خبرگزاری کار ایران

همزمان با یکصد و هفتمین سالگرد اعدام مشروطه خواهان گیلان در رشت برگزار می شود؛

مراسم ادای احترام به شهدای مشروطه / برپایی نمایشگاه اسناد مجاهدان گیلانی

مراسم ادای احترام به شهدای مشروطه / برپایی نمایشگاه اسناد مجاهدان گیلانی
کد خبر : ۷۲۰۸۴۲

به همت کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت، از سوی روابط عمومی و امور بین الملل شورا و با مشارکت سازمان فرهنگی اجتماعی وزشی شهرداری رشت و سایت فرهنگی گیل مهر، همزمان با یکصد و هفتمین سالگرد اعدام مشروطه خواهان گیلانی، مراسم یادبود و ادای احترام به ۴ تن از شهدای مشروطه گیلان برگزار می شود.

به گزارش ایلنا از رشت، محمد حسن عاقل منش بیان کرد: ۱۲ بهمن ماه ۱۲۹۰ خورشیدی، سالروز اعدام ۴ تن از مشروطه خواهان گیلان، بدست روسیه تزاری است.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه انقلاب اسلامی ثمره تمامی نهضت های ایران است، ابراز کرد: به منظور یادبود و ادای احترام به تمامی مجاهدان گیلان و پاسداشت خون تمامی شهدای مشروطه خواه، صبح روز پنجشنبه ۱۱ بهمن ماه بر سر مزار این شهدا گرد هم آمده و به پاس تمام آن جان فشانی ها ادای احترام می کنیم.
 
وی با اشاره به مصوبه شورای شهر رشت برای ایجاد موزه مشروطه خاطر نشان کرد: پس از مراسم یادبود شهدا، نمایشگاه اسناد جنبش جنگل همراه با نمایش یک تفنگ سرپر دوره قاجار جنگلیان از مجموعه حسن اکبری، در عمارت خلیل رفیع به مدت دو روز به نمایش درمی آید.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر رشت از همه اقشار مختلف جامعه خواست تا مناسبت های محلی را گرامی داشته و ضمن حضور در این مراسم یاد مجاهدان گیلانی را پاس بدارند.
  
مسئول بناهای میراثی شورای اسلامی شهر رشت نیز با اشاره به اعدام ۴ تن از مجاهدان گیلانی اظهار کرد: ۱۲ بهمن ۱۲۹۰ خورشیدی، یکی از سران اصلی مشروطه خواه و ۳ تن از افسران نظمیه شهربانی و ژاندرمری، بنام های؛ عبدالعزیز شریعتمدار کرگانرودی، میرزا یوسف خان جوبنه ای، صالح خان مژدهی و کاظم خان کمیسر در یک دادگاه فرمایشی به اعدام محکوم شده و در صحرای ناصریه آن زمان اعدام شدند و همان روز نامبردگان در یک گودال دفن و رویشان شفته آهک ریخته می شود تا محل دفن هم شناخته نشود.
 
مهری شیرمحمدی افزود: سالها بعد بیمارستان پورسینا در صحرای ناصریه ساخته شد و مدفن شهدا در بخش عفونی حیاط بیمارستان قرار گرفت.
 
مدیر سایت گیل مهر یادآور شد: نخستین بنای یادبود در سال ۱۳۲۷ خورشیدی توسط "حسن شکر الله زاده" رئیس بیمارستان پورسینا ساخته شد و شکرالله پور به دستور دولت، مقبره ای دو ستونه به یاد شهدا در گوشه بیمارستان و محل شهادت ایجاد نمود.
 
وی با اشاره به ساخت یادمان فعلی شهدا با مصوبه کمیسیون فرهنگی اولین دوره شورای اسلامی شهر رشت، تصریح کرد: با تسهیل گری شورای شهر، مهندس مهدی متقالچی، یکی از گیلانیان مقیم انگلیس، ۴ دستگاه ماشین لباسشویی ویژه برای بیمارستان پورسینا خریداری و بخش شهیدگاه از محوطه بیمارستان خارج شد.
 
 
شیرمحمدی افزود: متقالچی هزینه اجرای طرح یادمان را - که مهندس کاظم دلشاد در آن زمان طراحی کرده بود - پرداخت نمود و بدین صورت یادمان شهدای مشروطه بر اساس الگوی معماری ایرانی اسلامی ساخته شد و از آن پس شهروندان توانستند بر سر مزار این شهدا بروند.
 
وی با بیان اینکه پرونده ثبتی یادمان شهدای مشروطه برای ثبت در آثار ملی آماده شده است، ابراز امیدواری کرد با تلاش های اداره کل میراث فرهنگی گیلان، بنای یادبود شهدای مشروطه گیلان ثبت ملی گردد.
 
علاقمندان برای ادای احترام به شهدای مشروطه، می‌توانند صبح روز پنجشنبه ساعت ۱۰ صبح در خیابان پرستار رشت، پشت بیمارستان پورسینا، محوطه شهیدگاه حضور بهم رسانند.
 
همچنین افتتاح نمایشگاه اسناد مشروطه گیلان پنجشنبه ۱۱ بهمن ساعت ۱۱ برگزار و به مدت دو روز در عمارت میرزا خلیل رفیع دایر می باشد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز