مسرور عنوان کرد:
کاهش هزینهها و زمانتجارت از مهمترین مسائل در مناسبات تجاری است
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: کاهش هزینهها و زمانتجارت، از مهمترین مسائل در تجارت است، در نتیجه این محورها را باید مهمترین دلایل تشکیل این رویداد بین المللی که با حضور مسئولان دولتی و بخش خصوصی کشورهای مختلف برگزار شده، عنوان کرد.
به گزارش ایلنا از بندرانزلی، دومین گفتگوی اقتصادی استراتژیک هند و روسیه با دعوت از مدیران عامل سازمان منطقه آزاد انزلی و چابهار و با حضور مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لوتوس آستراخان، سایر مقامات روسیه و مدیران فدراسیون انجمن حمل و نقل هند به میزبانی دهلی نو پایتخت هندوستان برگزار شد.
بر این اساس نشست تخصصی مزبور با حضور تعدادی از مدیران دولتی و بخش خصوصی کشورهای ایران، هندوستان، روسیه، با هدف بررسی فرصتهای مختلفهمکاریچند جانبه، در چارچوببهرهگیری از ظرفیتهای کریدور شمال جنوب به میزبانی طرف هندی برپا شد.
رضا مسرور رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این نشست به تجزیه و تحلیل چگونگی اجرایی کردن این مسیر ترانزیتی بین المللی پرداخت و با اشاره به اهداف برگزار کنندگان اجلاس که بررسی مسائل و مشکلات پیش روی کریدور شمال جنوب بوده، اظهار داشت: کاهش هزینه ها و زمان تجارت، از مهمترین مسائل در تجارت است، در نتیجه این محورها را باید مهمترین دلایل تشکیل این رویداد بین المللی که با حضور مسئولین دولتی و بخش خصوصی کشورهای مختلف برگزار شده، عنوان کرد.
رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، اجلاس هند را فرصتی برای تبادل نظر میان تمامی کشورهای عضو کریدور شمال جنوب ارزیابی کرد و گفت: با عزم طرف های ذی نفع، عملیاتی سازی حمل و نقل کالا در این کریدور بین المللی که مسیر تجاری اروپا و آسیا را از نظر زمانی و هزینه انتقال کالا کاهش می دهد، نیز امکان پذیر است.
وی با اشاره به حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار و شرکت کشتیرانی دریای خزر در این اجلاس، بر لزوم کاهش هزینه های حمل و نقلی در این مسیر تجاری تصریح کرد و از عزم جدی مسئولین ایرانی و روسی برای دست یابی به این مهم خبر داد و گفت: از سوی دیگر با بهره گیری از مسیر ریلی بندر شهید رجایی در بندر عباس تا شهر رشت که در ۳۰ کیلومتری بندر کاسپین واقع شده زمینه کاهش هزینه به صورت عملی فرآهم می شود، و بی شک با کاستن از هزینه ها، ترانزیت کالا در این مسیر مقرون به صرفه شده و زمینه استقبال از کریدور شمال جنوب فرآهم می شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی پیشنهاد ترانزیت یک محموله آزمایشی در مسیر کریدور را مطرح کرد و افزود: از طریق حمل و نقل کالا میان بمبئی تا شهر مسکو یا سن پترزبورگ در مسیر کریدور، در عمل مشکلات احتمالی مشخص شده و پس از ترانزیت این محموله می توان با برگزاری نشستی، راهکارهای رفع موانع در راستای تسهیل و تسریع ترانزیت کالا میان سه کشور را مورد بررسی قرار داد.
بنابراین گزارش واکاوی چالشهای پیش روی عملیاتی سازی کریدور نستراک، بررسی توانمندی های حمل و نقل دریایی و بندری سه کشور ایران، هند و روسیه با حضور مسئولین کشورهای مزبور، برقراری جلسات کاری دو و چند جانبه میان شرکت کنندگان و صدور بیانیه پایانی مهمترین محورهای این نشست اقتصادی چند جانبه بین المللی را تشکیل داد.
گفتنی است چندی پیش و در حاشیه پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و روسیه توافقنامه سه جانبه میان مناطق آزاد انزلی، چابهار ایران و منطقه آزاد لوتوس آستراخان روسیه منعقد شد و دعوت از مدیران عامل سه منطقه آزاد انزلی، چابهار و لوتوس به منظور حضور در این نشست را باید گامی دیگر در راستای اجرایی شدن کریدور شمال جنوب اعلام کرد، مسیر ترانزیتی ای که در سال ۱۳۷۹ میان سه کشور ایران، روسیه و هند منعقد گردید و زمان و هزینه تمام شده ترانزیت کالا میان جنوب و جنوب شرقی آسیا با اروپا را کاهش میدهد.