خبرگزاری کار ایران

استاندار گیلان خبر داد:

ابلاغ شیوه نامه طرح ساماندهی آب‌بندان‌های استان/ افزایش 300میلیون مترمکعبی ذخیره آب کشاورزی با اجرای طرح

ابلاغ شیوه نامه طرح ساماندهی آب‌بندان‌های استان/ افزایش 300میلیون مترمکعبی ذخیره آب کشاورزی با اجرای طرح
کد خبر : ۷۰۴۲۸۱

استاندار گیلان از ابلاغ شیوه‌نامه ساماندهی آب‌بندان‌های استان و نیز افزایش 300 میلیون مترمکعبی ذخیره آب کشاورزی با اجرای این طرح خبر داد .

به گزارش ایلنا از رشت، مصطفی سالاری در حاشیه بازدید از آغاز عملیات لایروبی آب‌بندان‌های بخش لشت‌نشاء شهرستان رشت در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه منبع اصلی تأمین آب کشاورزی قبل از احداث سد منجیل آب‌بندان‌ها بوده ، اظهار داشت: در سالهای اخیر علیرغم احداث سد، نیاز آبی در برخی مناطق برطرف نشد و رسوب‌گذاری در بستر این آب بندان ها موجب پایین آمدن حجم ذخایر موجود در استان و بروز نگرانی برای کشاورزان شده است.

وی به تهیه طرح ساماندهی آب‌بندان‌ها از اواخر سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: در تدوین این طرح تمامی دستگاه‌های اجرایی، قضایی و نظارتی در شورای معادن و ستاد اقتصاد مقاومتی استان با جدیت به مدت 8 ماه مشارکت کردند و هفته گذشته شیوه‌نامه ساماندهی و بهره‌برداری چندمنظوره از آب‌بندان‌های استان تصویب و امروز نیز ابلاغ شد.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه حدود هزار و 800 آب‌بندان‌ در سطح استان مشمول این طرح می‌شوند گفت: با توسعه ابعاد در برخی از آب‌بندان‌ها و افزایش عمق آنها میزان ذخیره آب برای کشاورزی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.

استاندار گیلان تأمین آب کشاورزی را اولویت اول اجرای طرح ساماندهی‌ آب‌بندان‌ها خواند وافزود: بهره‌برداری از طرح‌های اشتغالزایی اولویت دوم اجرای این طرح محسوب می‌شود.

وی اظهار داشت: عملیات لایروبی علاوه بر افزایش ذخیره‌سازی منابع آب کشاورزی، توسعه در حوزه‌های آبزی‌پروری، پرورش پرندگان آبی، گردشگری و فعالیت های اقتصادی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را به دنبال دارد.

سالاری خاطرنشان کرد: دستگاه‌های مختلف می‌توانند سرمایه‌گذاران و متقاضیان را با اولویت افراد بومی معرفی کرده تا پس از بررسی‌های اولیه مجوز لایروبی و فعالیت‌های اقتصادی به مدت 5 تا 10 سال صادر شود.

استاندار گیلان گفت: امیدواریم با اختیاراتی که به کارگروه شهرستانی درخصوص تصمیم‌گیری برای آب‌بندان‌ها تفویض شده بتوانیم شاهد تحولی در ساماندهی آن‌ها و افزایش ذخیره آب کشاورزی و استفاده‌های اقتصادی که ظرفیت‌های اشتغالزایی خوبی را در نواحی شهری و روستایی برای مردم ایجاد می‌کند، باشیم.

وی خواستار مشارکت همه دستگاه‌ها در اجرای صحیح این طرح شد و افزود: اجرای این طرح نه تنها هیچ گونه عوارض زیست محیطی ندارد بلکه 3 برابر ذخیره سد شفارود که حدود 100 میلیون مترمکعب پیش‌بینی شده و با هزینه سنگینی در حال احداث است به منابع آبی مورد نیاز کشاورزی استان اضافه می‌کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز