شهردار کلانشهر رشت مطرح کرد:
فرهنگ سازی با رویکرد گیاهان دارویی و ادبیات و موسیقی در پارک محلی خیابان جوان
نخستین پارک گیاهان دارویی در خیابان جوان با حضور سید محمد علی ثابت قدم شهردار رشت، در خیابان جوان واقع در خیابان تختی رشت افتتاح شد.
به گزارش ایلنا از رشت، سید محمد علی ثابت قدم شهردار رشت در مراسم افتتاح پارک محلی خیابان جوان«نخستین پارک گیاهان دارویی» با اشاره به وجود دو رودخانه مهم زرجوب و گوهر رود در رشت اظهار داشت: حدود ۵۵ کیلومتر در دو طرف این رودخانه ها ظرفیت و پتانسیل گردشگری بزرگ و مناسبی وجود دارد.
شهردار رشت با تاکید بر پتانسیل اقتصادی موجود در این مسیرها افزود: به صورت بخش به بخش در مسیرهایی که آزاد هستند ایجاد فضای سبز مدنظر است.
وی افزود : در ایجاد پارک خیابان جوان به دنبال فرهنگ سازی با رویکرد گیاهان دارویی و ادبیات و موسیقی بودیم و که به نوعی تلفیق این موضوعات در کنارهم آرامش روحی و معنوی برای شهروندان ایجاد می کند.
سید محمد علی ثابت قدم با اشاره به برنامه های در دست اجرا خاطرنشان کرد: دریک پروسه چهار ساله در سه مسیر ترددی مسیر گردشگری آبی ایجاد می شود و این امر را زودتر از زمان احیای رودخانه ها مدنظر داریم.
شهردار رشت با بیان اینکه در بودجه سال ۹۶ برای این امر ردیفی درنظر گرفته می شود گفت : سه مسیر تردد گردشگری آبی با طولی قابل توجه در نقاط مختلف شهر مدنظر است .
شهردار رشت با بیان اینکه مسیر گردشگری آبی به مسیرهای پیاده و سواره متصل می شود تصریح کرد : تنوع زیستی گیاهی و جانوری نیز در مسیر ایجاد فضاهای سبز مدنظر قرار می گیردتا با تلفیق هم فضای سبز را افزایش دهند.
وی در اشاره به پارک محله جوان گفت : ما در این قسمت فرهنگ سازی با رویکرد محیط زیستی با محوریت گیاهان دارویی و همچنین رویکرد به شعر و ادبیات و تلفیق این دو در جهت آرامش شهروندان که از محلیان این منطقه هستند یا به واسطه امکان تردد به این پارک سوق پیدا میکنند اقدام کردیم.
شهردار رشت با اشاره به ظرفیت رودخانهها در تعریف مسیر آبی و امکان تردد در دو سه مسیره همچنین استفاده از ظرفیت تاریخی شهر رشت حتی قبل از احیای رودخانهها خبر داد . او از بهم رسیدن مسیر آبی با منطقه در دست بازآفرینی ۷/۲ کیلومتری سواره و پیاده گفت.
وی درباره حضور پرندگان و تنوع زیستی در محدوده شهر گفت گیاهان و جانوران باید حضور داشته شوند و حفظ شوند و در تلفیق با فضای سبز باشند.
ثابت قدم با اشاره به کاهش آلایندگی صوتی و زیست محیطی گفت : خوشبختانه با رویکردی که در شهر رشت در راستای مبرا بودن از آلودگی هوا حاکم است این امکان را فراهم میکند که به تدریج تنوع زیستی ایجاد و گونههای جانوری را در کنار هم داشته باشیم.
ثابت قدم اما تأکید کرد توجه ویژه او به محوریت انسان است که با تقویت این موارد توسعه پایدار پیدا خواهد کرد.
ثابت قدم ضمن تأکید بر زمینههای هویتی و فرهنگ سازی در رشت که مبتنی بر کشاورزی است گفت: کلید واژه شهر خلاق «از مزرعه تا سفره» است که باید از ظرفیت های طبیعی در این راستا استفاده مؤثر کرد.
امتداد نوار سبز در حاشیه رودخانهها تا انتها در راستای افزایش رضایت شهروندی
سختگوی شورا با اظهار خرسندی از افتتاح پارک فوق اذعان داشت: در دوره چهارم شورای شهر رشت و به خصوص در یک سال اخیر روند تبدیل حاشیه رودخانهها به فضای سبز آهنگ سریع تری به خود گرفته است.
شیرزاد فعالیت هایی که در منطقه دو در دست اقدام است را ارزشمند و در جهت تقویت سلامت شهروندان قلمداد کرد.
وی افزود: امیدواریم این نوار سبز در حاشیه رودخانه ها تا انتها امتداد پیدا کند. او این اقدامات را در راستای افزایش رضایت مندی با توجه به مسئله توسعه پایدار عنوان کرد.
مدیر منطقه دو شهرداری نیز در این مراسم با ذکر این نکته که علی رغم محدودیتها، آزادسازی حریم رودخانهها در دستورکار منطقه ۲ قرار گرفته است اظهار داشت: در این ارتباط در حال اقدامات لازم هستیم.
عاطفی اعتبار مالی این پروژه ۵۸۶۱ متر مربعی را ۳۵۰میلیون تومان عنوان کرد و گفت: ساخت آن ۱۰۵ روز به طول انجامیده است.
وی ضمن اشاره به اینکه ۲۰ قلم گونه گیاهی در این فصل کاشته شده است گفت: این گونهها در فصل بهار به ۱۰۰ قلم خواهند رسید. از نمونههای کاشت شده میتوان به برگ بو، آویشن، به لیمو، زرشک، اسطوخودوس، اکالیپتوس می باشد.
وی افزود: اطلاعات و خواص درمانی هر گونه گیاهی نیز در کنار آن نصب خواهد شد و ایستگاهی برای عرضه دمنوش و عرقیات که در همین پارک کشت شدهاند و به صورت مستقیم به دست مصرف کننده خواهند رسید تعبیه شده است.
مرتضی عاطفی از افتتاح دو پارک دیگر در محلههای رودبارتان و خیابان آیت الله رودباری تا دهه فجر و از احداث ۵ پارک دیگر و چندین فضای مکث در این منطقه تا پایان سال ۹۶ خبر داد.
تبدیل زمینهای بدون استفاده در ابعاد کوچک به فضای سبز
روشن بابایی همتی، استادیار دانشگاه گیلان در رشته گردشگری و توریسم که به عنوان کارشناس در این مراسم حضور داشت ضمن تأکید مجدد بر نام رشت، شهر اولینها، گفت: اولین پارک دمنوش در سطح دنیا به همت شهردار جوان و خلاق این شهر که به دنبال ایدههای نو است افتتاح میشود.
وی با اشاره به موزهها و پارک هایی با موضوعیت مشابه مثل موزه گل محمدی در بلغارستان گفت: امروز موزه خوراک و دمنوش نیز در دستورکار شهرداری رشت است. او با اشاره به اینکه شهر رشت یکی از ۱۸ شهر خلاق خوراکشناسی و عضو ۱۱۶ شهر خلاق یونسکو شناخته شده است از پتانسیلهای موجود صحبت کرد.
این استاد توریسم و گردشگری همچنین اشارهای به آینده این پارک کرد که قرار است یک اتاق ادبیات کنار آن ساخته شود که هم از لحاظ کانسپت معماری و هم از لحاظ توریسم و گردشگری مورد توجه قرار خواهد گرفت.
بابایی این اتفاق را در امتداد نگاه و رویکرد شهرداری رشت به مسئله گردشگری سلامت دانست. او از شاخصهای گردشگری را تندرستی نامید که زیرمجموعه آن گردشگری پزشکی، گردشگری درمان و دهکده سلامت است.
بابایی همچنین از طرح پارکهای جیبی گفت که زمینهای بدون استفاده در ابعاد کوچک را هم تبدیل به فضای سبز میکند.
بابایی با بیان اینکه امروز در دنیا گردشگری سلامت حرف اول را می زند افزود: برای این امر باید در شهر رشت برنامه ریزی سنجیده ای با همکاری همگان انجام شود.
پیمان بازدیدی، مدیرعامل موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما که ساکنان محله خیابان جوان بود چند دقیقهای سخنرانی کرد. او از شهردار منطقه دو تشکر کرد که در راستای اهداف محیط زیستی این اقدامات را انجام میدهد.
بازدیدی همچنین با اشاره به نجات بخشی از تالاب عینک گفت: باید حساسیتها را در بخش رودخانهها هم اضافه کنیم. بازدیدی ادامه داد: شهروند مسئولیت پذیر و مسئولان میتوانند مثل یک پازل تکمیل کننده یکدیگر باشند.