خبرگزاری کار ایران

گزارش خبری؛

اعتراضات به نتایج انتخابات کانون انجمن های صنفی بی پاسخ مانده است

اعتراضات به نتایج انتخابات کانون انجمن های صنفی بی پاسخ مانده است
کد خبر : ۱۲۲۴۸۵

چکیده: ‌ «اعتراضات در خصوص ۹ برگ رای اضافی، وجود وکالت نامه‌های بدونه مهر و سربرگ که به مصادیق آن اشاره شده، حضور افراد غیر مسئول و غیر عضو که اسامی آن‌ها را نیز بیان شده و اقدام به رای دادن کرده‌اند، وجود کارت‌های بدون نام در روز برگزاری مجمع عمومی، عضو گیری بعد از مهلت قانونی و… بدون پاسخ باقی مانده است.»

«داوود حسین خانی» رئیس انجمن صنفی کارگران پتروشیمی اراک که یکی از انجمن‌های صنفی معترض به نتایج انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران است، در اعتراض به تایید صحت انتخابات این تشکل عالی کارگری از سوی نایب رئیس مجمع عمومی، بیانیه‌ای را صادر کرده است.

به گزارش ایلنا، «علیرضا رمضانپور» نایب رئیس مجمع عمومی در تاریخ ۲۰ آبان ماه در نامه‌ای به آقای حسین خانی، اعتراض انجمن صنفی کارگران پتروشیمی اراک به وقوع تخلفات گسترده در برگزاری انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران را بدلیل «عدم ارائه دلایل متقن و مستند و عدم تاثیر موارد یاد شده در اصل و نتیجه انتخابات» وارد ندانسته و صحت این انتخابات را تایید کرده است.

آقای حسین خانی پیش تر در تشریح ادعایش مبنی بر وقوع تخلفات گسترده در برگزاری انتخابات هیات مدیره این تشکل عالی کارگری به ایلنا گفته بود: «هیات مدیره مقرر کرده بود آخرین مهلت انجمن‌های صنفی برای پرداخت حق عضویت و ثبت نام به منظور شرکت در مجمع عمومی، ۱۶ مهر ماه باشد اما برگزارکنندگان مجمع عمومی برخلاف اساسنامه عمل کردند».

وی تصریح کرده بود: «برگزارکنندگان مجمع عمومی باید یک هفته قبل از برگزاری انتخابات، لیست اسامی اعضای شرکت کننده را به اداره کل سازمان‌های کارگری و کارفرمایی وزارت کار اعلام می‌کردند اما ظاهرا بعد از ۱۶ مهر ماه هم مبالغی جهت ثبت نام برای شرکت در مجمع عمومی به حساب کانون عالی واریز شده و همچنین لیست اسامی به وزارت کار داده نشده است».

وی همچنین از دخالت مستقیم چند تن از بستگان یکی از اعضای هیات مدیره در روند برگزاری مجمع عمومی و انتخابات و قبول وکالت نامه های دون مهر و سربرگ از نمایندگان انجمن‌های صنفی انتقاد کرده بود.

بر اساس این گزارش، در متن بیانیه رئیس انجمن صنفی کارگران پترشیمی اراک تاکید شده است همه اعتراضات وی، تماما مستند به مفاد اساسنامه و تبصره‌های آن بوده اما هیات رئیسه مجمع عمومی برای رد این اعتراضات به کلی گویی بسنده کرده‌اند.

آقای حسین خانی با انتقاد از نایب رئیس مجمع عمومی بدلیل آنکه عضوگیری برای شرکت در مجمع عمومی بعد از مهلت قانونی را منطبق بر اساسنامه دانسته است، درخواست کرده است بند با تبصره ای که در این خصوص به آن استناد کرده را ذکر کند.

وی با انتقاد از بی‌تفاوتی هیات رئیسه به اعتراضش در خصوص تفاوت انجمن صنفی کارگران پتروشیمی شازند و انجمن صنفی کارگران پیمانکاران پتروشیمی تبریز، نوشته است: ‌ «انجمن صنفی کارگران پتروشیمی شازند متعلق به کارکنان پتروشیمی شازند است و بدونه واسطه، با شرکت پتروشیمی رابطه حقوقی و کاری دارد اما انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز با شرکت پیمانکار در ارتباط است».

ظاهرا آقای حسین خانی به کنار گذاشته شدنش از لیست هیات مدیره منتخب بدلیل تشابه صنفی با «ناصر چمنی» رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز که آرای بیشتری از وی کسب کرده بود معترض است.

مطابق اساسنامه کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، تنها یک نفر از هر صنف می‌تواند در هیات مدیره حضور داشته باشد.

بازرس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در ادامه به تفاوتی که هیات رئیسه در همین خصوص برای کوره پزخانه‌های سنتی و ماشینی قائل شده‌اند اشاره کرده است.

آنطور که آقای حسین خانی در پایان بیانیه‌اش نوشته است؛ اعتراضات وی در خصوص ۹ برگ رای اضافی، وجود وکالت نامه‌های بدونه مهر و سربرگ که به مصادیق آن اشاره شده، حضور افراد غیر مسئول و غیر عضو که اسامی آن‌ها را نیز بیان شده و اقدام به رای دادن کرده‌اند، وجود کارت‌های بدون نام در روز برگزاری مجمع عمومی، عضو گیری بعد از مهلت قانونی و… بدون پاسخ باقی مانده است.

گفتنی است وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با گذشت بیش از یک ماه از برگزاری انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، هنوز در خصوص صحت یا عدم صحت آن، نظرش را اعلام نکرده است.

وزیر کار در تاریخ ۱۱ آبان با تأکید بر اینکه «وزارت کار حق سناریونویسی برای تشکل‌های کارگری را ندارد» به ایلنا گفته بود: دستور داده‌ام انتخابات کانون عالی انجمن‌های صنفی به دقت بررسی شود.

ارسال نظر