طرح راهاندازی مدارس تالابی و سبز در شهر رشت
از جمله ویژگیهای این مدارس برگزاری کلاس در فضا آزاد، آموزش از کودکی، حذف ظروف پلاستیکی، مدرسهای با کمترین میزان کاغذ، تفکیک زباله از مبدا، زندگی بدون پلاستیک، آموزش استفاده از انرژیهای رایگان و طبیعی، کاشت و نگهداری گل و گیاه در اوقات فراغت و بیکاری دانش آموزان... است.
به گزارش ایلنا از رشت، نشست هماندیشی راهاندازی مدارس تالابی و سبز با حضور ثابت قدم شهردار رشت، طیبه بینا مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری، علیرضا قانع مدیر عامل سازمان فرهنگی و ورزشی، عادل اعتمادی مسئول تالار گفتمان عینک و جمعی از اساتید برجسته شهر رشت در دفتر شهردار برگزار شد.
در این نشست ثابت قدم ضمن ابراز خرسندی از ارائه این طرح در راستای توسعه پایدار شهر رشت توسط مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری اظهار کرد: یکی از شاحصههای اساسی کشورهای کوشا در حفاظت از محیط زیست، بعد سوم توسعه پایدار یعنی سیاستگذاری در راستای آموزش بوده که در این میان تاسیس و راهاندازی مدارس سبز براساس استاندارهای بین المللی به عنوان یک برنامه بین المللی آموزشی مطرح است.
وی با اشاره به اینکه در دنیا بیش از ۴۰ هزار مدرسه سبز وجود دارد گفت: در این میان سهم ایران حدود ۳۰ مدرسه است که براساس آمارهای موجود در ایران مصرف انرژی بیش از ۵ برابر متوسط رشد مصرف انرژی در جهان است پس شکی نیست که بهینه سازی مصرف انرژی میتواند کمک بزرگی به رشد و توسعه کشورمان مخصوصا شهر رشت باشد.
ثابت قدم اظهار کرد: امید است در آینده نزدیک با مشارکت و همکاری سازمانهای چون پسماند، سیما منظر و فضای سبز شهری، نوسازی توسعه و تجهیز مدارس، عمران، نظام مهندسی ساختمان استان گیلان، اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان و همچنین اداره کل محیط زیست استان گیلان شاهد راهاندازی و تاسیس این مدارس در سطح شهر رشت باشیم.
وی همچنین از راهاندازی مدسه تالاب در شهر رشت خبر داد و تصریح کرد: با توجه به اینکه تالاب عینک بزرگترین تالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ استان گیلان است که به عنوان ویژگی خاص یک اکوسیستم زنده درون شهری مطرح و به خاطر قراری گیری در کریدور پروازی پرندگان مهاجر قابلیت آن را دارد که بخشی از پرندگان مهاجر این تالاب را به عنوان زیستگاه خود انتخاب کنند.
طیبه بینا نیز در این نشست وجود مدارس سبز را یکی از مهمترین شیوههای آموزش پایدار به دانش آموزان در راستای صرفهجویی و نگهداری از محیط زیست عنوان کرد و گفت: از جمله ویژگیهای این مدارس برگزاری کلاس در فضا آزاد، آموزش از کودکی، حذف ظروف پلاستیکی، مدرسهای با کمترین میزان کاغذ، تفکیک زباله از مبدا، زندگی بدون پلاستیک، آموزش استفاده از انرژیهای رایگان و طبیعی، کاشت و نگهداری گل و گیاه در اوقات فراغت و بیکاری دانش آموزان... است.
مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری با اشاره به نزدیک شدن به شروع مدارس در مهرماه گفت: طرح مدارس تالابی در فصل مدارس با کمک مهدهای کودک توسط سازمان پسماند و همکاری انجمنهای مردم نهاد به صورت پایلوت به مدت سه روز با هدف ارتقا آگاهی کودکان و عموم مردم برگزار خواهد شد.