خبرگزاری کار ایران

وضعیت نابه هنجار پیاده راه فرهنگی علم الهدی در رشت

کد خبر : ۲۱۳۴۹۳

متاسفانه با گذشت حدود ۱۹ ماه از افتتاح پیاده راه علم الهدی فرهنگی رشت، بر اثر کوتاهی شورای اسلامی و شهرداری رشت، گردشگران شاهد بروز حوادثی شده‌اند که این مایه آبرو ریزی برای این کلان شهر شده است.

کار احداثپیاده راه فرهنگی علم الهدی رشت، از اواخر مرداد ماه ۱۳۹۱ آغاز و در اواخر اسفند ماه آن سال با حضور معاون اسبق ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهوری، فرماندار وقت شهرستان رشت و جمعی از شهروندان به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایلنا از رشت، طول اولین پروژه پیاده راه سازی شمال کشور در خیابان شهید علم الهدی رشت ۲۷۵ متر با عرض ۲۷ متر شامل دو پیاده روی شش و نیم متری و دو فضای سبز و برای اجرای آن با تاسیسات آب، برق و غیره نزدیک به ۳میلیارد تومان برای شهرداری هزینه در برداشت.

در خصوص تاریخچه خیابان علم الهدی رشت می‌توان به این نکته مهم اشاره کرد که در سال ۱۳۱۰ هجری خورشیدی با تصویب و اجازه وزارت داخله(کشور فعلی) به منظور عمران و زیبا سازی شهر، میان میدان نظمیه و سبزه میدان احداثشد.

متاسفانه با گذشت حدود ۱۹ ماه از افتتاح پیاده راه علم الهدی فرهنگی رشت، بر اثر کوتاهی شورای اسلامی و شهرداری رشت، گردشگران شاهد بروز حوادثی شده‌اند که این مایه آبرو ریزی برای این کلان شهر شده است.

یکی از حوادثرخ داده در پیاده راه علم الهدی رشت، سرقت بخشی از اجزای برخی از مجسمه‌های منصوبه در این خیابان بوده، به طوری که پایگاه خبری «خزر»، گزارشی در شهریور ماه امسال با تیتر «باز هم سرقت! این بار در پیاده راه فرهنگی علم الهدی»، بر روی خروجی خود قرار داد.

به گزارش ایلنا، بعد از انتشار این گزارش شهرداری رشت، نسبت به نصب یک دکه نگهبانی در خیابان علم الهدی رشت، به منظور حفظ و حراست از مجسمه‌های موجود کرد، ولیکن از مرمت این تندیس‌ها که از بیت المال ساخته شده، خبری نیست.

مجسمه‌هایی که بر اثر بی‌تدبیری شورای اسلامی و شهرداری رشت، بخشی از اجزای آن‌ها به سرقت رفته، شامل دو تندیس که در یکی «چتر» و در دیگری، «چوب ماهی گیری» آن به غارت رفته است.

حال این سئوال در اذهان عمومی نقش بسته که چطور سارق و یا سارقین نسبت به ربودن بخشی از مجسمه‌های نصب شده در مرکز رشت اقدام کرده، آیا سارق یا سارقین دستگیر شده‌اند؟

از سویی دیگر پایه‌هایی سیمانی که در پیرامون این تندیس‌ها نصب شده بر اثر بی‌دقتی در هنگام رنگ آمیزی(به رنگ سفید) بر روی زمین ریخته شده و چشم انداز زشتی را در دیدگان گردشگران به وجود آورده است.

ضمن اینکه ساخت و نصب تعداد ۱۴ عدد مجسمه در ابعاد واقعی و در مقیاس انسانی و به صورت تک رنگ و با جنس آهن با روکش برنز و یا مجسمه از جنس بتن آرمه متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه جهت نصب در المان‌های خیابان علم الهدی صورت گرفته است.

از اتفاقات رخ داده در پیاده راه علم الهدی رشت این است، بخشی از سنگ فرش‌های این پیاده راه فرهنگی از جا کنده شده و یا از بین رفته و جای آن مرمت نشده و در اثر آب گرفتگی پس از نزول باران، سبب به زمین خوردن برخی از شهروندان من جمله کودکان شده است.

یکی دیگر از آسیب‌های جدی و خطر بر انگیز خیابان علم الهدی رشت، وجود برخی از ساختمان‌های قدیمی است که بر اثر بی‌تدبیری مالکین و نیز مجموعه شهرداری، هر لحظه امکان ریزش اجزای این ابنیه بر سر مردم وجود دارد.

از جمله این ساختمان‌های که قابلیت بروز خطر وجود دارد، می‌توان به دامنه سقف پیتزا پدر بزرگ و نیز ساختمان مجاور مرکز خرید بزرگ پاسارگاد اشاره کرد، که خبرنگار ایلنا مدتی قبل با ارسال پیامکی به معاون خدمات شهری شهرداری درخواست خطر کرد، ولی ترتیب اثر داده نشد.

حال از اعضای شورای اسلامی، شهردار رشت و مدیران ذیربط سوال می‌شود، آیا اجرای بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، جزو وظایف قانونی شما محسوب نمی‌شود، که در آن تاکید شده است: «اتخاذ تدابیر موثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق و همچنین رفع خطر از بنا‌ها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچه‌ها و اماکن عمومی و دالانهای عمومی و خصوصی و پر کردن و پوشاندن چاه‌ها و چاله‌های واقع در معابر و جلو گیری از گذاشتن هر نوع اشیاء در بالکن‌ها و ایوان‌های مشرف و مجاور به معابر عمومی که افتادن آن‌ها موجب خطر برای عابرین است و جلو گیری از ناودان‌ها و دودکش‌های ساختمان‌ها که باعثزحمت و خسارت ساکنین شهر‌ها باشد».

از سویی دیگر، آیا برای رفع خطر بناهای قدیمی موجود در خیابان علم الهدی به تبصره بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، عمل کرده‌اید که در آن آمده است: «در کلیه موارد مربوط به رفع خطر از بنا‌ها وغیره و رفع مزاحمت‌های مندرج ماده فوق، شهرداری پس از کسب نظر مامور فنی خود به مالکین یا صاحبان اماکن یا صاحبان ادوات منصوب ابلاغ مهلت دار متناسبی صادر می‌کند و اگر دستور شهرداری در مهلت معین به موقع اجراء گذاشته نشود، شهرداری با مراقبت مامورین خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد نمود و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهدکرد».؟

آیا طبق بند هشت ماده ۷۱ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، شورای شهر رشت، وظیفه، «نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و دارایی‌های نقدی، جنسی و اموال منقول و غیر منقول شهرداری و همچنین نظارت برحساب درآمد و‌هزینه آن‌ها به گونه‌ای که مخل جریان عادی امورشهرداری نباشد»، بر عهده ندارد؟

از اوایل هفته جاری تا لحظه انتشار این گزارش، محمود باقری خطیبانی، نائب رئیس شورای اسلامی شهر رشت، علی رغم دادن چند بار وعده تلفنی از بیان نظرات خود در خصوص وضعیت نا‌به هنجارپیاده راه فرهنگی علم الهدی، اقدامی به عمل نیاورد.

گزارش : خلیل اخوان اصغری

ارسال نظر
پیشنهاد امروز