مدیرکل فرهنگ و ارشاد گیلان عنوان کرد:
هویتیابی مطالعه مجازی در گرو هدایت در مرحله گذار
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، فضای مجازی را عامل افزایش مطالعه دانست و گفت: باید این مرحله گذار را هدایت کنیم تا مطالعه مجازی هویت خاص خودش را پیدا کند.
به گزارش ایلنا از رشت، فیروز فاضلی در مراسم تجلیل از کتابداران و کتابخوانان برگزیده استان گیلان در رشت، با بیان اینکه مردم با فرهنگ زندگی میکنند، گفت: فرهنگ برای گفت وگو است و برگزاری چنین برنامه های فرهنگی فرصت گفت وگو را فراهم می کند.
وی، نگفتن چیزی را به معنی وجود نداشتن آن چیز ندانست و افزود: نیازمند واگویه مشکلات به ویژه در حوزه فرهنگ هستیم تا بتوانیم گفتمان سازی را در جامعه ترویج کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان از برگزاری پانزدهمین نمایشگاه کتاب استان از ۲۶ آبان ماه جاری لغایت اول آذرماه خبر داد و اضافه کرد: گیلان استانی پیشرو در حوزه نشر است و بالغ بر ۶۰ ناشر داریم. البته اهالی کتاب و کتابخوانی دغدغههای بسیار دارند، اما همچنان فرهنگ را راه کمگذر می دانند و اگر دوباره متولد شویم باز فرهنگی خواهیم بود.
فاضلی، کاهش سرانه مطالعه در جامعه ایرانی را غیر قابل باور دانست و متذکر شد: امروزه جوانان و نوجوانان و خانواده ها اهل مطالعه هستند و سرانه مطالعه کم نشده، اما فضای مجازی روش مطالعه را تغییر داده است.
وی، فضای مجازی را عامل افزایش مطالعه دانست و گفت: برخی از افراد بیش از پنج ساعت در شبانه روز در فضای مجازی مطالعه دارند، اما به واسطه بیگانه بودن فرهنگ فضای مجازی با فرهنگ بومی ما، متولیان فرهنگی باید به فضای مجازی محتوا و جهت دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه فضای مجازی امکان مطالعه در پارک و خیابان و مترو را فراهم کرده، یادآور شد: باید این مرحله گذار را هدایت کنیم تا مطالعه مجازی هویت خاص خودش را پیدا کند و لذا این فرهنگسازی باید توسط کتابداران و اهالی کتاب و کتابخوانی انجام شود.