استاندار گیلان مطرح کرد:
لزوم بهره گیری از اعتبارات ملی برای حل معضل پسماند در گیلان
استاندار گیلان بحث پسماند را از تهدیدات حائز اهمیت استان های شمالی خواند و افزود: رفع مشکل پسماند نیاز به حمایت متمایز ملی دارد چرا که با بضاعت استانی نمی توان مسائل پسماند را برای همیشه و به نحو مطلوب رفع کرد.
به گزارش ایلنا از رشت، مصطفی سالاری در شورای پدافند غیرعامل و جلسه قرارگاه زیستی استان که با حضور غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد، افزود: فرهنگسازی، علاوه بر عموم مردم و هم مدیران بر تصمیمگیریها و دقت ما اثر خواهد گذاشت .
وی ساحلی بودن ، مرزی بودن ، پوشش جنگلی و پر باران بودن را از جمله فرصتها و ظرفیتهای استان خواند و گفت: همه این ظرفیتها مراقبتهای ویژه میطلبد و اگر به طور صحیح برنامهریزی نشود ، تهدید خواهد بود.
سالاری بحث پسماند را از تهدیدات حائز اهمیت استانهای شمالی عنوان و خاطر نشان کرد: رفع مشکل پسماند نیاز به حمایت متمایز ملی دارد چرا که با بضاعت استانی نمیتوان مسائل پسماند را برای همیشه و به نحو مطلوب رفع کرد.
وی با اشاره به تهدیداتی که درختان جنگلی و کشاورزی استان را تهدید می کند، گفت: آفت زیتون امسال خسارت وارد کرد که نیازمند کار جدی است تا این آفت به تدریج از بین برود .
سالاری به آتش سوزی جنگلها در تابستان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در تابستان گذشته با آتش سوزی های بسیاری روبرو شدیم و در عمده جاهایی که آتش سوزی می شود، جاده دسترسی نداریم و فقط با امداد هوایی قابل پیگیری است که نیازمند امکانات است.
وی گیلان را میزبان پرندگان مهاجر خواند و گفت: بیماری پرندگان مهاجر نه تنها برای گیلان بلکه برای استانهای دیگر نیز تهدید است چرا که بایستی از این استان کنترل و بایستی برای آن هزینه شود.
وی بر ضرورت لحاظ کردن مباحث پدافند غیر عامل در همه برنامه ریزی ها تاکید کرد و افزود: اگر از ابتدا این امر لحاظ شود کم هزینه ، منطقی و عقلایی خواهد بود در غیر اینصورت در آینده با مشکلات بیشتری روبرو می شویم.
علی اصغر جمشیدنژاد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت ریشه یابی حوادث مبتنی بر علم گفت: گیلان دارای ظرفیتهای بالایی است و بایستی با تکیه بر نهادهای فرهنگی به ویژه نهادهای آموزشی و ظرفیت سازمان های مردم نهاد، تهدیدات را بررسی و مراقبت کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور هم با اشاره به فرصتهای گسترده شبکههای اجتماعی گفت: شبکه اجتماعی و رسانه هم فرصت و هم تهدید سیاسی، امنیتی و سایبری است.
غلامرضا جلالی در ادامه جنگ اقتصادی علیه ایران اسلامی را مدرنترین جنگ اقتصادی دانست و گفت: هیچ کشوری توان مقابله با این جنگ با حداقلترین تهدیدها و تحریمها را نداشته و سقوط خواهد کرد اما ایران اسلامی محکم در برابر آن میایستد که نشان از مقاومت و عمق دفاعی کشور است.
وی با تاکید برحمایت و پشتیبانی از دولت در شرایط کنونی بیان کرد: هجمه علیه کشور بسیار بوده و باید در این شرایط از دولت پشتیبانی کرده و انتقادات داخلی را به زمانی بعد موکول کنیم تا بتوانیم پاسخگوی تهدیدات وارده باشیم.
جلالی در ادامه به ظرفیتهای زیست محیطی استان اشاره و افزود: بیشتر تهدیدها علیه کشور زیستی است و باید راهکاری علمی ارایه شود و دانشگاهها باید در این عرصه ورود جدی داشته باشند.
وی تلاشهای کورکورانه بدون رویکرد علمی را موجب هدر رفت منابع دانست و گفت: مسائل زیست محیطی استان باید اولویت پژوهشهای مراکز علمی و دانشگاهی استان باشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر حمایت از راهاندازی و تقویت آزمایشگاههای زیستی استان افزود: گیلان مبدا اقدامات زیست محیطی کشور شده و مورد حمایت قرار میگیرد.
وی در ادامه بر شناسایی تهدیدهای غالب هر شهر تاکید کرد و گفت: باید طرح پاسخ اضطراری به حوادث اضطراری هر شهر تدوین شود که نیازی جدی و از وظایف شهردار و فرماندار است.
جلالی ادامه داد: طرح تداوم کارکردهای ضروری و اساسی شهر یک ضرورت است و باید نیازهای اصلی شهر شناسایی و و کنترل شود چراکه عدم رسیدگی به مسئلهایی کوچک معضلی جدی برای شهر ایجاد میکند.
جلالی با اشاره به استقرار تاسیسات پرخطر داخل برخی شهرها یادآور شد: در همه شهرها مراکز پرخطر وجود دارد که باید از شهر خارج یا دارای حریم مشخص باشد.
وی در پایان خواستار تدوین طرح پدافند زیستی استان و تعیین وظایف دستگاهها در حوادث مختلف شد و خاطرنشان کرد: مخاطرات شهرستان تعیین و نحوه برخورد و پاسخگویی به آن مشخص شود.