استاندار گیلان:
روستاییان و عشایر کانون اصلی خودکفایی کشور در حوزه مواد غذایی هستند
استاندار گیلان گفت: میتوان روستاییان و عشایر را کانون اصلی خودکفایی کشور در حوزه مواد غذایی دانست که بار بزرگی از تولید در بخش های کشاورزی را به دوش می کشند.
به گزارش ایلنا از رشت، ارسلان زارع عصر امروز در مراسم روز بزرگداشت روستا و عشایر که با حضور محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری در سالن غدیر استانداری برگزار شد، ضمن تبریک روز ملی روستا و عشایر، به نقش روستا در توسعه اقتصاد اشاره کرد و اظهار داشت: بررسی های انجام شده ثابت میکند که روستاییان و عشایر علاوه بر حوزههای فرهنگی و مدنی ایران اسلامی، در بخش اقتصادی نیز اثرگذار بوده و به نوعی میتوان آنان را کانون اصلی خودکفاییکشور در حوزه مواد غذایی دانست که بار بزرگی از تولید در بخش های کشاورزی را به دوش می کشند.
نماینده عالی دولت در گیلان روز روستا و عشایر را فرصت مناسبی برای قدردانی از تلاش های روستاییان و عشایر از یکسو و بازخوانی نقش تولیدی روستا در نیل به امنیت غذایی و رشد اقتصادی از سوی دیگر خواند.
زارع خاطر نشان کرد: با توجه به حجم وسیع از سرمایه های اجتماعی و نیز ظرفیت های طبیعی، تاریخی و گردشگری گیلان؛ باید ضمن اتکاء به این دارایی های ارزشمند، اقتصاد گیلان را متحول کرد و در عین حال؛ در تقویت اقتصاد ملی نیز نقش آفرین بود.
استاندار گیلان افزود: دولت تدبیر و امید علیرغم تنگناهای متعدد به ویژه در حوزه اقتصاد، به تقویت زیرساخت های روستایی توجه ویژه داشته که یکی از شاخص ترین آنها در بخش تهیه و اجرای طرحهای هادی روستایی است.
وی با بیان اینکه در حوزه گازرسانی، برق رسانی، آسفالت راه روستایی، آب رسانی، زیرساختهای مخابراتی و ... هم اقدامات خوبی انجام شده، به تفاهم نامه هایی که در دولت تدبیر و امید بین استانداری گیلان و معاونت توسعه روستایی و عشایری ریاست جمهوری به منظور توسعه اشتغال روستایی، حمایت از کارآفرینان روستایی و محرومیت زدایی روستاییان منعقد شده اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تسهیلات مناسبی در حوزه اشتغال به روستاییان اختصاص داده شده است.
زارع بهره مندی از واحدهای روستایی به عنوان هویت فرهنگی و بومی گیلان و فرصت کم نظیر اشتغالزایی را یکی از مزیت های روستاهای گیلان دانست و افزود: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید از این مزیت به عنوان بوم گردی حمایت می شود و این اقدام همسو با محیط زیست، منطبق با معماری سنتی و در جهت حفظ میراث فرهنگی است.
استاندار گیلان بیان داشت: به یقین ایجاد فرصت های شغلی، بهبود معیشت و اقتصاد، با استفاده از منابع روستاها امکان پذیر است به شرط آنکه با اعتقاد به ظرفیت منابع انسانی، خلاقیت و ابتکار، برنامه ریزی و عملیاتی شود.
وی اجرای این مهم را موجب مهاجرت معکوس به روستاها و نقش آفرینی صحیح اقتصاد روستایی در توسعه و عمرانی همین مناطق دانست.
زارع گفت: رویکرد مهم حمایت از ایجاد شغل پایدار در روستاها با درآمد مناسب و بیمه حمایتی روستائیان و عشایر برای حفظ جمعیت روستایی و ایجاد مهاجرت معکوس در دولت تدبیر و امید مدنظر قرار گرفت و برداشت مبلغی از صندوق توسعه ملی با موافقت رهبر معظم انقلاب بمنظور ایجاد اشتغال برای روستاییان، در همین راستا بوده است.
وی اظهار داشت: روستاهای گیلان در تولید محصولات کشاورزی که برخی از آنها همچون برنج جزو محصولات استراتژیک کشور محسوب می شوند، ظرفیت های بی بدیلی دارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه این استان از دیرباز در حیطه ابریشم و صنایع دستی جایگاه ویژه ای داشته که باید احیا شود، تاکید کرد: اهتمام دولت تدبیر و امید در حمایت از صنعت چایکاری، موجب شد تا بسیاری از باغ های متروکه چای، به مدار بهره برداری بازگردند اما در جهت توسعه مطلوب این سیاست لازم است تا متناسب با مقتضیات روز؛ کسب و کارهای دانش بنیان و مشاغل نوین در روستاها ایجاد شود تا شاهد توسعه مناطق روستایی باشیم.
نماینده عالی دولت در گیلان یادآور شد: ایجاد نشاط اجتماعی در روستاها از دیگر موارد مورد تاکید دولت تدبیر و امید بوده و بر همین اساس، حمایتهای لازم از ورزشهای بومیمحلی استان در قالب برپایی جشنواره های مختلف انجام شده است.
زارع در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشارکت گیلانیان در همه صحنههای سرنوشت ساز، از انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سالجاری به عنوان رویداد مهم سیاسی-اجتماعی یادکرد و از فرمانداران، مدیران دستگاه های اجرایی، دهیاران و بخشداران خواست تا با اجرای صحیح اقدامات و تلاش برای تحقق وعده های خود، زمینه توسعه پایدار و ایجاد نشاط اجتماعی را فراهم کنند.