در هفت ماهه سالجاری صورت گرفت؛
ثبت ۱۰۹ شرکت داخلی و خارجی در منطقه آزاد انزلی
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد انزلی گفت: مجموع شرکتهای ثبت شده در اداره سازمان منطقه آزاد انزلی به ۲۴۸۲ شرکت رسید که از این تعداد 9 شرکت با سهامدار خارجی هستند.
به گزارش ایلنا از بندرانزلی، وحید طالبپور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای فروردین لغایت پایان مهرماه سالجاری مجموع شرکتهای ثبت شده در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی و معنوی معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اتزلی به ۱۰۹ شرکت ایرانی و خارجی افزایش یافته و این در حالی است که از این تعداد ۹ شرکت با سهامدار و مالکیت خارجی هستند.
عضو هیات مدیره و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد انزلی افزود: شرکتهای خارجی ثبت شده در منطقه آزاد انزلی طی این مدت از شهروندان کشورهای کره جنوبی، لهستان، روسیه، تاجیکستان، یونان، انگلستان، چین، قزاقستان و آذربایجان هستند.
وی ادامه داد: حوزه فعالیت ۱۰۹ شرکت ثبت شده در این منطقه در حوزههای تجاری - گردشگری، تجاری - عمرانی، خدماتی، صنعتی - تولیدی و موسسه فرهنگی – ورزشی است.
طالبپور گفت: تعداد شرکتهای ثبت شده از سال شروع به کار سازمان منطقه آزاد انزلی در سال ۱۳۸۴ تا پایان شهریورماه سالجاری،۲۴۸۲ شرکت است که از این تعداد ۲۷۳ شرکت و شعبه شرکت خارجی هستند که این منطقه را برای ثبت شرکت و فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری خود انتخاب کردهاند.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد انزلی یادآور شد: میزان سهم و درصد مالکیت سرمایهگذار خارجی در فرآیند ثبت شرکت در منطقه آزاد انزلی از ۳۳ تا ۱۰۰ درصد سهام را در بر میگیرد و در این میان اعضای هیات مدیره ۲۷۳ شرکت خارجی که در منطقه به ثبت رسیدهاند، دارای تابعیت کشورهای روسیه، هندوستان، آلمان، چین، پاکستان، تاجیکستان، تایلند، افغانستان، قزاقستان، کره جنوبی، انگلستان، لهستان، سوریه، امارات متحده عربی، آذربایجان، ایتالیا، عراق، اوکراین، نیجریه، ترکیه، سوئد، گرجستان و یونان هستند.
طالبپور بیان کرد: در خصوص دلایل تداوم روند رو به رشد شاخصهای اقتصادی در منطقه آزاد انزلی ظرف سالهای اخیر باید به مواردی همچون تکمیل زیرساختهای لازم برای هرگونه فعالیت سرمایه گذاری در حوزههای اقتصادی، تولیدی، خدماتی اشاره کرد که در میان آنها شروع به کار مجتمع بندری کاسپین، مرکز همایشها و نمایشگاههای منطقه، فعالیت بورس کالا، تکمیل شبکه ارتباطی داخلی، بهره برداری از پست برق و نیروگاه برق مقیاس کوچک و زیرساختهای فناوری اطلاعات از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر تدوام مدیریتی، ارائه بستههای تشویقی و حمایتی متنوع به سرمایهگذاران، ارائه خدمات مشاورهای رایگان به علاقمندان به ثبت شرکت در این منطقه، اجرای تمامی مزایا و معافیتهای قانونی و انعقاد تفاهم نامههای متعدد با نهادهای دولتی و بخش خصوصی داخلی و خارجی منجر به رونق فضای کسب و کار در منطقه شده است. علاوه براین فعالسازی کریدورهای تجاری بینالمللی با محوریت منطقه که زمینه افزایش مبادلات ترانزیتی را فرآهم آورده، با جذب بیش از ۹۰ شرکت نوآور، فناور و دانش بنیان این منطقه به یکی از قطبهای کشور تبدیل شده و از طریق فعال سازی ۷۰ واحد تولیدی صنعتی راکد و نیمه راکد، موجبات رونق تولید و اشتغال مولد را ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: معافیت مالیاتی ۲۰ ساله از تاریخ بهرهبرداری انواع فعالیتهای اقتصادی، آزادی کامل ورود و خروج سرمایه، آزادی مشارکت سرمایهگذاری خارجی تا سقف ۱۰۰ درصد و معافیت گمرکی برای ورود کالای ساخته شده در منطقه آزاد به داخل کشور به میزان ارزش افزوده از مهمترین مزایای ثبت شرکت در منطقه آزاد انزلی است.