سالاری تاکید کرد:
حل مشکلات سرمایه گذاران و بازرگانان باید با جدیت دنبال شود
استاندار گیلان تسهیلگری در صادرات را امری ضروری خواند.
به گزارش ایلنا از رشت، نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به ریاست مصطفی سالاری و با حضور چند تن از نمایندگان مجلس در شورای اسلامی،مدیران دستگاههای اجرایی و فعالان حوزه سرمایهگذاری برگزار شد.
در این نشست راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی و موانع موجود در این مسیر مورد بررسی قرار گرفت.
سالاری با بیان اینکه صادرات ابزاری برای رونق اقتصاد است، بر لزوم توجه به این مقوله کلان تاکید کرد.
وی تسهیلگری در صادرات را امری ضروری خواند و گفت: حل مشکلات سرمایهگذاران و بازرگانان باید با جدیت دنبال شود.
نماینده عالی دولت در گیلان بررسی تمایل برخی تجار و فعالان بخش خصوصی به سرمایه گذاری در استانهای مجاور را نیازمند بررسی و تحلیل دانست و افزود:شناخت ظرفیت و توانمندیهای استان در رسیدن به رونق اقتصاد از طریق صادرات امری مهم است.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: تشکیل ستاد فرماندهی یا ستاد هماهنگی توسعه صادرات برای5 استان اتفاق خوبی در حوزه این صنعت به شمار میآید و رفع موانع سرمایهگذاری داخلی و خارجی را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: در بحث روابط با سایر کشورها، نشست مشترکی با نمایندگانی از آن کشورها مرز مشترک با سایر ایران دارند برگزار شده که درباره تسهیل روابط تجاری مباحثی مورد بحث قرار گرفت.
سالاری صادرات برخی کالاها از جمله منابع لبنی با میزان پالم بالا را که امکان دریافت تایید از سازمان استاندارد را ندارند موجب آسیب به جوامع بشری خواند و افزود: باید برای ادامه روند صادرات این اقلام که در دیگر کشورها بازار هدف خوبی دارند باید نشست های کارشناسی متعددی برگزار شود.
وی افزایش صادرات چای را نیز مورد تاکید قرار داد و یادآور شد:در بحث چای به دلیل ارزش این محصول در سبد خرید خانوار و تفاوت آن با برنج و گندم نیازمند بررسی های دیگری برای افزایش صادرات و کاهش میزان واردات آن هستیم که در کمیته ای ویژه مورد بررسی قرار می گیرد.
نماینده عالی دولت در گیلان به مقوله صادرات و واردات برنج نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به واردات برنج با ارز دولتی دیگر کمتر شاهد قاچاق و احتکار غیرقانونی این محصول هستیم که کنترل بازار را نیز به همراه دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس پیش بینی های به عمل آمده قیمت برنج در سالجاری با افزایش مواجه می شود،تاکید کرد: باید با جدیت تلاش کنیم تا قیمت برنج وارداتی نیز روند افزایشی نداشته باشد.
استاندار گیلان همچنین به روند صادرات چند قلم از محصولات گیلان اشاره کرد و بررسی بیشتر ابعاد صادرات آنها را به جلسات ویژه طی روزهای آینده موکول کرد.
در ادامه این نشست نمایندگان رشت، انزلی، تالش، صومعه سرا و رودبار مسایل مربوط به روند صادرات کالا به ویژه ارقام کشاورزی استان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
این نشست ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سالجاری بود.