خبرگزاری کار ایران

مدیرکل منابع طبیعی گیلان خبر داد:

احداث سدهای خاکی کوتاه در راستای مبارزه با خشکسالی

احداث سدهای خاکی کوتاه در راستای مبارزه با خشکسالی
کد خبر : ۳۷۵۴۵۹

مدیرکل منابع طبیعی گیلان از احداث سدهای خاکی کوتاه در راستای مبارزه با خشکسالی خبر داد.

به گزارش ایلنا از رشت، داوود زارع امشب در جلسه منابع طبیعی گیلان بیان کرد: افزایش جمعیت و فشار به اراضی و منابع آب بر ضرورت توجه به آبخیزداری اضافه کرده است.

زارع به افزایش بیش از حد مصرف آب ناشی از پیشرفت فناوری و بالا رفتن سطح زندگی مردم اشاره کرد و اظهار کرد: بروز مشکلات جدید و پیچیده مربوط به آب از جمله وجود مناطق سیل‌گیر، رانش‌زمین، ایجاد آلودگی آب، سکونت در مناطق خشک و ... سبب توجه به آبخیزداری شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به برنامه‌ریزی برای چشمه‌سارها به منظور استفاده بهینه از منابع آبی حوضه‌های آبخیز اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی در مورد شناسایی و کنترل برخی از زمین‌ لغزش‌ها انجام شده است.

وی تصریح کرد: آبخیزداری پزشک طبیعت محسوب می‌شود و آبخیزدار خوب با بررسی دقیق و مطالعه علمی حوضه آبخیز در راستای درمان آن برنامه‌ریزی می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از تبدیل دیم‌زارهای کم‌بازده و شیب‌دار به اراضی با بازدهی قابل قبول و نهال‌کاری دیم با اجرای سطوح آبگیر خبر داد و افزود: تقویت پوشش گیاهی مراتع از طریق بذرکاری، کپه‌کاری، بذرپاشی، حفاظت و قرق از اهداف عملیاتی کردن آبخیزداری است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به اینکه بذرکاری در مناطقی که از لحاظ اقلیمی یا فیزیکی مشکلاتی برای تثبیت و سبز شدن بذر وجود دارد انجام می‌شود،اضافه کرد: در مناطقی که دارای بارندگی کافی نیست و احتمال تثبیت نشدن بذر باشد یا در مناطقی که امکان خورده شدن بذر به وسیله حشرات، حیوانات اهلی و وحشی وجود داشته باشد می‌توان از روش بذرکاری استفاده کرد.

زارع با اشاره به کنترل فرسایش خاک در مراتع و اراضی شیب‌داری که دچار فرسایش خاک هستند، خاطرنشان کرد: اجرای پروژه‌های حفاظت از حاشیه رودخانه‌های فرسایش‌پذیر در نقاط مختلف استان در حال انجام است.

وی از احداث سدهای خاکی کوتاه در راستای مبارزه با خشکسالی خبر داد و یادآور شد: حمایت از تشکیل و تقویت از تعاونی‌های آبخیزداری و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی از برنامه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه عملیات آبخیزداری تمام فعالیت‌ها در حوضه آبخیز را دربر می‌گیرد، گفت: آبخیزداری به منظور حفظ، احیا و توسعه عرصه‌های منابع طبیعی انجام می‌شود.

زارع ادامه داد: عملیات بذرپاشی در مناطقی که بارندگی کافی دارند به دو صورت دست‌پاش یا به وسیله دستگاه اجرا می‌شود.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز