معاون دادگستری گیلان خبر داد:
تشکیل بیش از 43 هزار پرونده حوزه خشونت در گیلان طی سال جاری
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با اشاره به آمار بالای خشونت در گیلان گفت: در 7 ماهه نخست امسال 43 هزار و 466 پرونده با کاهش 8 درصدی در حوزه خشونت وارد محاکم قضایی استان گیلان شده است.
به گزارش ایلنا از رشت، احمد آقایی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در 7 ماهه نخست امسال 43 هزار و 466 پرونده در حوزه خشونت وارد محاکم قضایی استان گیلان شده است، اظهار داشت: گزارشها نشان میدهد در مدت 7 ماهه نخست امسال آمار خشونت در گیلان 8 درصد کاهش یافته است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل گیلان کاهش 8 درصدی آمار وقوع خشونت در این استان را محصول یک کار جمعی در شورای فرهنگ عمومی دانست و عنوان کرد: در کنار نقشآفرینی سایر نهادهای فرهنگی و تربیتی، “طرح نماد” که آموزش و پرورش مسئولیت آن را بر عهده دارد در کاهش آمار خشونت تأثیر زیادی داشته است.
آقایی تشکیل حدود 70 هزار پرونده در سال گذشته با موضوع خشونت در گیلان اعم از ایراد ضرب عمدی، توهین و تهدید را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: از ابتدای امسال و در 7 ماهه اخیر تاکنون 17 هزار پرونده در ایراد ضرب، 11 هزار پرونده در تهدید، 15 هزار پرونده در توهین وارد دستگاه قضایی و محاکم استان گیلان شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل گیلان خشونت و افزایش آمار آن در یک جامعه را حاصل غفلت خانواده و سپس نهادهای تربیتی دانست و بیان داشت: خشونت در حقیقت به معنی تعرض به فرهنگ اصیل یک جامعه تلقی میشود به طوریکه هماینک کل دنیا در حوزه مسائل تربیتی و فرهنگ دچار تزلزل و چالش شده است.
آقایی گیلان را دارای یک فرهنگ بسیار قوی و با پیشینه بسیار زیاد دانست و با تأکید بر اینکه همین مؤلفه در گردشگرپذیر بودن این استان نقشی اساسی داشته است، افزود: گیلانیان در حقیقت وارث یک فرهنگ بسیار قوی از نیاکان خود هستند و این استان از دیرباز تاکنون به عنوان یک مرکز مهم با مردمانی بافرهنگ و اصیل محسوب میشود.
وی در کنار آمار بالای خشونت در گیلان حجم ورود پروندهها در این بخش به محاکم قضایی استان را نشانه اعتماد مردم به دستگاه قضایی برای حل مشکلاتشان تلقی کرد و اظهار داشت: تمام دستگاهها و نهادهایی که در شورای فرهنگ عمومی گیلان عضویت دارند باید در راستای کاهش چنین ناهنجاریهای اجتماعی مشارکت داشته باشند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل گیلان با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی در واقع همان شیوههای رفتاری یک جامعه بوده که از نیاکان و پیشینیان به ارث گذاشته شده است افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی که توسط امام راحل بنیان نهاده شد در حقیقت از اهمیت بسیار بالای موضوع فرهنگ عمومی در انقلاب اسلامی حکایت دارد.