خبرگزاری کار ایران

رئیس مرکز تحقیقات چای کشور عنوان کرد:

کاهش ضایعات چای با برداشت استاندارد

کاهش ضایعات چای با برداشت استاندارد
کد خبر : ۲۱۱۶۴۵

اگر برداشت بصورت استاندارد یک غنچه و دو برگ صورت گیرد علاوه بر افزایش کیفیت چای خشک، ضایعات جانبی را هم کاهش می‌‍یابد.

رئیس مرکز تحقیقات چای کشور گفت: برداشت استاندارد برگ سبز، ۳۰ درصد ضایعات چای را کاهش می‌دهد.

به گزارش ایلنا از رشت، سیروس آقاجان زاده بااشاره به تحقیقات انجام شده روی برگ سبز چای اظهار کرد: برداشت غیر استاندارد برگ سبز چای در کشور موجب بروز ۲۰ تا ۳۰ درصد ضایعات در تولید چای خشک می‌شود.

وی اظهار داشت: برداشت غیر استاندارد برگ سبز چای همچنین عملکرد سالانه باغات چای را تا ۱۶درصد کاهش می دهد و افت کیفیت چای را نیز به همراه دارد.

وی با اشاره به اینکه محققان مرکز تحقیقات چای بر برداشت استاندارد برگ سبز چای تاکید دارند، گفت: اگر برداشت بصورت استاندارد یک غنچه و دو برگ صورت گیرد علاوه بر افزایش کیفیت چای خشک، ضایعات جانبی را هم کاهش خواهد داد.

این مسئول خاطرنشان کرد: اگر برداشت با ماشین برگچین صورت گیرد نه تنها برداشت ۲۰ برابر سریعتر از برداشت دستی خواهد بود بلکه هزینه های تولید را هم کاهش می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات چای کشور افزود: برداشت برگ سبز با ماشین برگچین از ارتفاع پنج سانتی متری تاج بوته موجب افزایش عملکرد ۱۵درصدی برداشت برگ سبز در هکتار و کاهش ۵۰ درصدی ضایعات چای خشک در مقایسه با برداشت سنتی دستی می‌شود.

گفتنی است؛ مرکز تحقیقات چای کشور دارای ساختاری ملی و مستقل است و از زیر مجموعه های تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهادکشاورزی بشمار می‌رود.

این مرکز از سال ۱۳۸۳در شهر لاهیجان تاسیس شده است و تاکنون فعالیت های تحقیقاتی خوبی داشته است که مورد استفاده بهره‌برداران، باغداران و کارخانه‌های چای سازی قرار گرفته است.

مصرف سالیانه چای خشک کشور حدود یکصد هزار تن است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز