خبرگزاری کار ایران

در نشست مدیران کل استانی در شفت مطرح شد؛

تداخل طرح‌های هادی روستایی با محدوده منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان شفت تعیین تکلیف می‌شود

تداخل طرح‌های هادی روستایی با محدوده منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان شفت تعیین تکلیف می‌شود
کد خبر : ۷۶۲۹۵۹

فرماندار شفت به تداخل محدوده طرح‌های هادی برخی روستاها با اراضی منابع طبیعی و محیط زیست در این شهرستان و موانع ساخت و سازها اشاره و خواستار تعیین تکلیف آن در 45 روز آتی شد .

به گزارش ایلنا از شفت، محسن یوسف‌پور مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری ، قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت از محیط زیست و علی درجانی مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان و مدیران استانی شیلات و نوغانداری در راستای اجرای بخشنامه سفر هفتگی مدیران کل دستگاه‌های اجرایی به شهرستان‌ها، به شفت آمدند و در نشستی که به ریاست محمدرضا محسنی فرماندار این شهرستان و با حضور حجت الاسلام و المسلمین افتخاری نماینده مردم فومن وشفت در مجلس شورای اسلامی برگزار شد به بررسی مشکلات ذیربط در سطح شهرستان پرداختند .

فرماندار شفت در این نشست به تشریح ظرفیت‌ها و مطالبات مهم شهرستان در حوزه‌های مربوط پرداخت و خواستار برنامه‌ریزی و پیگیری مدیران استانی برای رفع موانع موجود شد .

وی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه همواره تصمیم گیری در خصوص اجرا و یا عدم اجرای سدلاسک را به کارشناسان ذیربط واگذار کرده و تنها مطالبه مردم و مسئولان شهرستان شفت تعیین تکلیف این پروژه بود، افزود : این سد پس از حدود 13 سال مجوزهای لازم برای ساخت را دریافت کرد و عملیات اجرایی آن نیز همزمان با حضور وزیر نیرو آغاز شد.

محسنی افزود: تمهید مقدمات برای گازرسانی به 13 روستای محدوده سد لاسک که در طول این سال ها از نعمت گاز بی بهره بودند انجام شده است و طبق توافقات قبلی جزییات مسیر جدید خط انتقال گاز باید ظرف 72 ساعت آتی از سوی آب منطقه‌ای به منابع طبیعی ارسال گردد.

نماینده عالی دولت در شفت در ادامه به تداخل محدوده طرح های هادی برخی روستاها با اراضی منابع طبیعی و محیط زیست در این شهرستان و موانع ساخت و سازها اشاره و خواستار تعیین تکلیف آن در 45 روز آتی شد .

فرماندار شفت با اشاره به اینکه اجرای پروژه شفت-زنجان به بالغ بر هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و یک محور استراتژیک برای دو استان در حوزه پدافند غیرعامل محسوب می شود افزود : در کنار ساز و کارهای قانونی برای پیگیری این پروژه مهم یکی از مطالبات مردم این شهرستان به ویژه 500 خانوار عشایری ، بازگشایی راه ییلاقی در مسیر شفت و طارم است تا زمینه انتقال محصولات دامی منحصر به فرد این مناطق مانند پنیر سیاهمزگی فراهم شود .

وی خطر سیلاب و رانش زمین را یکی از معضلات بالقوه در شفت برشمرد و افزود : با توجه به اعتبار ملی ابلاغی برای انجام طرح آبخیزداری در سطح 76 هزار هکتار از اراضی گیلان ، انجام طرح های آبخیزداری در روستاهای ویسرود ، چناررودخان ، امامزاده اسحاق ، زردکام ، گیشم ، سیاهمزگی و برخی دیگر از روستاها را از مطالبات شهرستان برشمرد .

وی گام نخست ساماندهی خانوارهای حاشیه نشین رودخانه ها را تعیین زمین مناسب و تعرفه آن به ذینفعان عنوان نمود و افزود : سیلاب های اخیر در کشور نشان داد که بیشترین خسارات های وارده در همین محدوده رقم خورده است .

محسنی در ادامه با بیان اینکه مسیر امامزاده اسحاق چشم اندازهای بسیاری زیبایی دارد و ساز و کارهای قانونی برای اجرای طرح های گردشگری در این محور نیازمند شناسای نقاط مستعد و تهیه و ارایه طرح از سوی دستگاه های ذیربط است افزود : با توجه به ظرفیت های منطقه سیاحتی و زیارتی امامزاده اسحاق ، تسریع در این کار سبب رونق گردشگری و بهبود وضعیت کسب و کار و اشتغال در شهرستان شفت خواهد شد .

فرماندار شفت با اشاره به اینکه در سفر رییس جمهور به گیلان بالغ بر 20 میلیارد تومان اعتبار تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی این استان در نظر گرفته شده است افزود : تا کنون 6 هزار و 300 هکتار از شالیزاهای شفت تجهیز و نوسازی شده اند و ، تکمیل آن نیازمند نگاهی ویژه به این شهرستان است .

وی در ادامه با اشاره به اینکه 700 پهنه آببندان به مساحت 550 هکتار در شفت شناسایی شده است و لایروبی بسیاری از آنها برای افزایش ذخیره آبی کشاروزی ضروری است افزود : شیوه نامه ساماندهی رودخانه ها و آببندان که از سوی استاندار گیلان ابلاغ شده است باید در دستور کار دستگاه های ذیربط قرار گیرد .

فرماندار شفت در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت ویژه این شهرستان در تولید ماهیان گرم آبی و سردآبی اشاره و خواستار استقرار اداره شیلات در شفت و پیگیری شناسنامه دار نمودن و ارایه تسهیلات کم بهره برای مزارع زیر یک هکتار پرورش ماهی از سوی دستگاه ذیربط شد .

محسنی به رشد میزان تولید پیله کرم ابریشم در شفت از 75 تن در سال 96 به 95 تن در سال 97 اشاره و افزود : توسعه نوغانداری در گیلان نیازمند نگاهی راهبردی است و شفت می تواند پایلوت این طرح باشد.

وی احداث اتاق تفریخ نوغان ، برگزاری کلاس های آموزشی و اعطای تسهیلات کم بهره را مهترین راهکار برای تمهید مقدمات جهت تکمیل چرخه تولید و و ایجاد ارزش افزوده این محصول و در نتیجه جلوگیری از خام فروشی پیله در شفت برشمرد وافزود : ظرفیت بزرگی در این حوزه در روستاهای این شهرستان وجود دارد که مغفول مانده است و باید توجه بیشتری به آن شود .

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز