استاندار گیلان تاکید کرد :
ضرورت انتخاب درست موضوعات پژوهشی با رویکرد کاربردی
استاندار گیلان بر ضرورت انتخاب درست موضوعات پژوهش با رویکرد کاربردی تاکید کرد و از تشکیل ساختاری برای پیوند دانشگاهیان و پژوهشگران با مسائل توسعهای استان خبر داد .
به گزارش ایلنا از رشت، استاندار گیلان در هجدهمین جشنواره هفته پژوهش گیلان که در سالن غدیر استانداری برگزار شد برضرورت بهرهگیری هر چه بهتر از پژوهش در مسیر توسعه و حل مشکلات استان تأکید کرد و افزود: برگزیدن پژوهشها به صورت برنامه محور و انتخاب بهترین روش با بالاترین بازدهی در پژوهش ها از جمله اولویت ها این بخش به شمار می رود.
وی گفت : چنانچه نگاه علمی، به کمک سازمان های اجرایی آید موفقتر خواهیم بود .
سالاری با انتقاد از کم پرداخته شدن به مباحث علوم انسانی اظهار داشت: با پرداختن به حوزه علوم انسانی خواهیم توانست شیوه و روشها را در حوزه حکمرانی درستتر تعریف کنیم.
وی سهم علوم انسانی را نیز در حوزه پژوهش بسیار کمرنگ دانست و افزود: انتظار داریم دانشگاهیان در مسائل بوروکراسی و مرتبط با حوزه علوم انسانی و کلان، تحقیق و پژوهش کرده و راهکار ارائه دهند.
استاندار گیلان از تشکیل ساختاری برای پیوند دانشگاهیان و پژوهشگران با مسائل توسعهای استان خبر داد و افزود: زمینه عملیاتی شدن کامل این مهم از هفته آینده اجرایی خواهد شد.
سالاری به شکل گیری 48 کمیته تخصصی در راستای ساختار موجود و عمدتاً در ذیل شورای برنامهریزی استان اشاره کرد و افزود: در این کمیته ها که با ترکیبی از مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط، به همراه یک نفر از مجموعه دانشگاهیان و متخصصان با سابقه مطالعاتی در آن حوزه و همچنین بخش خصوصی حضور خواهند داشت ، تصمیمات راهبردی اتخاذ و در نهایت سند راهبردی در آن بخش تهیه خواهد شد .
وی تشکیل این کمیتهها را نقطه پیوند خوبی برای نهایی کردن موضوعات پژوهشی با دستگاه های اجرایی عنوان کرد و افزود: آمادگی داریم ارتباط بین دستگاههای اجرای با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را ایجاد کنیم.
استاندار گیلان با بیان این نکته که مفید پژوهش کنیم افزود: پژوهشهایی را که ارتباط مستقیم به استان دارد را انتخاب کنید .
وی برلزوم اتخاذ رویکرد کاربردی در پژوهش ها تأکید کرد و افزود: راهکارهای علمی و قابل اجرا در موضوعات ارائه دهیم.
وی بر ضرورت انتخاب درست موضوعات پژهشی تأکید کرد و افزود: چنانچه موضوعات پژوهشی را به درستی انتخاب کنید قطعاً این پژوهش ها برای دستگاههای اجرایی و مردم بیاثر نخواهد بود.
سالاری گفت: چنانچه پژوهشگر مشاهده کند که پژوهشش موجب افزایش بهرهوری در حوزه اجرا گردیده، برای آن مشوق بخشتر و انگیزه برای انجام کارهای دیگر و تحقیقات جدیتر با اعتبار بالاتر نیز فراهم خواهد شد.
سالاری برضرورت انتخاب درست موضوعات پژوهشی و مطالبهگری آن برای اجرا تأکید کرد و افزود: بجای انتخاب موضوعات گسترده که فهرست کردن آن نیز برای ما مشکل است میتوان هر سال 1 تا 2 موضوع پژوهش اصلی را انتخاب و تحقیقات را در محدوده آن شکل داد.
وی خواستار کمک جامعه دانشگاهی در رفع مشکلات بدنه اجرایی شد و اظهار امیدواری کرد: انشاءا... بتوانیم از ظرفیت دانشگاهیان و پژوهشگران در جهت بهبود امور مردم، استفاده بهینه کنیم.
استاندار گیلان قابلیت تجاریسازی در ثبت اختراعات را بسیار مهم خواند و افزود: هر ثبت اختراعی به مفهوم آن نیست که حتماً قابلیت تجاریسازی و رقابت دارد.
وی گفت: ثبت اختراعی ارزش دارد که یک گام جلوتر از دستاوردهای آن عرصه بوده و کارکرد بهتر و متفاوتتر نسبت به گذشته را داشته و در بازار جواب دهد.
سالاری با اشاره به ثبت تعداد زیادی اختراع اظهار داشت: از دانشگاهیان و حوزه پژوهش انتظار دارم آن دسته از اختراعاتی که قابلیت تجاریسازی و کارکردهای واقعی را داشته تفکیک تا از دستاوردهای واقعی و مفید برای جامعه حمایت شود.
در پایان این مراسم استاندار گیلان از 21 پژوهشگر برتر استان با اهدای لوح قدردانی کرد.