خبرگزاری کار ایران

رئیس مرکز آمار ایران در دانشگاه گیلان:

میزان تورم نقطه به نقطه کشور به ۳۲.۸ درصد رسید

میزان تورم نقطه به نقطه کشور به ۳۲.۸ درصد رسید
کد خبر : ۶۸۴۹۷۴

رئیس مرکز آمار ایران گفت: میزان تورم نقطه به نقطه کشور مهرماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ۳۲.۸ درصد رسید.

به گزارش ایلنا از رشت، امیدعلی پارسا در دانشگاه گیلان جمع خبرنگاران اظهار داشت: طبق اطلاعات برآورد شده میزان تورم نقطه به نقطه کشور در ماه گذشته به عدد ۳۲٫۸ درصد رسید که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش زیادی مواجه بوده است.

رئیس مرکز آمار ایران‌ عنوان کرد‌ : نرخ تورم نقطه به نقطه کش  در مهر ماه امسال به عدد ۳۲٫۸ درصد رسید که این نرخ بر همین اساس برای کالاهای خوراکی‌ ۴۷ درصد،‌ خشکبار ۷۵ درصد،‌ کالاهای بادوام ۷۵ درصد و در برخی از اقلام دیگر نیز این شاخص حتی به صددرصد رسید.

پارسا تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته مسئولان و تصمیم‌گیران برای برنامه‌ریزی و اخذ تصمیمات از آمارهای نقطه به نقطه استفاد چندانی نمی‌کنند یعنی برای پیشبرد اهداف استراتژیک به آمارهای باکیفیت با شاخص‌های سالانه تکیه بیشتری دارند.

وی خاطرنشان کرد: برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به عنوان یگانه راه حل توسعه پایدار کشور به آمارها و شاخص‌های آماری دقیقی نیاز است و محورهای آن نیز در مواردی نظیر مردمی بودن، عدالت محور بودن،‌ درون‌گرا بودن،‌ برون گرا بودن و اقتصاد دانش محور خلاصه می‌شود.

رئیس مرکز آمار ایران‌ بیان داشت: برای سنجش دقیق میزان رشد اقتصادی به ۱۴۲ شاخص مختلف نیازمندیم به طوری‌که بر اساس ارزیابی همین مؤلفه‌ها شاخص پویایی کشورمان تا سال ۹۴ با نوسانات بسیار شدید و از سال ۸۷ تا سال ۹۴ با روند رو به کاهشی مواجه بوده است.

پارسا ابراز داشت: میزان رشد اقتصادی کشور در حوزه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در سال‌های ۹۴ و ۹۵ با افزایش مطلوبی مواجه بود به طوری‌که براساس ارزیابی‌های کارشناسان مرکز آمار کشور عدد آن از ۴ دهم درصد به عدد ۱٫۲۸ درصد افزایش پیدا کرد.

وی تصریح کرد: شاخص‌های لازم برای تعیین میزان کارکردهای علوم دانش بنیان در اقتصاد ملی ۹ مؤلفه هستند که براساس سنجش همین مؤلفه‌ها میزان تأثیرگذای علوم دانش بنیان در اقتصاد کشورمان از سال ۸۴ روند افزایشی و در سال ۹۱ به عدد ۲٫۲ درصد رسید.

رئیس مرکز آمار ایران گفت: میزان حرکت اقتصاد کشورمان در مسیر علوم دانش‌بنیان در سال‌های ۹۴ و ۹۵ با کاهشی نسبی به حدود ۱٫۹ درصد رسید اما به توجه به اطلاعات جمع‌آوری شده به طور میانگین این شاخص روندی رو به افزایش را در سال‌های اخیر طی کرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز