجاد میکند خودداری باید خودداری شود.
وی با اشاره به مهمترین فواید اجرای شخم زمستانه بیان کرد: شرایط مطلوب برای رشد و نمود گیاه در طول فصل زراعی، امکان بهکارگیری بهموقع کودهای پایه نظیر کودهای فسفاتِ در زراعت برنج، کاهش هزینههای نیروی انسانی و ماشینآلاتی، دقت در شخم ثانویه و در صورت پاکتراشی حاشیه مرزها در هنگام انجام عملیات شخم زمستانه از بین رفتن پناهگاه گذرانی آفت ساقه خوار برنج و کاهش میزان این آفت در فصل کشتوکار برنج ازجمله فواید شخم زمستانی میتوان برشمرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی تأکید کرد: در سالهای کمآبی لازم است کشاورزان مرزهای کارت را پهنتر کنند تا در صورت بارندگی توانایی حفظ آب در کرتها وجود داشته باشد.
اکبر زاده در پایان با اشاره به انجام شخم زمستانی در استان گیلان و ادامه آن گفت: کشاورزان استان حدود سیوپنج هزار هکتار معادل پانزده درصد از اراضی شالیزاری را شخم زمستانه زده که این میزان در سال گذشته حدود سی هزار هکتار بوده است.