در نشستی مطرح شد؛
طرح زراعت چوب و احیای آببندانها راهکاری برای ایجاد اشتغال
کارگروه فنی بررسی سرمایهگذاری در فومن برگزار و مسئولان با تأکید بر ایجاد فضای کسب و کار، اجرای طرح زراعت چوب و احیای آببندانها را راهکاری مناسب برای اشتغالزایی عنوان کردند.
به گزارش ایلنا از فومن، یونس رنجکش در جلسه کارگروه فنی بررسی سرمایهگذاری که در شهرستان فومن برگزار شد با اشاره به اینکه برگزاری این جلسه برای تبیین سیاستهای کلان سرمایهگذاری است، اظهار کرد: در شهرستان فومن فرصتهای فراوانی برای ایجاد فضای کسب و کار و سرمایهگذاری وجود دارد.
وی در ادامه به تعریف پنج هزار فرصتی شغلی با قابلیت کارآفرینی اشاره کرد و افزود: از این تعداد چهار هزار فرصت شغلی در حوزه گردشگری و مابقی نیز در زمینه صنعت، خدمات و سایر موارد بوده که البته در صورت وجود نگاههای دقیق و کارشناسانه تر می توانیم این فرصتها را افزایش دهیم.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان با تأکید بر اینکه ایجاد سامانه کسب و کار و ایجاد فرصتهای شغلی می تواند دغدغه بسیاری از سرمایهگذاران را رفع کند، تصریح کرد: وجود آیین نامههای بالادستی و برخی قوانین یکی از مهمترین موانع جذب فرصتهای سرمایهگذاری است که در بورکراسی اداری سبب شده تا یک سرمایهگذاری در یک پروژه عملیاتی نشود.
وی با اشاره به اینکه ایجاد ۵۰۰ فرصت شغلی سهمیه فرمانداریهای استان گیلان است، گفت: ۹۰ درصد این فرصتهای شغلی در زمینه گردشگری است.
رنجکش همچنین با بیان اینکه وجود آب بندانها علاوه بر تأمین آبی زراعی می تواند به عنوان یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال نیز استفاده شود، افزود: در حوزه آب بندان ها ۹ هزار عرصه شغلی فراهم شده که قابلیت احیا دارد.
وی با اشاره به مشخص شدن ۵ آب بندان در هر شهرستان استان گیلان به عنوان پایلوت برای سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال، اظهار کرد: اقداماتی نیز برای جذب سرمایهگذاری در این حوزه انجام شده است.
رنجکش با تأکید بر اینکه ما به دنبال سرمایهگذاریهای کلان نیستیم، ادامه داد: هدف ما احیای کاربردهای محلی آببندان بوده تا علاوه بر تأمین آب زراعی در زمینه زراعت چوب و گسترش فعالیت گردشگری در حاشیه این آببندان نیز توجه و اقدام شود.
وی همچنین با اشاره به وجود ۱۵۵ مدرسه بلا استفاده در استان گیلان، افزود: می توانیم این فضاها را در اختیار کارآفرینان قرار داده تا ضمن حفظ، نگهداری و احیای این واحدها زمینه ایجاد اشتغال نیز فراهم شود.
ظرفیت خوب فومن در زمینه اجرای طرح زراعت چوب
فرماندار فومن نیز در ادامه این جلسه با اشاره به ظرفیتهای این شهرستان زمینه و استعداد سرمایه گذاری در بخشهای کشاورزی و گردشگری، اظهار کرد: از سرمایهگذاری در این شهرستان در راستای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی استقبال می شود.
حمید رضایی با بیان اینکه اجرای طرحهای گردشگری، بسته بندی محصولات کشاورزی، احداث سردخانه از جمله مواردی است که پیگیر آن هستیم، گفت: احداث میدان میوه و تربار یکی از طرحهای دیگر است که در صورت راه اندازی به اشتغال و رونق اقتصادی شهرستان فومن کمک می شود.
وی همچنین با اشاره به شناسایی پنج منطقه در شهرستان فومن برای اجرای طرح آب بندانها، تصریح کرد: آببندانهای این مناطق با حفظ کاربری در راستای ایجاد فضای گردشگری و پرورش ماهی استفاده می شوند.
رضایی با بیان اینکه در زمینه زراعت چوب نیز شهرستان فومن دارای ظرفیت خوبی است که قابلیت اجرای این طرح را دارد، افزود: در این زمینه سرمایهگذاری ۴۷۰ میلیارد تومانی انجام شده است البته در این میان باید در راستای حفظ جنگلهای هیرکانی نیز توجه ویژهای شود.
لزوم تعامل بین دستگاه در اجرای طرح زراعت چوب و آببندانها
رئیس دادگستری فومن در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه برخی فعالان اقتصادی از کلمه حق استفاده نادرست می کنند، اظهار کرد: دستور مقام معظم رهبری به معنای حذف حق کارگران نیست.
جمشید مهرپیما با تأکید بر خدمت به مردم به ویژه کشاورزان، گفت: در زمینه اجرای طرح زراعت چوب و آببندانها دستگاهها باید با هم تعامل داشته باشند متاسفانه یکی از مهمترین مشکلات ما این است که حرف خوب زده می شود اما عمل مناسب نیست.
وی ضمن گلایه از عدم فرهنگ سازی در زمینه همکاری با قوه قضاییه در زمینه آببندانها، تصریح کرد: متاسفانه رسانه ملی در زمینه بهرهگیر از کارشناسان قضایی برای آگاهی بخشی به جامعه عملکرد ضعیفی دارد.
مهرپیما با بیان اینکه توجه رونق اقتصادی در بخش کشاورزی به ویژه اجرای طرحهای مناسب در حوزه آببندانها حائز اهمیت است، ادامه داد: تغییرات در آببندانها باید براساس استاندارد باشد نه اینکه به بهانه لایروبی به محیط زیست و اراضی ملی آسیب وارد شود.