ایجاد دو واحد چوب خشک کن و زغال فشرده تا پایان امسال
در ماههای باقیمانده از سال ۹۴، ایجاد دو واحد چوب خشک کن، پالت سازی، زغال فشرده از برنامههای آتی شرکت است و نقش بسزایی در درآمدزایی خواهد داشت.
فیضالله حسینی از چهرههای مطرح گیلانیست که در طول سه دهه پس از انقلاب، همواره به انحای مختلف در جایگاههای مدیریتی گیلان خدمت کرده است.
از فرماندهی سپاه تا فرمانداری در دولت اصلاحات، از مسوول انجمن اسلامی معلمان گیلان تا مدیریت در آموزش و پرورش و مدیرعاملی جنگل شفارود، تا جایی که وی اینگونه کارنامه اجرایی خود را معرفی میکند « فعالیتهای کاری من به سه دهه نقسیم میشود» ۱۰ سال فعالیت در سپاه پاسداران، ۱۰ سال فعالیت در آموزش و پرورش و ۱۰ سال مسوولیت در وزارت کشور».
حسینی از لحاظ طیف سیاسی چهرهای اعتدالی محسوب میشود.
حسینی از لحاظ سیاسی خود را اینگونه تعریف میکند» بنده اصلاحطلب اصولگرا و اصولگرای اصلاحطلب هستم» حسینی پس از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، مدیرعاملی شرکت سهامی جنگل شفارود را بر عهده میگیرد، شرکتی که صدو بیست و پنج هزار هکتار اراضی جنگلی و ده هزار و پانصد هکتار اراضی جلگهای در اختیار دارد.
وی در زمانهای این مسئولیت را بر عهده میگیرد که این شرکت با میلیاردها تومان زیان! مواجه شده بود اما از آنجایی که پایبند به این جمله بود «بنده بحث نهضت جنگل کاری را یک نهضت همردیف دفاع مقدس تلقی میکنیم» پا به این عرصه میگذارد.
در رابطه با بینظیر بودن جنگلهای گیلان گفت:«تنوع گیاهی جنگلهای شمال در دنیا بینظیر است. شما در اروپا که به عنوان قارهٔ سبز مورد توجه است بیش از ۳۲ مورد گیاه در جنگلهای آن منطقه نمیتوانید یافت کنید. طبق بررسیها و آمار در جنگلهای شمال ایران ۱۳۰ مورد گیاه شناسایی و توجه قرار گرفته است».
وی در بخش دیگری از این گفتوگو از دولت میخواهد که شرکت را از این بلاتکلیفی نجات دهد!
وی میگوید:» باید صدور مجوزها به شرکتهای مجری بهرهبرداری از جنگل برگردانده شود تا این شرکت بتوانند سرپا بمانند».
مدیرعامل شرکت شفارود در این گفتوگو تفصیلی به موضوعاتی چون « راهکاری خروج از بن بست در شرکت شفارود، بدهی سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی چوکا به شرکت سهامی جنگل شفارود، علت منفک شدن چوکا و شفارود از یکدیگر، رویکرد دولت تدبیر و امید در سیاست داخلی، ارزیابی از شرایط اقتصادی کشور پس از توافق هستهای، انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی و برنامههای کاندیداهای حوزهٔ تالش» و… پرداخته است. که در ادامه میخوانید.
لطفا بیوگرافی خود را برای مخاطبان ما بفرمایید؟
متولد سال ۱۳۳۷ درروستای پشت مسار شهرستان صومعه سرا هستم.
در سال ۵۶ به عنوان دانشجوی تربیت معلم به استخدام آموزش و پرورش درآمدم.
در سال ۱۳۶۰ از آموزش و پرورش برای مدت ۶ ماه به سپاه پاسداران رفتم و مدت شش ماه به ۱۰ سال فعالیت بنده در سپاه انجامید.
فعالیت در سپاه را با کار فرهنگی شروع کردم، مسئول دفتر سیاسی سپاه استان و مسوول عقیدتی سپاه بودم، فرمانده سپاه فومن شدم و همزمان با این سمت، معاون ستاد لشگر نیز بودم.
از افتخارات کاری من همکاری با سردار همدانی است.
فرماندهی سپاه صومعه سرا، معاونت تحقیق و بازرسی سپاه استان گیلان و رییس ستاد تیپ ۱ لشگر قدس مسوولیتهای بنده در سپاه بوده است.
پس از آن به آموزش و پرورش برگشتم و در مدارس ناحیهٔ ۲ رشت شروع بکار کردم.
مدتی رییس آموزش و پرورش کوچصفهان بودم.
فعالیتهای کاری من به سه دهه نقسیم میشود. ۱۰ سال فعالیت در سپاه پاسداران، ۱۰ سال فعالیت در آموزش و پرورش و ۱۰ سال مسوولیت در وزارت کشور به عنوان فرماندار فومن و لاهیجان کارنامهٔ کاری اینجانب است و در حال حاضر به مدت ۲۱ ماه به عنوان مدیر عامل شرکت سهامی جنگل شفارود مشغول بکار هستم.
در خصوص وضعیت شرکت سهامی جنگل شفارود از زمان تصدیتان تاکنون توضیح دهید؟
از نظر عملکردی تراز مالی شرکت در اسفند ماه سال ۹۲ به دلیل برخی از محدودیتها و عمل نکردن به تعهدات خود نسبت به منابع طبیعی با مشکلاتی روبرو شده بود.
همچنین مصوبهٔ دولت نیز در زمینهٔ طرح تنفس دراردیبشهت سال ۹۲ و صدور کمترین مجوز در تاریخ شرکت شفارود باعث شد تا این شرکت با شش میلیارد تومان زیان مواجه شود و قبل از انتصاب من بود. با همین وضعیت مسوولیت شرکت را قبول کردم در چهارچوب همان مصوبهٔ دولت توانستیم با استفاده از بهرهبرداری از درختهای ریشه کن جنگل، مجوزهایی را اخذ کنیم. مهمترین تعهد گذشته که در زمان بنده انجام شد و توانستم مجوز بگیرم بحث احیا و جنگل کاری بود.
در بحث احیا و جنگل کاری نیز باید علاوه بر برداشت به فکر کاشت نهال در جنگل باشیم در نتیجه در همهٔ عرصههایی که مجوز نهالکاری داده شده بود نهال کشت شد و شرکت در سال ۹۳ از زیان شش میلیاردی خارج شد و مختصر سودی نیز حاصل شد.
در سال ۹۴، دولت محترم بر اساس یک تصمیم و ارادهٔ خوب، مصوبهای را برای حمایت از جنگل و حفظ محیط زیست ارایه کرد این مصوبه طرح تنفس جنگل است و کارشناسان جنگل بر مادهٔ ۶ این مصوبه ایراداتی را وارد میدانند و همهٔ شرکتهای مجری نیز در این خصوص نگران هستند.
بر اساس طرح دولت باید در طرح تنفس جنگل به شرکتهای مجری حق صیانت پرداخت کند که تا کنون ریالی پرداخت نشده است.
دکتر نوبخت در مصاحبهای که داشتند رسما اعلام کردند که حق صیانت در لایحهٔ بودجهٔ امسال دیده نشده، اگر این چنین باشد باید صدور مجوزها به شرکتهای مجری بهرهبرداری از جنگل برگردانده شود تا این شرکت بتوانند سرپا بمانند.
ما در حالیکه وارد هشتمین ماه سال شدهایم هیچ مجوزی اعطا نشده و شرکت سهامی جنگل شفارود در پرداخت حقوق کارکنان خود با مشکل روبرو است.
علاوه بر اینکه مجوزی برای بهره برداری صادر نشده اجازهٔ جمع آوری درختان ریشه کن، افتاده و شکسته نیز وجود ندارد.
انتظار این است که دولت ما را از این بلا تکلیفی برهاند. مسوولیت این کار با سازمان جنگلها و مراتع کشور است و مجری مصوبه دولت است.
دولت تیمی را متشکل از سازمان جهاد کشاورزی، معاونت راهبردی ریاست جمهوری، سازمان محیط زیست، وزارت صنعت، معدن تجارت را موظف کرده که برای مصوبهٔ دولت راهکار پیدا کرده و آن را اجرایی کنند. این راهکارها هنوز منتج به نتیجه نشده است.
انتظار و درخواست شرکتهای مجری این است که مصوبهٔ مذکور عملیاتی شود. وقتی که بحث مصوبه دولت به میان میآید مدیریت سازمان جنگلها خصوصا جنگلهای شمال، استانهای گلستان، مازندران و گیلان و مدیران عالی این استانها و نمایندگان مجلس باید در این مقوله ورود کنند و در خصوص بحث جنگل حساسیت به خرج دهند.
هزاران شغل در اثر سهل انگاری از میان خواهد رفت و در طول این ۲۱ ماهی که بنده به عنوان مدیر عامل شرکت سهامی جنگل شفارود مشغول به خدمت هستم راه خروج از بن بست هنوز مشخص نشده است.
چه فعالیتهایی از زمان انتصاب شما در شرکت شفارود انجام شده است؟
شرکت شفارود قبل ازورود اینجانب یک شرکت تک محصولی بود و ذهنیت بنده این بود چرا از چوبهای حاصله به نحو مطلوب استفاده نکنیم.
ماشین آلاتی برای صنایع تبدیلی خریداری شد ودر حال حاضر الواری تولید میشود که محمولهٔ آن به جنوب کشور نیز ارسال میشود و چوب را خام فروشی نمیکنیم و این روند میتواند ارزش افزوده برای چوب و اشتغالزایی را به همراه داشته باشد. واحد آب معدنی شرکت شفارود نیز افتتاح گردید و پس از معضلی که در زمینهٔ شرکتهای آب معدنی کشور وجود داشت مقرر شد که نمونه آب معدنی شفارود برای طی مراحل آزمایش فرستاده شود و درچند روزگذشته نتایج آن مشخص شد و دارای کیفیت بسیار خوبی است و بزودی واحد آب معدنی شروع به کار خواهد کرد و محصول تولیدی وارد بازار میشود. در سال جاری نه تنها شرکت را از زیان خارج کردیم بلکه با عوامل پیمانکاری توانستیم ۱۰۰ نفر را جذب کار کنیم و استدعای ما از مدیران محترم این است که موانع و مشکلات فرا روی شرکت سهامی جنگل شفارود را ببینند و چاره جویی کنند. در ماههای باقیمانده از سال ۹۴، ایجاد دو واحد چوب خشک کن، پالت سازی، زغال فشرده از برنامههای آتی شرکت است و نقش بسزایی در درآمد زایی خواهد داشت. دلیل اینکه این برنامهها تاکنون محقق نشده فروش چوب به شرکت چوکا و بدهی سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی این شرکت به شرکت سهامی جنگل شفارود است و اگر این بدهی پرداخت شود ماشین آلات جدیدی را خریداری میکنیم. چوکا برای تولید کاغذ نیازمند چوب از شرکت شفارود است.
ما تامین کننده نیاز اولیهٔ چوکا هستیم. البته در اذهان عمومی ممکن است این نکته تداعی شود که هرگونه تولید چوبی از شرکت شفارود باید در اختیار چوکا قرار بگیرد. خیر اینگونه نیست، چوکا به چوبهایی نیاز دارد که قابلیت چیپس شدن داشته باشند، چوبی که باید خمیر شود و ارزش کمتری را دارد. چوب صنعتی اگر با قیمت بالا عرضه شود قیمت کاغذ به تناسب آن افزایش خواهد یافت. باید مدیران محترم چوکا به این نکته توجه کنند و خوشبختانه کار بازسازی ماشین آلات چوکا در حال انجام است و باید چوبهایی با قیمت پایین را خریداری کنند تا کاغذ تولیدی آن گران نباشد. در حال حاضر چوکا تولیداتی را داشته که در انبار موجود است و کاغذ وارداتی از آن محصولات ارزانتر است. شرکت چوکا چوبهای هیزمی، کاتین، تناژی و چیپس را مورد استفاده قرار میدهند و چوبهای صنعتی نظیر راش، ون و کاج برای آن شرکت کاربرد ندارد.
لطفا در رابطه با علت جدا شدن شرکت شفارود و چوکا و فرآیند واگذاری شرکت شفارود کمی توضیح دهید؟
شرکت شفارود از بدو تاسیس مراحلی را پشت سر گذاشته است در ابتدای کار شرکت شفارود و چوکا یک مجموعهٔ بهم پیوسته بودند.
چوکا به عنوان صنعت و شفارود به عنوان کشاورزی و تولید که این دو در کنار هم مکمل یکدیگر بودند. در سال ۶۵ بنا به ضرورت بر اساس پیشنهاد مدیران وقت از یکدیگر تفکیک شد و براساس مصوبهٔ دولت محترم وقت شرکت شفارود از چوکا منتزع شد همچنین در سال ۹۲ اتفاق دیگری برای شرکت شفارود رخ داد و دولت محترم شرکت شفارود را به عنوان رد دیون به وزارت دفاع و سازمان اتکا واگذار شد.
در حال حاضر تولیت شرکت شفارود در اختیار سازمان اتکا است. این شرکت در گذشته تک محصولی بود اما سازمان اتکا که یک نهاد اقتصادی شناخته شده در کشور است شرکت شفارود را از حالت تک محصولی خارج کرده و با سرمایه گذاریهایی را انجام داده این شرکت را سرپا نگه داشته است.
فرآیند واگذاری شرکت شفارود یک فرآیند کاملا قانونی است و مصوبه هیات تطبیق که فرآیند کارش از دولت قبل شروع شد و فرجام آن در این دولت مشخص شد وسرانجام پس از اینکه در هیات تطبیق مصوبات مجلس تصویب شد با امضا و نامهٔ آقای دکتر لاریجانی به آقای دکتر روحانی در این سطح واگذار شده است.
اکثر شرکتهای مجری در استانهای مختلف تعطیل شدهاند اما این شرکت به مدد سرمایه گذاریهای سازمان اتکا هنوز پا برجا است.
در آینده این بحث وجود دارد که شرکت شفارود را به عنوان یک واحد قوی اقتصادی تاثیر گذار در استان گیلان داشته باشیم.
حساسیت دولت را در بحث جنگلهای ارتفاعی و کوهستانی کاملا لمس میکنیم. کاری که در این شرکت انجام شده، نهالستانهای شرکت شفارود را احیا کردیم.
در سال ۹۲که اینجانب به عنوان مدیر عامل معرفی شدم نهالی در شرکت وجود نداشت و برای بحث احیای جنگل نهال خریداری گردید در حال حاضر نهالستانهای ما دارای حجم بسیار بالایی است. در سال گذشته نه تنها نهالهای مورد نیاز شرکت را خودمان تولید کردیم بلکه بخشی از نهالها نیز فروخته شد.
بنده بحث نهضت جنگل کاری را یک نهضت همردیف دفاع مقدس تلقی میکنیم و امیدوارم که بتوانیم نهضت جنگلکاری را در استان گیلان رواج دهیم. شرکت شفارود حتی در عرصههایی که در اختیار این شرکت نبود نهال کشت کرد و بر همین اساس مورد تقدیر و تشویق ریاست سازمان جنگلها و مراتع قرار گرفتیم.
حتی اینجانب طرحی نیز در روزهای اخیر به مدیر عامل محترم سازمان اتکا ارایه دادم در خصوص زراعت چوب در اراضی جلگهای. شرکت شفارود تنها شرکت مجری است که ده هزار وپانصد هکتار اراضی جلگهای در اختیار دارد. در حال حاضر یک میلیون متر مکعب چوب در جلگه داریم که برداشت آنها مغایرتی با مصوبه دولت ندارد. بنده پیشنهاد کردم که این چوبها را در یک فرآیند زمانی ده ساله برداشت کنیم و هرسال با توجه به ظرفیتی که برداشت میکنیم دوباره زراعت چوب را انجام دهیم و این چرخه ادامه خواهد داشت بدون اینکه نیاز به جنگلهای ارتفاعی داشته باشیم. در زمینهٔ توسعهٔ انواع صنایع تبدیلی هم برنامه داریم تا بتوانیم ان شاء الله شرکت شفارود را به عنوان یک قطب اقتصادی فعال و تاثیر گذار در استان گیلان مطرح کنیم.
آیا از نظر ساختاری شرکت سهامی جنگل شفارود میتواند به چوکا واگذار شود؟
برخی از مسوولان محلی پیگیر هستند که دوباره شرکت شفارود را به چوکا واگذار کنند اما با توجه به محدودیت برداشت از جنگل این امر به مصلحت است یا خیر بنده هیچ اظهار نظری نمیکنم و این قضیه را بر عهدهٔ کارشناسان و صاحب نظران میگذارم. سازمان اتکا برای اینکه با دولت همنوا و همسو شود اعلام کرده که اگر دولت مصمم و متقاضی واگذاری و بازگرداندن این مجموعه به چوکا باشد سازمان اتکا این آمادگی را دارد.
راهکار برای رفع معضلات این بخش را چگونه ارزیابی میکنید؟
طرح پایش جنگل یا مدیریت جنگل پس از اینکه در دولت نهایی شد باید به مجلس برده شود و نمایندگان محترم مجلس با توجه به دغدغهای که در بحث اشتغال و جنگل دارند باید بررسی بیشتری انجام دهند.، طرح فعلی را اکثر کارشناسان و صاحبنظران عرصهٔ جنگل جای ایراد میدانند. بهرهبرداری جزء لاینفک مدیریت جنگل است. علم جنگل میگوید به تناسب رویش، شما مجاز هستید از جنگل برداشت کنید و همچنین معتقد هستند که در هر هکتار سالانه ۳ تا ۴ متر مکعب رویش جدید رخ دهد و به همین میزان نیز میتوان برداشت کرد. در حال حاضر برداشت در جنگلهای ما به نیم مترمکعب در هکتار هم نمیرسد و محققان منابع طبیعی این امر را جای بحث میدانند. از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و مدیران عالی استان انتظار میرود که اطلاعات مربوطه را دریافت و کارشناسی کنند تا طرحی که در مجلس ارایه میشود نمایندگان استانهای گیلان، مازندران و گلستان بیش از سایر نمایندگان صاحب نظر باشند.
آیا تاکنون از نمایندگان گیلان برای بازدید و بیان چالشها و مشکلات دعوت بعمل آوردهاید؟
بنده در چند مرحله به تمامی نمایندگان استان نامه نگاری کردم و اطلاعات مربوطه را به دبیرخانهٔ مجمع نمایندگان استان دادم و از نمایندگان محترم دعوت میکنم تا تبادل اطلاعاتی در این خصوص صورت گیرد و با جمع بندی اطلاعات صحیح به استقبال مصوبهٔ دولت محترم برویم.
نقش دکتر نوبخت را چقدر در این زمینه موثر میدانید؟
آقای دکتر نوبخت با همهٔ مشغلهٔ سنگینی که داشتهاند در ارتباط با این طرح، حوزه مسوولیت کاری ایشان بیش از همه ورود کرده و کمک کردند. یکی از نامههایی که بنده به عنوان درختان دیر زیست به دکتر نوبخت ارایه کردم به دستور ایشان نامهٔ بنده را به وزارت جهاد کشاورزی احاله کردند و مورد توجه قرار گرفت. جلسات متعددی در دفتر ایشان تشکیل شد و مسوولیتی که به جناب آقای مهندس شجاع و آقای دلخوش واگذار کردند این دو عزیز دو تن از مشاورانی بودند که بالاترین کمک را در این عرصه انجام دادند و جای سپاس و تقدیر دارد.
تاکنون از سوی سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در این منطقه و جنگلها پیشنهادی شده است؟
تنوع گیاهی جنگلهای شمال در دنیا بینظیر است. شما در اروپا که به عنوان قارهٔ سبز مورد توجه است بیش از ۳۲ مورد گیاه در جنگلهای آن منطقه نمیتوانید یافت کنید. طبق بررسیها و آمار در جنگلهای شمال ایران ۱۳۰ گیاه مورد شناسایی و توجه قرار گرفته است. این تنوع اکولوژیکی که در گیلان و جنگلهای شمال وجود دارد در دنیا بینظیر است. بسیاری از دانشمندان عرصهٔ جنگل ناگزیر هستند که تحقیقات خود را در این منطقه که در دنیا بینظیر است دنبال کنند و این فرصت گران سنگی را ایجاد خواهد کرد که بتوانیم به اکوتوریسم به عنوان یک صنعت پر رونق نگاه کنیم. در مجموعهٔ حوزهٔ شفارود، جنگلهای گیسوم را در دسترس داریم که یک منطقهٔ بکر گردشگری است. آبشار ویسادار که بسیار ارزشمند از لحاظ گردشگری است. شهر تاریخی گسکر مدفون شده در جنگلهای هفت دغنان را داریم که در برابر شهرهای تاریخی دیگر کشور بسیار ارزشمند است و ما در این عرصهها میدان عمل بسیار زیادی خواهیم داشت. ولی ضوابط و قوانین دست و پا گیر ما را درگیر کرده که باید راهی برای برون رفت از این ضوابط را ایجاد کنیم. به عنوان شرکت مجری که چنین موقعیتهای گردشگری در عرصههای ما موجود است در سال گذشته درخواست مجوز کردیم و این مصوب شده اما هنوز ابلاغ نشده است. باید در مناطقی که میتوانیم سرمایه گذاری کنیم، اقدامات بهینه را لحاظ کنیم. تنها جنگل بکر و بهترین جنگل گیلان در اختیار شرکت شفارود و در حوزهٔ آن قرار دارد. شرکت شفارود ۵۰ سال تلاش کرده است تا این جنگلها را حفظ و حراست کند مبادا بر اثر سهل انگاری و با شعار حفظ جنگل این گوهر نایاب را از دست دهیم. امروز شرکت شفارود در شرایط بسیار سخت و شکننده قرار گرفته است. وقتی که ۸ ماه به این شرکت مجوز برداشت داده نمیشود توان پرداخت حقوق به قرقبان را ندارد. در حدود چندین هفته است که اعلام وضعیت قرمز و هشدار را برای استاندار محترم و معاون محترم سیاسی و امنیتی مکاتبه کردهام و زنگ خطر بهترین جنگلهای ایران به صدا درآمده است. راشستان ناو اسالم شرکت جنگل شفارود بهترین راشستان در دنیا است. این سرمایهها تا کنون حفظ شده است.
خط مشی سیاسی جنابعالی چیست؟
حقیقتا در دوران ادوار خدمتم چه در سپاه پاسداران، چه در آموزش و پرورش و وزارت و کشور، مشی زندگی من اعتدال بوده است. اعتدال را به معنای واقعی باور دارم و معتقدم که انقلاب اسلامی دو بال داشته، یک بال اصول ارزشی و یک بال نگاه به آینده. ارزشها و اصلاحات دو بال رشد و حرکت انقلاب است. در مجالس و محافل هم این اعتقاد را بیان کردهام. از دیدگاه من همهٔ انسانهایی که معتقد به نظام هستند چه اصلاح طلب و چه اصولگرا به عنوان یاران و وفاداران انقلاب باید مورد تکریم باشند. از افراط و تفریط و تندروی و حذف همدیگر باید پرهیز شود. جریانات و جناحهای کشور ما افراط و تفریطهایی را داشتهاند. کسانی در زمان حضرت امام (ره) با توجه به بحث ولایت فقیه، یک عده به نوعی کم آوردند و همراهی نکردند و همانها بعدها در مقاطع دیگر به گونهٔ دیگری عمل کردند و کسانی نیز که در زمانی همراه امام بودند در زمان رهبری فعلی کم آورند. به هر حال چهارچوب اصول اعتقادی نظام را باید به دور از افراط و تفریط حرکت کنیم تا بتوانیم از گردنهها عبور کنیم. بنده اصلاح طلب اصولگرا و اصولگرای اصلاح طلب هستم.
آیا رویکرد دولت تدبیر و امید را در مورد سیاستهای داخلی را میپسندید؟
دولت آقای روحانی بارقهٔ امید را در دل جامعه و نظام ایجاد کرد و ما را از گردنههای حساس و خطرناک عبور داد. سیاستهای دولت بر اساس اعتدال توانسته آرامش ایجاد کند ودر سیاست خارجی کشور را از گردنههای عناد دشمنان نجات داد. سیاستی که آقای روحانی تدبیر کرد و وزارت امور خارجه شخص آقای دکتر ظریف که حقیقتا یک ذخیرهٔ گران سنگ برای انقلاب هستند به خوبی مدیریت کردند و توانستند در مذاکرات هستهای و برجام موفقیت را به همراه داشته باشند. در طول ادوار به ندرت اتفاق افتاده است که مقام معظم رهبری از یک شخصیت به تعدد تکریم و تقدیر کنند. آقای ظریف در مذاکرات آنچنان توانمند حضور یافتند که از پس این گفتمان مهم با دانش و تدبر و تدین برآمدند.
ارزیابی شما از شرایط اقتصادی کشور پس از توافق هستهای چیست؟
همانطوری که ریاست جمهوری در مصاحبههایشان اشاره کردند واقعا تحریم شکسته شد. قبل از توافق نیز بارقه امید جرقه زد. بسیاری از دولتمردان اروپایی تمایل خود را برای مذاکرات نشان دادند و این امر آثار خود را نشان خواهد داد. در آینده با ورود سرمایههای ایرانیان خارج از کشور و سرمایه گذاران اقتصاد، ما متحول خواهد شد و مشکل اشتغال در کشور ما یک مشکل فرا ملی است که باید گشایش در عرصهٔ بین المللی ایجاد شود. اعتقاد ما بر این است که موفقیت آن در سال آینده ملموس خواهد شد و اگر تندروها در دو طرف اوضاع را به هم نزنند اعتقاد من بر این است که در سال سوم و چهارم دوران ریاست جمهوری شرایط بهتری را در دوسال اول خواهیم داشت.
نظر شما در خصوص انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی و برنامههای کاندیداهای حوزهٔ تالش چیست؟
از آنجایی که شرکت شفارود جزء سازمان اتکا و زیر مجموعهٔ نیروهای مسلح است، ما از موضعگیری و ورود به له و علیه کاندیداها پرهیز میکنیم و نمیخواهیم تصور شود که به نفع و ضرر کسی وارد فعالیت میشویم. به حمد الله مردم ما به مرحلهای از رشد و بلوغ رسیدهاند که صلاح خود را تشخیص میدهند. آنچه که به عهدهٔ ما است این امر میباشد که مردم، احزاب را دعوت به مشارکت در انتخابات کنیم تا تنور انتخابات داغتر شود و مردم نسبت به سرنوشت خودشان حساس شوند. بنده امیدوارم که نتیجهٔ انتخابات و رای مردم، تحول در کشور باشد و کشور رو به رشد حرکت کند. نمایندگان مجلس کلیدیترین افراد در کشور هستند امیدواریم که شخصیتهای صاحب نظیر از استان انتخاب شوند.