بیکاری در صدر جدول آسیبهای اجتماعی لاهیجان
فرماندار لاهیجان عنوان کرد: بر اساس تحقیقات رسمی انجام شده در شهرستان لاهیجان اولین آسیب عنوان شده بیکاری است و بیکاری در صدر جدول آسیبهای اجتماعی شهرستان قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا از لاهیجان، سید محمد احمدی در نشست کارگروه فرهنگی، اجتماعی شهرستان لاهیجان با بیان اینکه نباید برای حل مسائل اجتماعی و فرهنگی منتظر کمک کسی ماند، گفت: باید عزم و دغدغه حل مشکلات را هر کدام از ما باید در درون خودمان به وجود بیاوریم و قبل از آن نیز باید اطلاعات کافی را در این رابطه جمع آوری کنیم.
فرماندار لاهیجان با اشاره به اینکه مراکز تحقیقاتی رسمی، تحقیقات گستردهای را در سطح کشور تحت عنوان اولویتها و شاخصهای مسائل و مشکلات اجتماعی انجام دادهاند، افزود: بر اساس این تحقیقات در شهرستان لاهیجان اولین آسیب عنوان شده بیکاری است و بیکاری در صدر جدول آسیبهای اجتماعی شهرستان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: یکی از معضلات اجتماعی به خصوص طی سالهای اخیر آمار بالای بیکاران تحصیلکرده است که خود منجر به گرایش به مصرف مواد صنعتی(آسان مصرف) در این قشر شده است و آمارهای ارائه شده از اداره زندانهای شهرستان گویای این واقعیت است.
احمدی با بیان اینکه یکی از مهمترین روشهای مقابله با موضوع بیکاری اجرای اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: با افزایش توان و برنامه ریزی در بخش اشتغال به خوصوص با توجه به پتانسیلهای بالای گردشگری، کشاورزی و صنعتی لاهیجان میتوان در راه اشتغال پایدار جوانان شهرستان گامهای خوبی برداشت.
فرماندار لاهیجان عنوان کرد: دومین آسیب اجتماعی که لاهیجان با آن مواجه شده است اعتیاد صنعتی است که بسیار خطرناک تر اعتیاد سنتی است.
وی ادامه داد: مصرف و فروش مواد مخدر در لاهیجان به یک مخاطره اجتماعی تبدیل شده که خود در شکل گیری سایر ناهنجاریهای اجتماعی همچون نزاع و درگیریهای فردی، سرقت، مزاحمتهای خیابانی و … موثر خواهد بود و لذا یکی از اولویتهای شهرستان با هماهنگی دستگاههای اجرائی استانی علاوه بر تحلیل موضوع، گسترش آموزش از مقاطع پیش دبستانی تا دانشگاهی جهت آگاه سازی قشر نوجوان و جوان است.
احمدی افزود: از طرفی با توسعه مرکز درمانی کوتاهمدت و میانمدت و همچنین صدور مجوز مراکز مشاوره و سمنهای اجتماعی در بازپروری افراد درگیر در این بند گامهایی برداشته شده است و میطلبد تا با افزایش اعتبار دستگاههای آموزشی، حمایتی و فرهنگی همچون بهزیستی، کمیته امداد، بهداشت، آموزش و پرورش و … در راستای پیشگیری و کنترل این بلای خانمان سوز گام برداشته شود.
وی سومین مخاطره عنوان شده توسط مراکز تحقیقاتی رسمی در لاهیجان را بدحجابی عنوان کرد و افزود: با توجه به استقبال بالای گردشگران از جاذبههای طبیعی و غیر طبیعی شهرستان لاهیجان، که طبق آمارهای ارائه شده این شهرستان با جمعیت حدود ۱۷۰ هزار نفر، در طول سال پذیرای میلیونها گردشگر داخلی و خارجی با فرهنگها و ریشههای اجتماعی مختلف است که بیشک از نظر نوع رفتار، پوشش، برخورد، فرهنگ و … بر جامعه میزبان تاثیر گذار خواهد بود در ترویج بد حجابی نیز تاثیر گذار بوده است.
نماینده عالی دولت در شهرستان لاهیجان با بیان اینکه برنامه ریزیهای خوبی برای ترویج فرهنگ حجاب برگزار شده است، گفت: مدیریت شهری با برگزاری جشنوارههای مختلف فرهنگی در سطوح محلی و ملی، همایشهای مرتبط، تئاتر خیابانی، خیمههای بصیرت و … با استفاده از ظرفیتهای شهرستان گامهای موثری را در این خصوص برداشته است.
فرماندار لاهیجان بیان داشت: چهارمین معضل اجتماعی شهرستان لاهیجان بر اساس تحقیقات انجام شده خرید و فروش و حمل مواد مخدر معرفی شده است که در این زمینه نیز اقدامات خوبی برای مقابله با این آسیب اجتماعی انجام شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در حال حاضر کمیته هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به صورت مستمر و ماهانه تشکیل میشود، خاطرنشان کرد: همچنین جلسات پیشگیری مجزا از کارگروه، با اولویت همه هماهنگیها از بحث آموزش، برنامههای فرهنگی، اشتغال افراد بازپروری شده، تا برخوردهای تادیبی با فروشندگان و باندهای توزیع از طریق این کمیتهها مدیریت میشود.
احمدی پنجمین و آخرین مخاطره شهرستان را طلاق معرفی کرد و افزود: با پیشرفت فناوری به خصوص در سالهای اخیر با گسترش شبکههای ماهوارهای و وب سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی مجازی بیشک در سطح جهانی و ملی بر روی باورها، نوع نگرشها و روشهای زندگی، خواستهای اجتماعی و … جوامع کشور ها اثرگذار بوده است و میطلبد با تخصیص اعتبار و هدفمندسازی ساخت برنامههای فرهنگی با تاکید بر ظرفیتهای بومی و سنتی و همچنین افزایش باورهای ارزشی جامعه در مقابله با این معضل گامهای مناسبی برداشته شود.