افزایش صادرات 44 درصدی کالای غیرنفتی از ابتدای سال 95
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان از افزایش صادرات 44 درصدی کالای غیرنفتی از ابتدای سال 95 تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش ایلنا از رشت، چراغی با بیان اینکه صاردات کالای غیر نفتی مورد تأکید تمام مسؤولان است بیان کرد: در 12 ماه سال گذشته 86 درصد از صادرات کالای دریای خزر توسط بندر امیرآباد انجام شده و این روند در سال جاری ادامه پیدا کرده است.
چراغی با اشاره به استفاده از سیستم حمل یکسره در بندر انزلی، خاطرنشان کرد: اکنون 40 درصد از تعرفهها را دریافت میکنیم و بیشتر از این دیگر نمیتوانیم به صادرات سیمان کمک کنیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به اینکه محور صادرات در بندر امیرآباد کلینکر و سیمان است، خاطرنشان کرد: صادرات سیمان و کلینکر از بندر انزلی نیازمند برنامهریزی دقیقتری است.
وی به اختصاص 46 درصد از سهم صادراتی بازار کالای غیر نفتی به بندر انزلی از ابتدای امسال تاکنون اشاره کرد و افزود: بخشی از سهم بندر امیرآباد را میتوانیم به طرف بنادر گیلان هدایت کنیم و این امر نشان میدهد در زیرساختها عملکرد موفقی داشتیم.
چراغی به فاصله 30 کیلومتری کارخانه سیمان نکا تا بندر امیرآباد اشاره کرد و یادآور شد: سیمان استان مازندران در کوتاهترین زمان میتواند به بندر برسد.
وی با بیان اینکه کرایه حمل سیمان از کارخانه تا بندر امیرآباد تنی هفت هزار تومان است، اظهار کرد: کرایه حمل سیمان از لوشان تا بندر انزلی تنی 15 هزار تومان است و نسبت به هزینه حمل در بندر امیرآباد تفاوت قیمت داریم.
وی، فروش سیمان کارخانه نکا را توسط مسؤولان این کارخانه به طور مستقیم خواند و تصریح کرد: در کارخانه سیمان لوشان واسطهها حمل و نقل و تمام فرآیندهای مربوط به خرید و فروش را انجام میدهند و این امر روی قیمت تمام شده تاثیرگذار است.
چراغی با اشاره به اینکه مسؤولان کارخانه لوشان در حال برطرف کردن نقص مذکور هستند، بیان کرد: امسال اقدامهای اسنادی سه کشتی به طور مستقیم توسط مسؤولان کارخانه سیمان لوشان انجام شده و در کاهش هزینهها کاهش قابل ملاحظهای داشته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان به حذف تعرفهها به منظور کمک به صادرات در بندر انزلی اشاره کرد و گفت: هزینه انبارداری را حذف کردیم و مدت 15 روزی که سیمان در انبار ماندگاری دارد ریالی دریافت نمیکنیم.