دبیر انجمن اهدای عضو ایرانیان مطرح کرد:
رشد آماری اهدای عضو در گیلان کم نظیر است
دبیر انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: در سال 82 ایران رتبه 42 را در اهدای عضو داشت و اکنون رتبه 31 دنیا را دارد و آمار رضایت خانوادهها به 70 درصد رسیده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از رشت، صبح امروز جلسه ستاد اهدای عضو گیلان در دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
علی قبادی دبیر انجمن اهدای عضو ایرانیان موضوع پیوند عضو را مسئله حاکمیتی دانست و در تشریح مرگ مغزی، افزود: هر فرد مرگ مغزی میتواند با اهدای ارگانهای نسوج خود یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد و تنها کشوری هستیم که در زمینه پیوند عضو از بیمار مرگ مغزی تاییدیه محکم مراجع و ولی فقیه را داریم.
قبادی با بیان اینکه دو میلیون و 700 هزار نفر در ایران کارت اهدای عضو دارند،خاطر نشان کرد: با ارگانهای فرهنگساز در زمینه فرهنگسازی قرارداد منعقد شده است.
وی فرهنگسازی را اقدام مهمی در ترویج اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی دانست و تصریح کرد: در سال 82 ایران رتبه 42 را در اهدای عضو داشت و اکنون رتبه 31 دنیا را دارد و آمار رضایت خانوادهها به 70 درصد رسیده است.
وی برگزاری جشن نفس به مدت 12 سال را در ارتقای فرهنگ اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی تاثیرگذار دانست و گفت: امسال نیز جشن نفس در گیلان برگزار شد که فوقالعاده بود.
وی با اشاره به اینکه 25 هزار نفر بیمار در لیست انتظار پیوند عضو ثبتنام کردهاند، ادامه داد: بیش از 100 هزار نفر دیگر نیز ثبتنام نکردهاند.
وی با تصریح بر اینکه 38 درصد خانوادههایی که اهدای عضو انجام میدهند سرپرست خانوار هستند، خاطرنشان کرد: از نظر علمی باید آموزشهای لازم داده شود.
دبیر انجمن اهدای عضو ایرانیان پژوهش را مهمترین بخش اهدای عضو دانست و یادآور شد: سالانه 3 هزار پیوند کلیه در کشور انجام میشود اما چندان مهم نیست بلکه مهم این است که چند نفر از پیوند کلیه زنده میمانند.
وی هزینه پیوند برای گیرنده را بسیار سنگین دانست و گفت: یک بیمار پس از دریافت عضو باید سه ماه در بیمارستان اسکان گزیند تا عمل پیوند جواب دهد و حدود 50 میلیون تومان برای او هزینه دارد و بسیاری از بیماران نیز ترجیح میدهند چنین هزینهای را پرداخت نکنند و پیوند نشوند.
قبادی وظایف مرکز فراهمآوری و پیوند اعضا را شناسایی مرگ مغزی و تأیید آن، رضایت از خانواده متوفی، تقسیم عادلانه عضو، پیگیری بیمار و... عنوان کرد.
این مسئول 90 درصد مشکلات بیماران نیازمند به پیوند عضو را مادرزادی خواند و افزود: در سال 5 تا 8 هزار نفر مرگ مغزی میشوند که تعداد قابل اهدای عضو دو هزار و 500 تا 4 هزار نفر است.
وی خواستار تاسیس شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان در گیلان شد و خاطرنشان کرد: کمیته مشورتی پیوند عضو در گیلان تشکیل شود و صدا و سیما، حوزه نمایندگی ولی فقیه، حوزه هنری، رسانهها و... همکاری کنند.
وی عناصر مهم در پیوند اعضا را خانواده، جامعه پزشکی، مسئولان، خیران، نامآوران و... ذکر کرد و متذکر شد: رسانهها نقش مهمی در فرهنگسازی اهدای عضو دارند و خیران را در زمینه ساختار و تجهیزات کمک موثری هستند.
قبادی اجرای طرحهای نوین، شبکه فرآوری پیوند اعضای کشور را در راستای ایجاد عدالت برای مردم دانست و یادآور شد: در این راستا تعداد مراکز فرآوری اهدای عضو افزایش مییابد که 9 مرکز بوده و یک مرکز در گیلان است.