فرماندار شفت در نشست با عادلی مطرح کرد:
امامزاده ابراهیم برای شهرستان شفت اهمیت ویژهای دارد/ سازه این بقعه باید به روز شود
نماینده عالی دولت در شفت گفت: امامزاده ابراهیم (ع) برای شهرستان شفت اهمیت ویژه ای دارد و سازه این بقعه باید به روز شود.
به گزارش ایلنا از شفت، محمدرضا محسنی در جلسه بررسی طرح توسعه امامزاده ابراهیم شهرستان شفت که با حضور حجت الاسلام عادلی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان در فرمانداری شفت برگزار شد، گفت: امامزادگان ابراهیم و اسحاق(ع) یکی از ظرفیتهای گردشگری مذهبی این شهرستان و استان گیلان هستند.
فرماندار شفت با اشاره به اینکه در طرح جامع امامزادهابراهیم باید فضاهای جدیدی تعریف شود، افزود: طرح جمع آوری فاضلاب این منطقه نیز نیازمند بازنگری و اعتبار است.
محسنی با استقبال از طرح اوقاف و امور خیریه برای ایجاد بازنگری و تغییر در ساختمان امامزاده ابراهیم (ع) افزود: پس از تکمیل طرح مطالعاتی جلسه ای با حضور مسئولان ذیربط شهرستان برگزار خواهد شد تا همه جوانب اجرای این طرح بررسی شود.
وی با بیان اینکه نوع دانهبندی و جنس زمین روستای امام زاده ابراهیم و سستی خاک و نیز فرسایش آن در طول سالهای گذشته باعث شده تا برای حفظ این اثر مذهبی طرح جامع تدوین شود، افزود: طرح جامع حرم امامزاده ابراهیم(ع) میتواند علاوه بر جلوگیری از خطر تخریب کامل مجموعه حرم، نیازهای امروز زائران و توریسم مذهبی را تامین کند.
فرماندار شفت با اشاره به اینکه ساخت پارکینگ طبقاتی با توجه به محدودیت زمین و قرار گرفتن این منطقه در کنار کوه و رودخانه قابل توجیه است افزود: نبود پارکینگ در فصل تابستان مسافران را با مشکل مواجه کرده و بر اقتصاد این منطقه تاثیر سو داشته است.
نماینده عالی دولت در شفت با پیشنهاد برگزاری جلسه ای مشترک با حضور مسئولان ذیربط استانی در آینده ای نزدیک تصریح کرد: امامزاده ابراهیم (ع) برای شهرستان شفت اهمیت ویژه ای دارد و سازه این بقعه باید به روز شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان نیز با بیان اینکه کارها در این سازمان به منظور جلوگیری از تکرار هزینه ها با طرح جامع انجام می شود افزود: در اوقاف برای بودجه ها، برنامه ریزی و طرح وجود دارد و موقوفات نیز با نظر واقف به کار گیری می شود.
حجت الاسلام ولی الله عادلی با اشاره به اینکه سالانه 6 میلیون تومان از سوی اوقاف برای جمع آوری زباله در فصل تابستان به دهیاری این روستا کمک می شود افزود: کمک های صورت گرفته وظیفه این سازمان نیست و این کارها در راستای تعامل انجام می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در بیشتر برنامه های فرهنگی در بقعه امامزاده ابراهیم(ع) از وجود امام جمعه شفت استفاده می شود افزود: در گذشته اوقاف به صورت مستقیم بودجه های استانی را بین شهرستان ها تقسیم می کرد اما اکنون سازمان برنامه و بودجه با گرفتن فهرست و طرح از اوقاف، مدیریت بودجه ها را بر عهده گرفته است.
عادلی با بیان اینکه خادمان بالای 50 سال مساجد گیلان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند افزود: در انتخاب هیات امنای مساجد ، اوقاف و امور خیریه اختیارات قانونی خود را به گونه ای تعریف کرده است تا از ظرفیت همه شخصیت ها و بزرگان استفاده شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ساختمان بقعه امامزاده ابراهیم شفت دیگر مهندسی نیست افزود: دو گزینه مقاوم سازی و بازسازی بنا در برنامه های اوقاف وجود دارد که نظر مسوولین این شهرستان در این باره برای ما اهمیت دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در گذشته به دلیل شرایط آن زمان و محدودیت های فنی ، بخشی از شالوده بنا به خوبی ساخته نشد و در مقابل زلزله آسیب پذیر است افزود: علاوه بر این موضوع، سستی خاک این منطقه خطر واژگونی را متوجه کل این سازه کرده است.
وی با بیان اینکه 40 درصد نذورات امامزادگان در بخش عمران و آبادانی همان مکان مقدس هزینه می شود افزود : هزینه های جاری و کمک های فرهنگی و پرداخت حقوق خادمان آن بقاع نیز از 60 درصد دیگر تامین می شود.
عادلی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه طرح جامع امامزاده ابراهیم در حال تدوین است افزود : داشتن پارکینگ طبقاتی، آتش نشانی، بازارچه، رستوران، سالن ورزشی، درمانگاه، سالن اجتماعات و مقاومت بالا در مقابل رانش و زلزله از مهمترین ویژگی های این طرح محسوب می شود.
وی در پایان افزود: اگر این طرح به عنوان یک طرح استانی و یا ملی در بودجه تعریف شود؛ اوقاف و امور خیریه نیز در کنار نذورات همین بقعه اعتبارات ویژه ای را جهت تسریع این پروژه تخصیص خواهد داد.