مزایده الکترونیک اجرای احکام دادگستری گیلان در همهی شعب قضایی استان
رئیس کل دادگستری گیلان از برگزاری بیش از هزار مزایدهی اجرای احکام به صورت الکترونیکی در استان خبر داد.
به گزارش ایلنا ازرشت، حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل صادقی نیارکی گفت: بر اساس ابلاغ به همهی ۲۶ شعبه اجرای احکام مدنی استان ، از تاریخ ۱۵ فروردین امسال، همهی مزایدههای اجرای احکام دادگستری استان به صورت الکترونیکی در بستر سامانه ستاد برگزار شده است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون، هزار و ۱۶۶ مزایده در این سامانه به صورت الکترونیک انجام شده و اموال به فروش رسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی نیارکی با اشاره به اینکه سال گذشته ۳ هزار و ۴۷۰ مزایده اجرای احکام در گیلان به صورت سنتی برگزارشده بود، افزود: پیش بینی میشود تا پایان امسال بیش از ۳ هزار مزایده اجرای احکام به صورت الکترونیکی در استان برگزار شود.
علیرضا کثیرلو، معاون قضایی رییس کل دادگستری گیلان هم با بیان اینکه اجرای سنتی مزایدههای اجرای احکام، نقص و مشکلات زیادی داشت، گفت: نبود شفافیت و در بعضی موارد و زد و بند از جمله مشکلات برگزاری مزایدههای اجرای احکام قضایی به صورت سنتی بود که موجب تشکیل پروندههای قضایی جدید میشد.
قاسم ترازی، دادورز اجرای احکام مدنی دادگستری شهرستان رشت هم گفت: در مزایدههای اجرای احکام به صورت سنتی، در برخی موارد به دلیل نشر ندادن آگهی مزایده اجرای احکام، افراد زمان موعد را از دست داده و متحمل خسارت میشدند و به ضرر محکوم له یا محکوم الیه بود.
محمد حسین رضایی وکیل دادگستری هم گفت: در برخی پروندههای قضایی هم افراد به دلیل دیر مطلع شدن از تاریخ مزایده منتشر شده در روزنامهها و نداشتن فیش، از شرکت در مزایده و خرید اموال خود و اقوامشان محروم شدند.
محمد حسین رضایی وکیل دادگستری هم گفت: در برخی پروندههای قضایی هم افراد به دلیل دیر مطلع شدن از تاریخ مزایده منتشر شده در روزنامهها و نداشتن فیش، از شرکت در مزایده و خرید اموال خود و اقوامشان محروم شدند.
کارشناس امور سامانههای معاونت فناوری اطلاعات و برنامه ریزی اداره کل دادگستری گیلان هم با بیان اینکه در حال حاضر ۲۶۲ آگهی در گیلان در انتظار برگزاری مزایده اجرای احکام در سامانه setadiran.ir است، گفت: افراد میتوانند با رفتن در سمت راست سایت، قوه قضائیه و بعد استان مورد نظر یا همه را انتخاب و در مزایده اجرای احکام شرکت کنند.
مژگان مهدی پور افزود: در سامانه الکترونیک «ستاد»، امکان هیچ تغییر یا پرداخت نکردن وجود ندارد و هیچ حقی از افراد ضایع نمیشود.
طبق قانون بودجه، قوه قضائیه از سال ۱۴۰۱ مکلف شد مزایدههای اجرای احکام را در سامانهی الکترونیکی «ستاد» برگزار کند.
قوه قضائیه، طبق قانون، اموال متهمان شامل مورد وثیقه یا اموال توقیف شده برای پرداخت مهریه و طلب طلبکاران را زمانی به فروش میرساند که بدهکار بدهی اش را پرداخت نکرده باشد.