شهردار رشت در نشستتخصصی شهرسازی مطرح کرد:
کوچ شهروندان بافت های قدیمی به محلات دیگر
شهردار رشت گفت: اغلب شهروندان بافتهای قدیمی شهر به محلات دیگر کوچ کرده اند.
به گزارش ایلنا از رشت، نشست علمی تخصصی شهرسازی با رویکرد بافت های قدیمی و تاریخی با حضور شهردار رشت در دانشگاه گیلان برگزار شد.
مسعود نصرتی شهردار رشت اظهار کرد: رشت یک شهر تاریخی و با هویت است و آثار و بناهای تاریخی زیادی دارد.
شهردار رشت با اشاره به مشکلات مدیران شهری در حفظ و حراست بافتهای تاریخی بیان کرد: زمانی که شهردار قزوین بودم در شهر قزوین چالشهای موجود در حفظ بناهای تاریخی را شناسایی و به رفع موانع موجود پرداختیم.
وی اذعان داشت: مدیران دستگاه های دولتی و مدیریت شهری شرایط انگیزشی را به وجود نیاورده اند که از تک بناهای تاریخی استفاده کنیم و از آن ها بهره وری اقتصادی ببریم.
شهردار رشت از احیای ۸۰۰ خانه قدیمی توسط دستاندرکاران کاشان خبر داد و گفت: این خانهها توسط مجمع جهانی شهرهای اسلامی شناسایی و ۴۰۰ خانه توسط بخش خصوصی احیا شد.
وی ابراز داشت: همچنین ۶ هزار هکتار باغستان سنتی ایجاد شد که از سیلاب ها و باد غالب جلوگیری می کرد.
شهردار رشت با بیان اینکه شهروندان به بافتهای تاریخی به عنوان محدودیت نگاه می کنند عنوان داشت: در بسیاری از بافتهای فرسوده منازل شهروندانی که متعلق به آن بافت هستند تخلیه شده و به مکانهای دیگر مهاجرت کرده اند.
نصرتی مطرح کرد: باید تحقیق و پژوهش لازم را انجام دهیم که شرایط اقتصادی شهروندان بافت تاریخی چگونه باشد تا بافت های تاریخی حفظ شود.
وی ظرفیت رشت را به لحاظ دارا بودن بناهای تاریخی و کاروانسراها و تک بناها دارای ظرفیت بالا عنوان کرد و افزود: چقدر به این بناها توجه کردیم؟ چه قدر شرایط لازم را برای بخشخصوصی فراهم کردیم تا آن ها را احیا کند و چقدر از ظرفیت ۳۶ میلیون گردشگر ورودی استفاده کردیم.
شهردار رشت در ادامه افزود: چقدر سعی کردیم جذابیت در بناهای تاریخی به وجود آوریم و آنها را به گردشگران معرفی کنیم؟
نصرتی مطرح کرد: بازار صدرالسلطنه قزوین تا ۱۰ سال گذشته یک مخروبه بود ولی اکنون احیا شده و برنامه های فرهنگی زیادی در آن انجام می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید میراثهای سپرده شده به ما از نسل های گذشته را امانتداری کنیم و با اقتدار به نسل آینده منتقل کنیم.