استاندار گیلان:
افزایش بارندگی طی ساعات آینده مخاطرهآمیز نخواهد بود
استاندار گیلان با اشاره به آمادهباش مدیران و کارکنان مروبط با تجهیزات ضرورت استان گفت: باتوجه به افزایش میزان بارندگیها طی ۲۴ الی ۴۸ ساعت آینده، خطر سیلاب استان را تهدید نمیکند.
به گزارش ایلنا از رشت، مصطفی سالاری عصر یکشنبه در نخستین شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گیلان در سال جدید که در استانداری برگزار شد با اشاره به افزایش میزان بارندگیها طی ۲۴ الی ۴۸ ساعت آینده درباره مخاطرات ناشی از سیل اظهار کرد: تمام مدیران و کارکنان دستگاههای امدادی و خدماتی با تجهیزات ضروری، در دسترس و آماده به خدمت برای مخاطرات احتمالی در استان و کمک به سایر استانهای همجوار در حال آماده باش هستند.
وی با بیان اینکه مهمترین اقدام در این باره هدایت و مهار آبهای جاری در نتیجه افزایش بارندگی است، افزود: ستاد مدیریت بحران و تمامی دستگاههای اجرایی، آمادگی کافی برای بازگشایی رودخانهها را دارد از صداوسیما خواست از طریق اطلاع رسانی به مسافران نوروزی و مردم هشدارهای لازم در راستای عدم توقف در مسیرهای مخاطره آمیز را دهند.
استاندار گیلان با اشاره به حادثه سیل در استان گلستان و عدم امکان تخلیه آب به سطح دریا متناسب با میزان بارندگی، گفت: بخشی از مهار کردن سیل تحت تأثیر عوامل طبیعی مانند شیب زمین است و سرعت تخلیه و آزادسازی موانع از بستر رودخانهها مربوط به دستگاههای ذیربط است.
سالاری در ادامه با بیان اینکه با توجه به آزاد بودن مسیر اکثر ۵۴ رودخانه استان گیلان در رسیدن به دریا، بیان کرد: مردم از نظر آب گرفتگی در امنیت هستند و نگرانی درباره جاری شدن آب از سمت کوهستان و یکی شدن آن با آب جلگهای وجود ندارد هرچند که رودخانههای ما کاملاً بی مشکل نیستند.
سالاری با اشاره به استفاده از شیوه نامه ساماندهی و کنترل سیلاب رودخانهها، تصریح کرد: هدف اصلی در این شیوه نامه آزادسازی، ساماندهی و کنترل سیلاب رودخانهها است که عملیات اجرایی این طرح پس از ۶ ماه بررسی و مطالعه از اواخر سال ۹۷ در سطح شهرستانهای استان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه وقتی موانع در مسیر عبور آب در بستر رودخانهها جمع آوری و آزاد باشد در زمان بارندگی نگران بروز خسارت نخواهیم بود، افزود: بر اساس شیوه نامه مذکور فرمانداران مسئول کمیته شهرستانی هستند و باید از ظرفیت تمام دستگاههای اجرایی، نظارتی، قضائی و امنیتی استفاده کنند.
استاندار گیلان تاکید کرد: برای اجرای شیوه نامه در کارگروههای ۱۱ نفره شهرستانها این طرح باید به طور دقیق و کامل مطالعه و بر اساس مفاد شیوه نامه عمل شود.
وی با بیان اینکه اگر مسیر رودخانهها باز باشد هر باران با هر شدتی نمیتواند آسیب و خسارتی برای زیرساختها و مردم به دنبال داشته باشد، گفت: آزاد کردن بستر و برآورد مصالح، بازسازی و تعریض تعداد کمی از پلهای آسیب پذیر قدیمی که متناسب با ظرفیت آب رودخانهها نیستند و درست انجام دادن کارهای اولیه سبب میشود حدود ۹۰ درصد از کارهای احتمالی که دستگاههای دیگر پس از جاری شدن سیل باید انجام دهند کاهش یابد.
سالاری ادامه داد: در صورت دقیق بودن برآوردها، آب بندان ها توانایی حفظ حدود ۴۵۰ میلیون متر مکعب آب برای بخش کشاورزی و غیر کشاورزی هستند که سبب کاهش مخاطرات ناشی از تجمیع آبهای جاری میشود.
استاندار گیلان به موضوع جا به جایی خانههای روستایی در شهرستان تالش نیز اشاره کرد و گفت: در جانمایی محل جدید باید ملاحظات فنی، اقتصادی و اجتماعی به لحاظ بررسی فاصله با زیرساختها، جاده و امکانات، عدم خطرات حوادث طبیعی، شرایط فنی از لحاظ شیب و رانش زمین و به ویژه تمایل مردم به جا به جا شدن مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
وی با بیان اینکه میزان افزایش بارندگی طی ساعات آینده مخاطره آمیز نخواهد بود، اظهار کرد: مجموع کارهای لازم که برای جلوگیری از بروز سیل، شامل ساماندهی و کنترل سیلاب رودخانهها، آمادگی برای حوادث و جبران خسارتها احتمالی و خروج از وضعیت بحرانی انجام شده است.