خبرگزاری کار ایران

فاضلی در مراسم اهدای دومین جایزه ادبی «فرض پور» :

حکومت‌های بزرگ را فقط تکبر فرو می‌ریزد/ حاشیه‌نویسی سبب زنده ماندن آثار می‌شود

حکومت‌های بزرگ را فقط  تکبر فرو می‌ریزد/ حاشیه‌نویسی سبب زنده ماندن آثار می‌شود
کد خبر : ۸۲۸۷۶۶

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با تأکید بر اینکه باید آثار مفاخر نقد و بررسی شود، گفت: حاشیه‌نویسی بر آثار مفاخر سبب زنده مانده این آثار برای همیشه خواهد شد.

به گزارش ایلنا از رشت، فیروز فاضلی در مراسم اهدای دومین جایزه ادبی «فرض پور» به استاد «محمد روشن» که در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیا (ص) رشت برگزار شد، ضمن ابزار خوشحالی از برگزاری این مراسم برای دومین سال متوالی، گفت: ما از اساتید و مفاخر خود هم روش و هم منش را می‌آموزیم.

وی با بیان اینکه باید منش را دید، به جان خرید و سپس یاد گرفت، افزود: استاد سمیعی گیلانی به عنوان یکی از مفاخر گیلانی است که در سال‌های گذشته حلقه‌ای از انسان‌های فرهیخته را در دانشگاه گیلان تشکیل داد که این حلقه هنوز در دانشگاه فعال است و زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان از آن بهره می‌برد و به عنوان یکی از گروه‌های شاخص در سطح کشور مطرح است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در ادامه با اشاره به اینکه کسب این موفقیت نیز به دلیل آموختن منش از این اساتید است، گفت: بنده به واسطه علایق شخصی خود بسیاری از کتاب‌های استاد «محمد روشن» را مطالعه کرده‌ام.

وی با بیان اینکه این جلسه می تواند دستاوردهای بزرگی به ویژه برای جوانان در پی داشته باشد، تصریح کرد: استان گیلان در حوزه ادبیات و زبان فارسی اساتید فراوان و برجسته‌ای دارد که باید از ظرفیت آنها بهره‌مند شویم.

فاضلی به شکاف بین نسلی نیز اشاره و بیان کرد: امروز نیمی از حاضران در این جلسه را جوانان تشکیل می‌دهند که نشان دهنده علاقه آنها به اساتید خود است.

وی در ادامه با اشاره به برخی ویژگی‌های فردی و اجتماعی اساتید و مفاخر، افزود: جوانان ما باید این ویژگی‌ها را شناخته و از آنها الگوبرداری کنند و چراغ راه خود قرار دهند. آنچه که این اساتید دارند می‌تواند برای جوانان راه‌گشا باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه این اساتید سرافراز هستند اما متکبر نیستند، گفت: تکبر حکومت‌های بزرگ را فرو می‌ریزد. استاد احمد سمیعی گیلانی یکی از چهار چهره ماندگاری بود که برای نخستین بار در کشور انتخاب شد اما هیچگاه این موضوع سبب ایجاد غرور در ایشان نشد.

وی، قوی بودن را دومین ویژگی مفاخر عنوان کرد و گفت: مهربانی و دستگیری از دیگران و فروتنی یکی دیگر از ویژگی‌های این مفاخر است که هر کدام در جای خود دارای معانی گسترده‌ای است.

فاضلی با بیان اینکه اساتید و مفاخر ما واقع بین هستند، گفت: خیال برای ترسیم آینده خوب است اما مفاخر ما واقع بین هستند و به دیگران می آموزند که باید با واقعیت‌های زندگی روبه‌رو شد و با آنها زندگی کرد.

وی در ادامه اهدای جایزه ادبی «فرض پور» به همت فرزند ایشان را کاری ارزشمند و زیبا دانست و تأکید کرد: فرزندان مفاخر باید اجازه دهند تا آثار این مفاخر مورد نقد و بررسی سایر اساتید قرار گرفته و برای آنها حاشیه نویسی شود زیرا حاشیه نویسی سبب زنده ماندن آثار می شود.

در پایان این مراسم دومین جایزه ادبی «فرض پور» به استاد «محمد روشن» چهره ماندگار ادبیات فارسی ایران اهدا شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز