در ایام محرم و صفر اجرا می شود؛
تعزیه با گویش گیلکی پس از ۸۵سال در گیلان
به گفته مدیر کل ارشاد اسلامی گیلان، تعزیه با گویش گیلکی با حضور استادان تعزیه و شاعران برجسته زبان گیلکی در حال تدوین است و نخستین تعزیه با موضوع حضرت علی اکبر(ع) در قالب یک نسخه مدون در گیلان اجرا می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان از اجرای تعزیه با خوانش گیلکی پس از ۸۵ سال در ایام محرم و صفر امسال در استان خبر داد.
به گزارش ایلنا از رشت، فیروز فاضلی با اعلام این خبر افزود: کارگروه پژوهش تعزیه گیلکی در سه بخش شعر، موسیقی و تعزیه با حضور استادانی چون عزت الله صمصام، پژوهشگر و وارث۱۸نسل تعزیه گیلان، محمدحسین صمصام، دهقان و علیزاده و… تشکیل شده است.
وی با اشاره به جایگاه تعزیه در ترویج فرهنگ عاشورایی و استفاده بهجا از ابیات و اشعار مذهبی در این هنر آیینی، گیلان را یکی از استانهای پیشرو و موفق در عرصه این هنر آیینی دانست و بیان کرد: در زمان حاضر تعزیه به دو زبان آذری و فارسی در کشور خوانده میشود که با اقدامات انجام گرفته، تعزیه با خوانش گیلکی هم به تعزیه کشور افزوده میشود.
فاضلی خاطرنشان کرد: تعزیه باید با تحقیق و پژوهش و بهره گیری از توانایی، تخصص و تجربه تعزیه خوانان گیلانی برجستهتر از گذشته مطرح شود.
وی افزود: تعزیه با گویش گیلکی با حضور استادان تعزیه و شاعران برجسته زبان گیلکی در حال تدوین است و نخستین تعزیه با موضوع حضرت علی اکبر(ع) در قالب یک نسخه مدون اجرا میشود.
وی ادامه داد: تعزیه با موضوع یادشده از ۸۵سال گذشته تاکنون با خوانش گیلکی اجرا نشده و همچنین نسخه مدونی از آن تدوین نشده بود.
تعزیه یا شبیه خوانی نوعی نمایش مذهبی و سنتی ایرانی شیعی و بیشتر درباره شهادت امام حسین(ع) و مصائب اهل بیت علیه السلام است و اهمیت هنرمندانه خواندن اشعار در تعزیه بیش از روش اجرا و نمایش واقعه هاست.