خبرگزاری کار ایران

بررسی ظرفیت های توسعه ای گیلان با حضور قالیباف و مسئولان استان

بررسی ظرفیت های توسعه ای گیلان با حضور قالیباف و مسئولان استان
کد خبر : ۱۳۲۱۷۲۳

نشست بررسی مسائل و ظرفیت های توسعه ای گیلان با حضور رئیس قوه مقننه، نماینده ولی فقیه، استاندار، رئیس و اعضای مجمع نمایندگان و جمعی از مسئولان استان در رشت برگزار شد.

به گزارش ایلنا از رشت، نشست بررسی مسائل و ظرفیت های توسعه ای گیلان با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس  ، آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، اسدالله عباسی استاندار،  احمدی سنگری رئیس و شماری از اعضای مجمع نمایندگان در خانه ملت و جمعی از مسئولان استان عصر امروز (پنجشنبه) در بدو ورود رئیس قوه مقننه در فرودگاه سردار جنگل رشت برگزار شد.

700 روستای گیلان، زباله های خود را تفکیک می کنند

استاندار گیلان در این جلسه با خوش آمد به رئیس مجلس ، با بیان اینکه لازم است منابع اتصال راه آهن رشت- آستارا تامین شود، عنوان کرد: قرار است این راه آهن از جنوب تالاب عبور کند تا بر مسائل محیط زیستی اثر نگذارد.

 اسدالله عباسی در ادامه با بیان اینکه 38 سال است از محل پسماندهای سراوان دچار آسیب شده ایم، یادآور شد: تاکنون طرح های مختلفی برای حل این مشکل ارائه شده ولی تا پیش از دولت سیزدهم عملیاتی نشده است.

وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون دو شهر استان گیلان به لحاظ تفکیک و امحای زباله نمونه شده و 700 روستا از مجموع روستاهای استان، زباله های خود را تفکیک می کنند، اظهار داشت:  در حوزه کود آلی دو خط داشتیم که تعطیل بود اما مجددا راه اندازی شد و قرار شد با تکنولوژی تست سرد و گرم این کود را نیز داشته باشیم که تا 22 بهمن به بهره برداری می‌رسد.

وی در ادامه با اشاره به بهسازی پسماندهای سراوان، عنوان کرد: برای کنترل شیرآبه تکنولوژی تاسیساتی داشتیم که جواب نداد لذا قرار شد تکنولوژی دیگری از طریق پرتودهی گاما با معرفی آقای اسلامی دریافت کنیم.

 عباسی در ادامه با اشاره به تعامل خوبی که بین مقامات استان و مجمع نمایندگان استان گیلان درباره مسائل مختلف وجود دارد، عنوان کرد: این استان به لحاظ اقتصاد کشاورزی، اقتصاد دریا محور و اقتصاد گردشگری ظرفیت های بالایی دارد که می تواند در اعتلای استان تاثیرگذار باشد.

وی در ادامه با اشاره به اقتصاد کشاورزی که پایه اصلی رشد و توسعه استان است، بیان داشت: لازم است به موضوعات کشت مرکبات همچون کیوی و کشت برنج و چای توجه شود، همچنین مشکل آب استان به لحاظ حق‌آبه باید برطرف شود.

عباسی در ادامه با اشاره به مشکلات سدهای منطقه بیان داشت: مشکل سد شفارود به دلیل پیمانکار آن است و دو سال است که این موضوع حل نشده، همچنین سد پل رود تنها 80 درصد رشد داشته که سال آینده برای تامین آب موردنیاز مزارع برنج با مشکل مواجه می‌شویم از این رو باید به کشت گلخانه ای توجه شود.

استاندار گیلان در ادامه با اشاره به گردشگری این استان که در شش ماه نخست سال اخیر 42 میلیون نفر در آن اقامت داشتند، بیان کرد: موضوع گردشگری باید توسعه یافته و زیرساخت های آن تامین شود، همچنین حدود 700 تن تولید مرغ منطقه آزاد نیازمند تامین زمین است در حالی که سرمایه گذار آن وجود دارد.

 حل مشکل پسماند استان های شمالی با تکیه بر بخش خصوصی

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امکان حل معضل پسماند استان های شمالی از طریق پیمانکاران حرفه ای و بخش خصوصی وجود دارد، گفت: بدون هزینه اعتبارات دولتی می توان دفع زباله را از طریق بکارگیری ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی برطرف کرد.

قالیباف با اشاره به موضوع زباله و پسماند در استان‌های شمالی گفت: بحث زباله علیرغم جلسات زیادی که گذاشته شد به درستی پیگیری نشد، من به مسئولان این موضوع نیز گفته بودم که حدود 13 سال وقت گذاشتیم تا دانشگاه تهران موضوع شیرآبه منطقه کهریزک را حل و فصل کند لذا در گیلان نیز باید معضل زباله را به صورت فنی و تخصصی حل کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه محیط زیست همه قوانین موجود و بدون درگیر شدن در فرآیندهای پیچیده اداری می‌توان این معضل را حل کرد، با ارائه پیشنهادی اجرایی و فنی در این حوزه که نیازمند بودجه دولتی نیز نخواهد بود، گفت: می توان در این حوزه بخش خصوصی را وارد کرد و هر جا مطمئن شدیم 500 تن زباله در روز جمع می شود بخش خصوصی را وارد مزایده کنیم و با تسهیل حضور سرمایه گذار زمینه مساعدی برای فعالیت بخش خصوصی در این عرصه ایجاد کرد.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر پیمانکاران حرفه ای در حوزه دفع زباله داریم که هم اکنون در کشورهای منطقه فعالیت می کنند، عنوان کرد: آن ها دفع و تبدیل زباله را به بهترین شکل اجرا می کنند و نمونه های خوبی برای آن در تهران، مشهد و کرمانشاه وجود دارد که می توان از تجربه و توان آن‌ها استفاده کرد‌.

قالیباف افزود: با تمهید روش های مناسب برای جذب سرمایه گذار برای حل موضوع دفع زباله نه تنها پول خرج نمی کنید بلکه بعد از 20 سال این موضوع تبدیل به سرمایه ای برای استان می شود.

وی در همین زمینه ادامه داد: اگر برای حل موضوع دفع زباله صرفا پیمانکار متخصص و توانمند برای آن را پیدا کنیم، آن ها روش کار را می دانند و می توانند مردم را قانع کنند، آن‌ها زباله را از مردم می خرند و ایجاد اشتغال نیز خواهند داشت.

وی تاکید کرد: البته باید منطقه دفع زباله جایی باشد که نه مردم آن را ببینند و نه بوی آن آزاردهنده باشد و از پسماند آن نیز به عنوان کود استفاده شود و به دنبال آن اشتغالزایی نیز ایجاد شود.‌

  امام جمعه رشت نیز در این نشست، با بیان اینکه وفاق میان مسئولان در عرصه های پیگیری مسائل پسماند و آسیب آن به محیط زیست بسیار خوب است، گفت: عمده مشکل پسماندها شیرآبه است به خصوص که زمین استان‌های شمالی آب دارد و این شیرآبه ها وارد این آب ها می‌شود.

آیت الله رسول فلاحتی در ادامه با بیان اینکه زیرساخت‌های خوبی در حوزه بهداشت، سلامت و درمان نداریم، عنوان کرد: تعداد بیمارستان های خصوصی در استان زیاد است اما تامین هزینه درمان از این طریق نیز برای مردم بالا است.

نماینده ولی فقیه در این استان در ادامه با بیان اینکه تالاب با دریا ارتباط دارد و بخشی از درآمد مردم منطقه از طریق دریا است، عنوان کرد: 2 رودخانه از میان استان می گذرد که با ورود سرمایه گذاران می توان آن را به منشا خیری برای استان تبدیل کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه در یک دوره ای کارخانه سیمانی احداث شد که جز ویران گری و آسیب به محیط زیست چیز بیشتری نداشت، گفت: جاده های منطقه به واسطه این کارخانه آسیب بسیاری دید، این در حالی است که کارخانجات زیادی در استان تعطیل شد و چند هزار کارگر بیکار شدند.

آیت الله فلاحتی در ادامه با بیان اینکه مجلس یازدهم برخلاف سایر دوره های مجلس به اولویت ها توجه کرد، اظهار داشت: هم آوایی میان قوای سه گانه در این دوره ایجاد شد و گفتمان های آن بسیار خوب است، همچنین امروز عرصه مدیریت با افرادی مواجه است که صاحب ایده هستند لذا با معادله قوی مواجه هستیم.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز