خبرگزاری کار ایران

نگاهی به جاذبه های توریستی این شهر؛

فومن آماده پذیرایی از مسافرین نوروزی است

فومن آماده پذیرایی از مسافرین نوروزی است
کد خبر : ۱۵۵۳۰۳

وجود ماسوله و دژ تاریخی قلعه رودخان آب و هوای مناسب، جنگل‌ها و کوه‌های پوشیده از درختان و چشمه‌های متعدد و بقاع متبرکه و اماکن تاریخی فرهنگی، فومن را به یکی از قطب‌های گردشگری در کشور تبدیل کرده است.

وجود ماسوله و دژ تاریخی قلعه رودخان آب و هوای مناسب، جنگل‌ها و کوه‌های پوشیده از درختان و چشمه‌های متعدد و بقاع متبرکه و اماکن تاریخی فرهنگی، فومن را به یکی از قطب‌های گردشگری در کشور تبدیل کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از فومن، این شهرستان با موقعیت جلگه‌ای در میان مزارع و باغ‌ها اطراف خود محصور است. شهر فومن تا حدود ۹۸۰ ه. ق قبل از انتقال مرکزیت ایالت «بیه پس» توسط جمشید سلطان به رشت، حاکم نشین این قسمت از گیلان بوده است.
شهر فومن با این انتقال به تدریج اهمیت خود را از دست داد و به صورت یک بازار و شهر محلی درآمد و توسعه روز افزون رشت بر روی فومن سایه افکند و تا سالیان متمادی این شهر در گیلان یک موقعیت حاشیه‌ای داشت، تا اینکه طی چند سال اخیر مجدداً به صورت یک شهر فعال درآمد و توانست اعتبار پیشین خود را باز یابد.
شهر فومن دارای گذشته‌ای پر فروغ و تاریخی است، به طوری که این شهر مرکز گیلان «بیه پس» و به دارالعماره معروف بوده است. درآمد اکثر مردم این شهرستان از کشاورزی است از این رو فومن یکی از مناطق عمده کشت برنج استان گیلان به شمار می‌آید.
در کنار کشت برنج، پرورش طیور، دام و پرورش کرم ابریشم، تولیدات دستبافت پشمی در این منطقه رواج دارد.
با وجود رونق کشاورزی در این شهرستان صنعت گردشگری نیز جایگاه ویژه‌ای دارد و آب و هوای مناسب، جنگل‌ها و کوه‌های پوشیده از درختان و چشمه‌های متعدد و بقاع متبرکه و اماکن تاریخی فرهنگی، فومن را به یکی از قطب‌های گردشگری گیلان و حتی کشور تبدیل کرده است.
شهرستان فومن با مساحت ۷۷۷٫۹کیلومترمربع و بیش از ۹۷هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری با درختان تنومند در دو طرف آن به شهر رشت مرتبط می‌شود.
سوغات فومن
از سوغاتی‌های معروف این شهرستان، می‌توان به کلوچهٔ سنتی فومن اشاره کرد که به دلیل مرغوبیت و خوشمزه بودن و همچنین متمایز بودن با سایر کلوچه‌ها، ذائقهٔ بسیاری از مسافرین را به خود جذب کرده است.
سابقهٔ پخت آن به شهرت ملی و همچنین بین المللی نیز رسیده، به حدود ۸۰ سال می‌رسد و بانی ساخت و ترویج آن، شادروان کربلایی میرزا محمود بهجت فومنی(متوفای ۱۳۲۴) پدر آیت الله حاج شیخ محمد تقی بهجت فومنی، مرجع عالیقدر جهان تشیع بوده که پخت آن را در سفری به کربلا، آموخته بود.
کلوچهٔ مزبور که حاصل سیر تحول «قند کلوچه» و «نان قندی» قدیم است، مواد اصلی آن را: آرد، شکر، روغن و مواد جانبی دیگر مانند: دارچین، وانیل، جوز، مغز هل و تخم مرغ تشکیل می‌دهد.
غیر از کلوچه، «نان روغنی» و «نان خشک» فومن و همچنین «حلوا کنجدی» و «اگردگ»(اگرده) که از شیرینی‌های محلی ماسوله است، از دیگر سوغات معروف این شهرستان است.
جاذبه‌های گردشگری فومن:
آبشار دوقولی گشت رودخان، بام سبز شهر ماکلوان در مسیر ماسوله پارک بازی شهر، جنگل‌ها و مراتع سبز، غار فوشه، و بقعه متبرکه سبز قبا از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) و مزار شریف شهید سید جواد موسوی از مناطق گردشگری فومن است.
بقعه امامزاده میرزا از نوادگان امام موسی کاظم(ع)، بقاع متبرکه پیر جلودار و آقا میر سرای فومن، بقعه عون بن علی و فرزند محمد حنیفه از فرزندان امام علی(ع) در ماسوله نیز از دیگر نقاط گردشگری فومن است.
مناطق ویژه:
شهر تاریخی ماسوله:
شهر زیبای ماسوله، به عنوان یکی از آثار تاریخی مهم شهرستان فومن، از نظر صنعت توریسم(گردشگری)، در رمزهٔ با اهمیت‌ترین مناطق گیلان، ایران و بلکه جهان شناخته شده است.
دژ تاریخی قلعه رودخان:
بعد از شهر تاریخی ماسوله، دژ تاریخی «قلعه رودخان»، از دیگر آثار مهم و با ارزش این شهرستان تلقی می‌شود، این قلعه به عنوان یکی از جاذبه‌های تاریخی - فرهنگی، قدیمی‌ترین و بزرگترین دژهای نظامی - حکومتی گیلان، بلکه ایران به شمار رفته و در زمرهٔ با اهمیت‌ترین مناطق ایران زمین محسوب می‌شود.
شهر فومن در نوروز ۹۳ با راه انداری ستاد استقبال از میهمانان و گردشگران نوروزی آماده پذیرایی از مسافرین و میهمانان از سراسر ایران اسلامی است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز