فاطمه شیرزاد هم در ادامه این نشست خواستار مشخص شدن رویکردهای موضوعی سرای محلات و بوستانهای شهر شد و اظهار داشت: ما نمیدانیم چه مراکز فرهنگی با چه کارکرد ویژه و تخصصی در شهر ارائه خدمت میدهند. وضعیت سرای محلات ما هم همینطور است. مثلاً ما سرای محلات موضوعی مشخص همچون موضوع دارالقرآن در شهر نداریم. در صورتی که در این زمینه رشت پتانسیل بسیاری دارد. خانه هنر، خانه سلامت، خانه کارآفرین و یا صنایع دستی هم به همین شکل. هنوز رویکرد اصلی سراهای محلات و مسئولیت و مدیریت آنها مشخص نیست.
وی همچنین تاکید کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری وضعیت کمپینگ عینک را هم باید مشخص کند که به چه صورت مدیریت میشود؟
حسنی: در نشست های گذر فرهنگی، دستاندرکاران سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری حضور ندارند
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت با اشاره به اینکه بسیاری از مسائل و مواردی که در پیادهراه فرهنگی رشت مطرح و عنوان میشود، ربطی به مدیریت سازمان فرهنگی ندارند، گفت: ما تنها متولی و مسئول برگزاری برنامههایی هستیم که خودمان تدارک میبینیم و اجرا می کنیم.
وی ادامه داد: مساله ای هم در ارتباط با هماهنگی ها وجود دارد، مثلاً ما در جلسات مربوط به گذر فرهنگی حضور نداریم. بهتر است به عنوان سازمانی که متولی اجرای برنامههای فرهنگی شهری است، نماینده سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری رشت هم در این جلسات حضور یابد تا در تصمیمات مرتبط نقش آفرین باشد.
وی در ادامه از علیزاده معاون اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری رشت خواست تا گزارشی تخصصی و کارشناسی در زمینه فعالیتهای مراکز فرهنگی مرتبط با این سازمان ارائه دهد.
علیزاده هم به وضعیت مدیریت ۱۳ سرای محله در مناطق پنجگانه شهرداری رشت پرداخت و در هر زمینه توضیحات کامل ارائه نمودند و همچنین گزارشی از کمپینگ عینک مطرح نمود: از ۱۹ واحد این کمپینگ ۱۰ واحد در اختیار تیمهای داماش و سپیدرود است و بقیه به تیمهای فوتسال و موارد اسکان میهمانان اضطراری اختصاص داده می شود.
وی به مشکلات این کمپینگ اعم از روشنایی و بدهی آن اشاره نمود و گفت: گاز کمپینگ عینک به دلیل داشتن بدهی به شرکت گاز قطع است و از نظر درآمدی هم این کمپینگ وضعیت خوب و مناسبی ندارد.
زاهد: موضوعات مالی و ارائه خدمت به مردم، پارادوکسی در اجرای برنامهها ایجاد کرده است
فرهام زاهد در این بخش از نشست کمیسیون فرهنگی بیان داشت: وقتی پای مسائل مالی پیش میآید یک مقدار اولویتها به هم میریزد. ما باید در موضوعاتی که نگاه حمایتی داریم با موضوعاتی که پای مسائل مالی پیش کشیده میشود مرز بگذاریم و موردی اولویتها را مشخص کنیم که کجا قصد درآمدزایی وجود دارد و کجا حمایت باید انجام شود؟
این عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا همچنین گفت: این پارادوکس و تناقض را باید کاملاً در برنامههای شهرداری حل کنیم و در بارهاش یکبار برای همیشه تصمیم بگیریم. الان هم فرصت خوبی است چون بودجه شهرداری باید بررسی شود و من خواهش میکنم با حضور همه اعضای شورای شهر در کمیسیونهای مختلف آیتم به آیتم درآمدها بررسی شوند و وضعیت نگاه حمایتی هم از موضوعات درآمدی تفکیک گردد تا مسئول مربوطه هم بتواند گزارش شفاف ارائه دهد.
محجوب: سیاست سازمان توجه به پارکهای موضوعی است
سجاد محجوب رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری رشت هم با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مطرح شده ایجاد پارکهای موضوعی است، خاطر نشان کرد: سیاست این سازمان هم در این جهت است تا با ایجاد بوستانهای کتاب، بانوان، گیاه شناسی، پارک انرژیهای تجدید پذیر و... توجه بخشی وسیع از شهروندان را به این پارکها جلب کند اما موضوعی که وجود دارد و ما بر آن تاکید داریم توسعه و نگهداری پارکها است.
وی افزود: اول از همه باید فضا و مکانی مناسب در اختیار سازمان قرار گیرد و دوم اینکه در نگهداری از آن با ما همکاری لازم بشود. مثلاً برق بوستان کتاب به علت بدهی قطع بود و ما تلاش کردیم در همان روزی که سردیسها نصب شدند، برق وصل گردد.
محجوب ادامه داد: وقتی من و همکارانم دغدغه نگهداری و تامین امکانات از جمله برق و آب و... بوستانها را داریم چگونه میتوانیم به فکر ایجاد بوستانهای موضوعی باشیم که نیاز به طراحی و ابتکار عمل بیشتر دارند؟
بر پایه این گزارش در پایان این نشست پس از بحث و بررسی حاضران طرح الزام شهرداری رشت به ساماندهی مدیریت مراکز فرهنگی، فرهنگسرا، خانههای فرهنگ و هنر، سرای محلات و بوستانهای موضوعی به تصویب اعضای کمیسیون فرهنگی اجتماعی رسید تا به صحن شورا ارائه شود.