خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

دود شدن وقت و سلامت نوجوانان زیر سقف کافه‌های شهر/ ترویج کتابخوانی و مهارت آموزی به جای دخانیات

دود شدن وقت و سلامت نوجوانان زیر سقف کافه‌های شهر/ ترویج کتابخوانی و مهارت آموزی به جای دخانیات
کد خبر : ۷۸۵۴۹۷

درحالی سپری کردن اوقات فراغت نوجوانان در کافه‌ها با چاشنی دخانیات همراه شده است که سهل‌انگاری والدین و مسئولان در این زمینه می تواند به مشکلات عدیده اجتماعی کشورمان دامن بزند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از رشت، این‌ روزها با تعطیلی فصل تحصیل و کمبود فضاهای ورزشی و تفریحی برای نوجوانان شاهد وقت گذرانی این قشر در خیابان‌ها و کافه‌های شهر هستیم. کافه‌نشینی و در واقع نوعی عادتی مدرن و شیک که این روزها تقریبا به یک فرهنگ تبدیل شده است.

این مکان‌ها تبدیل به پاتوق‌هایی امن و دور از هیاهیوی شهر برای نوجوانانی شده است که در کنار گپ و گفت‌های صمیمانه حتما باید سیگار هم کشیده و دود را به طعم‌های دسرهای خوش و آبرنگ روی میزشان اضافه کنند.

اکثر این افراد در محدوده سنی ۱۳ تا ۱۶ سال هستند و بدون هیچ اعتراض و مزاحمتی به کشیدن سیگار در کافه‌ها مشغول می‌شوند.صاحبان این کسب و کار هم بدلیل جذب مشتری معمولا مصرف دخانیات را در هر رده سنی بلامانع می‌دانند.

متاسفانه این نوجوانان هم وقت و هم سلامت خود را در این مکان‌ها دود می‌کنند و این یک آسیب اجتماعی جدی است که باید به آن پرداخته شود. در واقع دورهمی دوستانه و سالم به نوعی به واپس ماندگی فرهنگی مبدل شده است و اینگونه نوجوان دختر یا پسر به دنبال بدست آوردن جایگاه اجتماعی برای خود هستند، در صورتی که بهترین دوران عمر خود را تباه می‌کنند و از آن هیچ بهره ای نمی برند.

حتما در حوالی محل سکونت همه ما کافی شاپ وجود دارد و برای صرف چای و قهوه به آنجا رفته ایم و شاهد رفتارهای نامتعارف دختران و پسران نوجوان و کشیدن سیگار توسط آنها بوده ایم بطوریکه شاید اصلا چنین مکان هایی را مناسب حضور خانواده و فرزندمان نمی دانیم. تهدید جدی روح و جسم عزیزانی که آینده ساز این کشور هستند .

شاید زمان آن رسیده باشد که مسئولان و البته خانواده‌ها با دقت نظر بیشتری به این آسیب جدی اجتماعی نگاه کنند و با آگاهی بیشتر از روحیات فرزندان و نوجوانان جامعه چاره ای بیندیشند. بی شک تداوم این روند نتایج مطلوبی به همراه نخواهد داشت و شاید روزی استعمال مواد مخدر هم‌ همین‌قدر عادی جلوه کند و قبح آن چون سیگار شکسته شود.

با ایجاد فضاهای مفرح ورزشی و مکان‌هایی که نوجوان در آن اوقات خود را به تفریحات سالم سپری کند شاید یکی از راهکارها برای جلوگیری از گرایش جوانان به کافه ها باشد.

بررسی بیشتر اوضاع حاکم بر کافه‌های شهر می‌تواند گامی موثر در این زمینه باشد.

در این زمینه برنامه‌های مسئولان را جویا شدیم که برنامه های تابستانی و اوقات فراغت نوجوانان را از دغدغه های مهم جوانان به ویژه در فصل تابستان می دانند.

ساماندهی اوقات فراغت دانش آموزان با رویکرد تولید و اشتغال

جمیل غریب رئیس اداره فرهنگی و هنری اردوهای آموزش و پروش استان گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در رشت در زمینه ساماندهی اوقات فراغت دانش آموزان اظهارداشت: ساماندهی اوقات فراغت دانش آموزان با رویکرد تولید و اشتغال از برنامه‌های امسال آموزش و پرورش برای دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی است که یکی از مهمترین دغدغه های خانواده و آموزش و پرورش در فصل تابستان است .

وی گفت: در این حوزه ما در راستای سنجش ظرفیت و توانایی ها و امکانات موجود خود و رعایت مشارکت فعال دانش آموزان و نوجوانان به برنامه‌هایی که منجر به خلاقیت و نوآوری بیشتر بشود، روی آورده‌ایم که شامل‌ اردوهای مختلف دانش‌آموزی، برگزاری دارقرآن و کلاس‌های آموزشی در رشته‌های مختلف هنری و کشاورزی و صنایع دستی است.

همچنین هنرستان‌های فنی وحرفه ای نیز در تابستان مهارت هایی چون تراشکاری، جوشکاری و کشاورزی را آموزش می‌دهند.

اجرای طرح پویش فصل گرم کتاب برای نوجوانان

اسفندیار ضیایی مدیرکل کانون فکری پرورشی کودکان و نوجوانان استان گیلان درخصوص برنامه های کانون برای نوجوانان به خبرنگار ایلنا گفت: رویکرد فعالیت ها عمدتا در محور برگزاری کارگاه ها ،کتاب و کتاب خوانی و نشست ها و اردوهای مختلف است. همچنین بحث دوم ما در حوزه مهارت آموزی است و با شعار"زندگی خوب، تمرین می‌خواهد"، به دنبال ایجاد فضایی مناسب برای عزیزان نوجوان هستیم.

در ادامه امسال هم چون سال‌های گذشته طرح پویش فصل گرم کتاب را در تمامی شهرستان ها و بوستان ها خواهیم داشت.

ضیایی افزود: بیست و دومین جشنواره قصه گویی نیز در فصل تابستان در مراکز استان‌ها برگزار خواهد شد و همچنین استقبال خوبی از کارگاه و فعالیت های مراکز کانون تا به امروز صورت گرفته است.

به نظر می‌رسد برای پر کردن اوقات‌فراغت نوجوانان و جوانان دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی نظیر آموزش و پرورش، سازمان ورزش و جوانان، شهرداری‌ها و ... باید پای به میدان بگذارند و با برنامه‌ریزی مناسب و هدفمند از این فرصت طلایی برای بیشترین بهره وری برای دانش آموزان بهره بگیرند. در کنار اینها خانواده ها نیز نقش کلیدی و محوری در جهت دهی به فعالیت‌های فرزندان‌شان دارند و با آگاهی‌دادن نسبت به تلف شدن وقت و زمان فراغت آنها باید زمینه جذب و گرایش پسران و دختران را به حرفه و هنرهای مورد علاقه شان فراهم کنند.

*گزارش از: نوشین میربلوک

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز