دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر گیلان؛
رشد ۷۰درصدی پاشیده شدن باندهای مواد مخدر در گیلان
از حدود ۱۳۰ مرکز نقاط آلوده شناخته شده در استان، بیش از یکصد مرکز پاکسازی شده اند.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر گیلان نشست خبری را با اصحاب رسانه گیلان برگزار نمود.
به گزارش ایلنا از رشت، پوراوزان در بخش دیگری از سخنانش به از هم پاشیده شدن ۲۶ باند توزیع موادمخدر در استان اشاره و تصریح کرد: این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۷۰ درصد رشد داشته است.
وی میزان کشفیات را در سه ماه نخست امسال نیم تن عنوان و اظهار کرد: این آمار درحالیست که به طور معمول میزان کشفیات سالیانه یک تن است.
این مقام مسئول خواستار دمیدن روح امید در همه صحنههای فرهنگسازی، پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر و حتی درمان معتادان شد و تصریح کرد: وقتی توان در چنبره تدبیر و تعقل قرار بگیرد، امید ایجاد میشود و علمای اخلاق، اعتدال را موجب حفظ قوام اجتماعی و هیئت انسانی میدانند؛ شجاعت نیز حاصل مبارزهجویی انسان به دور از افراط و تفریط است لذا خبرنگاران باید بازگوکننده جدی و موثر فعالیتهای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر باشند تا به امیدبخشی در عرصههای مبارزه کمک کنند.
وی بیان کرد: ۱۱ سازمان مردم نهاد پیشگیری مواد مخدر، ۴۶ مرکز درمان تیپ b(درمان ۲۱ روزه) و بالغ بر ۳۴۰ کمپ های درمان سرپایی معتادان استان در کنار دستگاه ها و نهادهای دولتی در بخش مبارزه با مواد مخدر همکاری می کنند. وی اضافه کرد: از حدود ۱۳۰ مرکز نقاط آلوده شناخته شده در استان، بیش از یکصد مرکز پاکسازی شده اند.
پر اوزان از امحای نیم تن مواد مخدر در روز پنجم تیرماه در گیلان خبر داد و بر ضرورت راه اندازی مرکز نگهداری معتادان متجاهر و کارتن خواب بر اساس ماده ۱۱۶ در استان تاکید کرد.
وی خاطرنشان ساخت: برای راه اندازی این مرکز مجوزهایی در حال اخذ شدن است تا از طریق آن، علاوه بر معتادان استان، امکان نگهداری از معتادان استان هایی چون قزوین و زنجان نیز وجود داشته باشد
پوراوزان با بیان اینکه ۱۱ سازمان مردمنهاد در زمینه فرهنگسازی و پیشگیری از گرایش به مواد مخدر و بیش از ۴۰ مرکز درمان(MMT) در استان فعالیت میکنند، ادامه داد: متاسفانه با گسترش فعالیت قاچاقچیان مواد مخدر روبرو هستیم، زیرا قاچاق مواد مخدر به عنوان یک تجارت جهانی سودآورتر از خرید و فروش سلاح است لذا باید پا به پای قاچاقچیان مقابله کنیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان معتادان را بیمارانی خواند که نیاز به امید دارند و اضافه کرد: معتادانی که اقدام به ترک و درمان نمیکنند از نظر قانون مجرم هستند ولی مابقی باید درمان شوند و به جامعه بازگردند.
پوراوزان با اشاره به فعالیت فوقالعاده باندهای توزیع مواد مخدر، ابراز کرد: خانههای دانشجویی و آرایشگاهها یکی از محلهای توزیع مواد مخدر هستند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پنجم تیرماه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: دایر شدن ۱۵ نمایشگاه در مرکز استان و شهرستان ها، دیدار با خانواده معظم شهدای مبارزه با مواد مخدر، برگزاری مسابقات ورزشی مختلف از جمله برنامه هایی است که از اول تا دهم تیرماه پیش بینی شده است.
این مقام مسئول از انهدام ۲۶ باند توزیع مواد مخدر و شناسایی نقاط آلوده و پاکسازی ۱۰۰ نقطه از ۱۳۰ نقطه آلوده در استان خبر داد و یادآور شد: ۱۹ سازمان رسمی در استان زیرمجموعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر هستند و حدود ۴۰ درصد افزایش فعالیت مبارزه با مواد مخدر داشتهایم.
وی بازدید از سازمان های مردم نهاد در بحثپیشگیری، نشست خبری فعالان مبارزه با مواد مخدر، تجلیل از فعالان عرصه مبارزه با مواد مخدر، برگزاری همایش بهبودیافتگان با حضور ۵۰۰ نفر از درمان شدگان را از دیگر برنامه های این شورا در مدت مذکور عنوان کرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان بازرسی و نظارت بیشتر از مراکز درمانی و کمپهای ترک اعتیاد را از جمله برنامههای شورا دانست و گفت: مراکز ترک اعتیاد باید مجموعه آموزشهای روحی، روانی، درمانی و سمزدایی از معتادان را طی ۲۱ روز انجام دهند و مرکزی که به مسئولیت خود عمل نکند، خلاف کرده و تعطیل میشوند.