فرماندار آستانه اشرفیه مطرح کرد:
61 درصد واحدهای تولیدی آستانه اشرفیه معوقات بانکی دارند/ کاهش اشتغال بخش کشاورزی با مکانیزه شدن کشت
فرماندار آستانه اشرفیه با بیان اینکه 61 درصد شرکتها و واحدهای تولیدی شهرستان معوقات بانکی دارند، گفت: 33 درصد شرکتها هم به دلیل درصد بالای سود تسهیلات بانکی علاقهمند به دریافت وام نیستند.
به گزارش ایلنا از آستانه اشرفیه، رحیم حیدری فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه در نشست کارگروه طرح بوم گردی با بیان اینکه متأسفانه 61 درصد شرکتها و واحدهای تولیدی شهرستان معوقات بانکی دارند و نمیتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند، گفت: 33 درصد شرکتها و واحدهای تولیدی هم به دلیل درصد بالای سود تسهیلات بانکی علاقهمند به دریافت وام نیستند و 6 درصد مابقی هم درگیر تهیه وثیقه و پیچوخم مراحل اداری بانکها هستند.
فرماندار شهرستان آستانهاشرفیه با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی شهرستان در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارند، افزود: در بخش کشاورزی هم به دلیل محدودیت اراضی امکان توسعه سطح زیر کشت وجود ندارد و سطح زیرکشت فعلی هم با توجه به اینکه کشاورزی بهسوی مکانیزه شدن میرود بهتدریج از میزان شاغلین در این بخش هم کاسته شده است.
حیدری با بیان اینکه توریسم و صنایع وابسته به آن میتواند به افزایش درآمد مردم و گردش اقتصادی شهرستان کمک کند، گفت: با توجه به ظرفیت منابع طبیعی شهرستان، اجرای طرح بوم گردی و ساخت واحدهای مسکونی سنتی، علاوه بر ایجاد اشتغال میتواند عامل جذب گردشگر و انتقال فرهنگ، آدابورسوم منطقه توسط گردشگران به مناطق دیگر باشد.
وی با اشاره به اینکه خانوارهایی که خانههای با معماری سنتی روستایی دارند و یا زمینی در روستاها برای ساخت خانه گردشگری دارند میتوانند از مزایای طرح بوم گردی بهرهمند شوند، افزود: در این طرح تسهیلات 100 میلیون تومانی با بهره کم برای متقاضیان در نظر گرفتهشده است.
فرماندار شهرستان آستانهاشرفیه بابیان اینکه نقشه ساخت این خانهها در 4 تیپ مختلف سازهای آمادهشده است و بر اساس این طرحها زمینساخت خانههای گردشگر پذیر با کاربری مسکونی 500 مترمربع و کاربری گردشگری هزار مترمربع دیدهشده است، گفت: تاکنون 31 متقاضی از روستاهای هدف بخش مرکزی و کیاشهر برای بهرهمندی از تسهیلات کمبهره طرح بوم گردی ثبتنام کردهاند.
حیدری با اشاره به اینکه تسهیلات این طرح باید به مناطقی که امکان جذب گردشگران را دارند اختصاص یابد، افزود: روستاییان میتوانند با مراجعه به دهیاری، بخشداری و بنیاد مسکن شهرستان برای تشکیل پرونده طرح بوم گردی اقدام کنند.