خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان خبر داد:

مرمت 69 مجموعه تاریخی در ماسوله

مرمت 69 مجموعه تاریخی در ماسوله
کد خبر : ۳۶۸۸۱۸

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان گفت: کاروانسرای حاجی فیض زیر نظر شورای فنی پایگاه میراث فرهنگی ماسوله با مشارکت مالک بنا ، مرمت و در دست احیا است.

به گزارش ایلنا از رشت و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، رضا علیزاده امروز در جلسه شورای اداری این سازمان با اشاره به اهمیت مرمت بناهای تاریخی در حفظ هویت فردی و اجتماعی گیلانیان بیان کرد: یکی از اهدافی که دولت تدبیر و امید با جدیت آن را دنبال می‌کند؛ صیانت، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی است که این مهم با تلاش خدمتگذاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و یاری بخش خصوصی تاکنون به بهترین شکل محقق شده است.

وی کاروانسرای حاجی فیض را از جمله تجارتخانه‌های شهرک تاریخی ماسوله خواند که در سه طبقه جلوه‌هایی از تحولات معماری دوره پهلوی اول در ماسوله را نمایش می‌دهد و بخشی از هویت این خطه سرسبز است.

علیزاده با اشاره به اینکه بنای مذکور در نوروز 1392 طعمه حریق شده، بیان داشت: متاسفانه شدت آتش‌سوزی کاروانسرای حاجی فیض را با آسیب جدی مواجه کرد، اما با اهتمام جدی پایگاه میراث فرهنگی ماسوله و نیز مشارکت مطلوب پرویز خارابی مالک بنا، از محل اعتبارات خانه‌های مشارکتی این مجموعه با پیشرفت بسیارخوب مراحل پایانی مرمت خود را طی می کند.

این مسئول تصریح کرد: در سال‌های اخیر با توجه به اهمیت موضوع، اهتمام بسیار خوبی در زمینه تثبیت وضعیت اعتباری خانه‌های مشارکتی و طرح حفاظت و مرمت بافت تاریخی ماسوله به انجام رسیده است، چنانکه در سال 1393 با اعتباری بالغ بر 8 میلیارد ریال 30 خانه تاریخی، 2 مسجد تاریخی، 5 واحد تجاری و 2 مکان فرهنگی و موزه ای و در سال 1394 با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد و پانصدهزار ریال 21 خانه تاریخی، 8 واحد تجاری و نیز کلیه اقدامات مرمتی مسجد قنبرآباد در ماسوله به انجام رسیده است.

علیزاده نگهداری و حراست از ابنیه و محوطه‌های تاریخی را وظیفه همگانی دانست و افزود: این میراث ارزشمند باید بعنوان سندی از فرهنگ، تمدن و حیات اجتماعی گیلانیان به نسل های آینده انتقال یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز