گزارش خبری؛
بازداشتیها آزاد نشدند / ادامه اعتراضات کارگران پلیاکریل
چکیده: «دادستان مبارکه به خانوادههای کارگران بازداشتی اعلام کرده است که برای این ۴ کارگر پلی اکریل، قرار بازداشت ۲ ماهه صادر شده است. / برای توقف تجمعات اعتراضی نیازی به بازداشت کارگران نیست؛ اگر نامهٔ کمیسیون کارگری استان اصفهان در خصوص توقف سیاست کوچک سازی کارخانه به همراه مهر و سریرگ در اختیار کارگران قرار گیرد درباره خاتمه تجمعات تصمیمگیری خواهند کرد.»
برای ۴ کارگر بازداشتی پلی اکریل اصفهان به اتهام اخلال در نظم، قرار بازداشت ۲ ماهه صادر شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از نمایندگان کارگری پیگیر موضوع بازداشت شدگان در کارخانه پلیاکریل در این باره گفت: دادستان مبارکه به خانوادههای کارگران بازداشتی اعلام کرده است برای این ۴ کارگر، قرار بازداشت ۲ ماهه صادر شده است.
به گفته این منبع کارگری، کارگران بازداشتی در حالی به اتهام اخلال در نظم در بازداشت موقت به سر میبرند که همهٔ تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل تا به امروز به آرامی برگزار شده و تاکنون خللی در روند تولید اتفاق نیافتاده است.
آنطور که یکی از بستگان بازداشت شدگان به ایلنا گفته است، «شماره پرونده قضایی» کارگران بازداشت شده تاکنون به خانوادههای شان اعلام نشده و پیگیری قضایی پرونده آنان بدون وجود شماره پرونده، امکان پذیر نیست.
خبرنگار ایلنا در همین رابطه با آقای «باغستانی» دادستان مبارکه تماس گرفت اما وی حاضر به پاسخگویی تلفنی در این خصوص نشد.
گفتنی است با ادامه دور دوم اعتراضات مدنی کارگران پلی اکریل اصفهان و پافشاری آنان بر تحقق خواستههای صنفی شان، «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرثرحیمی» و «احمد صابری» بامداد پنج شنبه هفته گذشته(۳۰ آبان ماه) از سوی نهادهای نظارتی بازداشت و به زندان دستگرد در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شدند.
ادامه تجمعات اعتراضی
در فضایی که نهادهای دولتی و رسمی از هرگونه پاسخگویی پیرامون این ۴ کارگر خودداری میکنند، شایعهای بین کارگران پلیاکریل نقل میشود مبنی بر اینکه بازداشت شدگان تا زمان پایان اعتراضات کارگران آزاد نخواهند شد.
یکی از کارگران پلی اکریل روز گذشته در این باره به ایلنا گفته بود: تاکنون چند بار بطور ضمنی و غیر رسمی این پیام به ما رسانده شده است که بازداشت همکارانمان تا خاتمه اجتماعات اعتراضی ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرده بود: کارگران پلی اکریل اصفهان در خاتمه نوبت کاری(روز گذشته؛ یکشنبه ۳ آذر ماه) قصد دارند درباره «ادامه» یا «پایان» اجتماعات اعتراضیشان تصمیمگیری کنند.
یکی از نمایندگان کارگران روز گذشته بابیان اینکه در حال حاضر آزادی کارگران زندانی برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است، به ایلنا گفته بود: به همین دلیل احتمال دارد که از عصر امروز(دیروز) برگزاری اجتماعات اعتراضی در کارخانه پلی اکریل متوقف شود.
به گفته این کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان، کارگران تنها از طریق «اجماع عمومی» در این خصوص تصمیم نهایی خواهند گرفت.
با این همه، ۵۰۰ کارگر پلی اکریل صبح امروز در ادامه دور دوم اعتراضات صنفی خود بار دیگر در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
یکی دیگر از نماینده کارگران در این رابطه گفت: ۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح امروز از ساعت ۷ تا ۳۰:۷ در اعتراض به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکتهای زیر مجموعه در محوطه کارخانه تجمع کردند.
گفتنی است در جلسهای که یک روز پیش از بازداشت ۴ کارگر پلی اکریل اصفهان(چهارشنبه ۲۹ آبان ماه)، و با حضور بیش از ۷۰۰ کارگر پلی اکریل در مسجد کارخانه برگزار شد؛ یکی از پیشنهادها، ادامه «روزانه» اعتراضات کارگران بود به گونهای که صبحها پیش از شروع کار از ساعت ۷ تا ۸ و عصرها در خاتمه کار از ساعت ۳ تا ۴ در محوطه کارخانه تجمع کنند.
ظاهرا علی رغم تلاشهای گستردهای که از سوی مسئولان شهرستان مبارکه برای خاتمه تجمعات اعتراضی صورت گرفته، اعتراضات کارگران متوقف نشده است.
تصاویر تجمع امروز
این نماینده کارگری در پلی اکریل اصفهان ادامه داد: برای توقف تجمعات اعتراضی نیازی به بازداشت کارگران نیست؛ اگر نامهٔ کمیسیون کارگری استان اصفهان در خصوص توقف سیاست کوچک سازی کارخانه به همراه مهر و سریرگ در اختیار کارگران قرار گیرد درباره خاتمه تجمعات تصمیمگیری خواهند کرد.
به گفته وی، مجموعه فعالیتهایی که از سوی مدیران کارخانه صورت میگیرد بیانگر ادامه فرایند سیاست کوچک سازی کارخانه و جداسازی شرکتهای زیرمجموعه است.
گفتنی است فرماندار شهرستان مبارکه روز سه شنبه ۲۸ آبان ماه در گفتگو با ایلنا از دستور کمیسیون کارگری استان اصفهان جهت توقف طرح جداسازی شرکتهای زیرمجموعه از شرکت مادر(هلدینگ) پلیاکریل خبر داده بود.
پیشینه اعتراضات
کارگران پیشتر طی دور اول اعتراضات در روزهای ۸،۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبانماه با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالبات صنفیشان شده بودند و سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ۱۵ تا ۲۵ آبان به ادامه کار پرداختند.
این کارگران دور دوم اعتراضات را از ۲۵ آبانماه، پس از پایان مهلت ده روزهٔ رسیدگی به مطالبات صنفی شان شروع کردهاند و در روزهای ۲۶،۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان و ۲ و ۳ آذر ماه در محوطه کارخانه تجمع کردند.
کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان پیش از این طی نامهای خواستههای صنفی خود را در ۱۰ مورد طرح کرده بودند.
استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آنها در صدر خواستههای دهگانه کارگران معترض قرار دارد.
تشکیل شورای اسلامی کار و بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت در این تشکل صنفی فسخ قرارداد شدهاند نیز از دیگر خواستههای صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان است.
لازم به ذکر است ۱۵۰۰ کارگر پلیاکریل اصفهان سالهاست در قالب شش شرکت زیرمجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر(هلدینگ) کار میکنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکتهای زیر مجموعه، امنیت شغلیشان را در معرض خطر میبینند.
بر اساس سیاست کوچک سازی این کارخانه، مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران در حال واگذاری است و قرار است آزمایشگاه به شرکت «نیک آزمون»، نیروگاه به «انرژی گستران»، پلی استر به «پلی استر هشت بهشت»، اکلیت ۲ به «الیاف زاینده رود»، اسکه سازی به «شرکت خدمات بندری» و بخش خدمات نیز به شرکت «پهن گستر» انتقال یابد.
کارگران معتقدند با واگذاری شرکتهای زیرمجموعه، تعهدات کارفرما در قراردادهای کاریشان کمتر می شود.