شهردار کلانشهر رشت:
شعار دادن با خلاقیت مقایر است/ در مدیریت شهری هزینهها را کم کنیم نه صرفا درآمد را افزایش دهیم
شهردار کلانشهر رشت گفت: باید در مدیریت شهری هزینهها را کم کنیم نه صرفا درآمد را افزایش دهیم.
به گزارش ایلنا از رشت، سید محمدعلی ثابت قدم در مراسم اختتامیه اولین استارتاپ ویکند نوآوری خوراک رشت که در تالار گفتمان ساختمان تاریخی شهرداری رشت برگزار شد، اظهار داشت: ذاتا معتقدم که شعار دادن با خلاقیت مقایر است به همین دلیل مایل به سخنرانی در چنین جمع خلاق و صمیمانه ای نیستم.
شهردار رشت گفت: آدمهای خلاق تمرکز میکنند تا فکر کنند و بعد عمل کنند و من سعی میکنم قوه خلاقیت شما را کم نکنم و قسمت خلاقیت را با نگاه ماورائی شما همچنان محفوظ نگهدارم و به حریم شما تجاوز نکنم.
وی با بیان اینکه فاصله بین تمرکز، فکر و عمل زیاد نیست اظهار داشت: ما باید در جامعه فاصله بین تمرکز، فکر و عمل را کم کنیم.
ثابت قدم تصریح کرد: به لحاظ روانشناسی و ذهنی اگر این فواصل کم شود و هر کسی روی خودش کار کند چه در آموزش های رسمی و چه در آموزش های های خانوادگی چه در درون خود و چه در هر محیط آموزشی بیرونی نظیر دبستان، دبیرستان یا دانشگاه چنانچه بتوانیم این فاصله را کم کنیم قاعدتا ما انسان هاست موفقی خواهیم بود.
شهردار کلانشهر رشت افزود: چون سرعتمان زیاد می شود و از زمان که برای همه ما ثابت است و در طول روز ،24 ساعت است و بیشتر نمی شود حداکثر استفاده را می کنیم و سپس تولید ثروت نیز به همان میزان افزایش پیدا می کند.
اگر بتوانید با ایده و زمان تولید ثروت کنید بقیه موضوعات زندگی از قبیل مسائل سیاسی و اجتماعی خودشان خود به خود تامین می شوند.
وی ادامه داد: در وحله اول مهم، توانایی کوتاه کردن فاصله ی بین زمان و اقتصاد است و سپس گذر از مبانی سنتی که باید یاد بگیریم چگونه در مباحثی که در جامعه ما جا افتاده نیست گیر نکنیم.
ثابت قدم با اشاره به برنامه 3 تا 5 ساله شهرداری رشت در مورد مسائلی که نگاه ایده پرداز شهروندان را تحت الشعاع قرار می دهد ابراز داشت: این طرح که به نیمه راه آن رسیده ایم از محلات داخل شهر شروع شده است.
وی گفت: چیزی که در رشت به عنوان یک ایده در حوزه خوراک وجود دارد، این است که این قابلیت به صورت تاریخی در این فضای جغرافیایی وجود داشته اما ما باید بتوانیم این فرآیند را طی کنیم تا در همه زیرشاخه های آن استاندارد سازی که مطلوب ماست رخ بدهد.
شهردار رشت تعداد وظایف شهرداری را 372 مورد عنوان کرد و افزود: فعالیت مذکور از وظایف شهرداری نبود اما چون مبنای کار ما بر اساس افزایش مشارکت شهروندی بود تا اشتغال را از دل آنچه که هویت و توانمندی این موضوع در گیلان و رشت است ایجاد کنیم
ثابت قدم خاطر نشان کرد: اگر شهروند رشتی اشتغال داشته باشد ما می توانیم از وی این مطالبت را داشته باشیم که شما اگر درآمدمان زیاد شود و اگر شاغل باشید سهم شهر رابه عنوان کسی که در آن زندگی می کنید باید بپردازید.
وی با بیان اینکه افراد بیکار ، افراد بیکار ایده دار و افراد بیکار ایده دار کم درآمد در رشت بسیار هستند افزود: مادامی که این سه مشکل حل نشود ما نمی توانیم سهم شهر را از مردم بگیریم.
شهردار رشت به اداره شهر توسط شهروندان اشاره کرد و گفت: در صورت انجام این کار هر محله توسط خود مردم اداره می شود و لزومی به مداخله نهادهای دولتی نیست.
ثابت قدم اظهار داشت: برای اینکه درآمد شهروندان افزایش یابد این مشارکت باید رخ بدهد، برنامه توسعه منطقه ای استان گیلان و شهر رشت توسط شهرداری با محوریت گردشگری خلاق و با تمرکز ویژه در بحث های هویتی تاریخی به ویژه خوراک تهیه شده است.
وی بیان داشت: این برنامه توسط متخصصانی از سراسر ایران و بخشی از آن نیز در خارج از کشور در حال تدوین است که بتوانیم این برند سازی را با اعتماد محلی و در نهایت با تکیه به توانمندی شهروندان خلاق و مبحث هویتی انجام شود.
شهردار کلانشهر رشت با تاکید بر پروژه ی از مزرعه تا سفره، از زیر شاخه های آن نظیر ثبت غذا، فنا آوری، ایجاد صنایع ،مهندسی غذا نام برد و گفت: همه اینها باعث کاهش مهاجرت روستائیان به شهر می شود.
ثابت قدم گفت: ما باید در مدیریت شهری هزینه ها را کم کنیم نه صرفا درآمد را افزایش دهیم.
وی برخی از هزینه ها را ناشی از فشار حاشیه بر متن دانست و گفت: باید فشار حاصل از شهرها، بخشها و روستاهای اطراف را کم کنیم تا بی دلیل ترافیک و دستفروش نداشته باشیم.