رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه سلامت گیلان گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان از کمبود امکانات وتجهیزات در حوزه های مختلف، آموزشی، درمانی، پژوهشی، رفاهی و ...رنج می برد.
به گزارش ایلنا از رشت، ارسلان سالاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در همایش هفته پژوهش، با گرامیداشت شهادت دکتر مفتح و سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، نقش پژوهش در توسعه پایدار و ارتقاء سطح خدمات ارایه شده، غیر قابل انکار خواند و تصریح کرد: در این میان ساختن اصول تفکر علمی، حائز اهمیت است.
وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص تقویت پژوهش، تاکید کرد: پرداختن به ارتقاء پژوهش در اوضاع کنونی کشور، موجب پیشرفت جامعه در حوزه اقتصاد، توسعه بین الملل، بهداشت و سلامت، محیط زیست، معیشتی و نیز ارزشمند شدن پول ملی خواهد شد، خوشبختانه در این زمینه، کشور دارای پتانسیل های مناسبی است.
سالاری با بررسی نمودار ارزش اقتصادی، رقابت درباره فناوری و نوآوری را موثر دانست و افزود: سهم کشورهای جهان در اقتصاد دانش بنیان ١٧ درصد است، این در حالی است که این رقم در ایران تنها ٤ درصد می باشد.
وی ادامه داد: وجود ٤.٦ میلیون دانشجو در کشور، پتانسیل مناسبی برای تاسیس شرکت های دانش بنیان، تولید علم و صادرات محصولات تولید شده از این شرکت ها است و ادامه آن می تواند راهی برای برون رفت از شرایط تحریم های ظالمانه علیه ایران باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با مقایسه شاخص های تولید علم دانشگاه های شمال کشور، ارتقا در حوزه تولید علم را نیازمند همت مضاعف و تفکر بسیجی دانست و خاطرنشان کرد: ارتقاء زیرساخت های پژوهش نیز می تواند در مسیر کمک کننده باشد.
این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به بدهی ٦٧٠ میلیاردی دانشگاه در حوزه تجهیزات و مطالبات پرسنلی، یادآورشد: ناتمام بودن کلینیک های ویژه، کمبود تجهیزات پزشکی، عدم اجرای طرح تحول سلامت شهری، فرسودگی تجهیزات آزمایشگاهی، قدمت زیرساخت های درمانی، کمبود امکانات رفاهی، پراکندگی دانشکده ها و نبود کتابخانه مرکزی از مسایل پیش رو دانشگاه است که در این زمینه برون رفت از این چالش ها هماهنگی ى رایزنی های متعددی با مسوولان وزارتی، کشوری و اخیرا در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است. وی ادامه داد: تامین هزینه های شماره گذاری آمبولانس های مرکز اورژانس، تخصیص ٣ دستگاه سی تی اسکن، تامین ٢٠ دستگاه همودیالیز، افزایش مجوز جذب اعضای هیات علمی، انعقاد قرارداد تحویل دستگاه سی. تی. اسکن و ام. آر. آی و شتابدهنده خطی، پیگیری افزایش بودجه سال آینده دانشگاه و تامین ٩٠ میلیارد تومان خارج از بودجه وزارت بهداشت، از دستاوردهای این نشست ها بوده است.
سالاری در خصوص سفر اخیر وزیر بهداشت به گیلان، به پیگیری مصوبات این سفر و راه اندازی پایگاه اورژانس هوایی در استان، راه اندازی کوهورت سالمندان و تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز دانشجویان اشاره کرد و گفت: با عزمی جدی در صدد هستیم تا با اصلاح زیرساخت های بهداشتی و درمانی استان، روند خدمت رسانی را به وضعیت مطلوبی سوق دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پایان، اولویت های پژوهش، آموزش و درمان در دانشگاه را تلاش در جهت ایجاد طراز مثبت مالی، تلاش برای برون رفت از شرایط مالی موجود، پیگیری پیشبرد پروژه های طرح تحول سلامت، تقویت پژوهش های فاخر و اثربخش حوزه سلامت و درمان، گسترش مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان، توسعه زیرساخت آموزش و تحصیلات تکمیلی و بهبود وضعیت جذب اعضای هیات علمی برشمرد و اظهار امیدواری کرد با وجود دلسوزان حوزه سلامت استان، بتوان گام های بلندی در راستای آنچه شایسته مردم گیلان است، برداریم.