خبرگزاری کار ایران

سخنگوی صنعت برق خبر داد:

تعویض یک میلیون کولرگازی فرسوده در مناطق گرمسیر کشور

تعویض یک میلیون کولرگازی فرسوده در مناطق گرمسیر کشور
کد خبر : ۸۶۳۱۴۹

سخنگوی صنعت برق در خصوص تصویب طرح تعویض یک میلیون کولر گازی فرسوده در شورای اقتصاد گفت: این طرح می‌تواند نیاز به احداث 2 هزار مگاوات نیروگاه جدید را در کشور مرتفع کند.

به گزارش ایلنا،" مصطفی رجبی مشهدی" درخصوص ضرورت اجرای این طرح گفت: در ایران بالغ بر 22 هزار مگاوات از میزان مصرف برق در فصول گرم و در ساعات اوج مصرف، مربوط به وسایل سرمایشی است که به دلیل افزایش تقاضا، این میزان سالانه روبه افزایش است.

عضو هیات مدیره و معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر با اشاره به اینکه وسایل سرمایشی بیش از 65 درصد از مجموع مصرف برق مناطق گرمسیر یک که عمدتا استان های واقع در سواحل جنوبی کشور را به خود اختصاص می دهند، خاطرنشان کرد: به منظور افزایش بهره وری انرژی در حوزه مصارف سرمایشی، طرح تعویض یک میلیون دستگاه کولرگازی فرسوده در مناطق گرمسیر یک مطرح شد و در 30 دی ماه امسال به تصویب شورای اقتصاد رسید.

رجبی مشهدی تصریح کرد: با تعویض یک میلیون کولر گازی فرسوده در مناطق گرمسیر یک، میزان مصرف این کولرها به 50 درصد کاهش خواهد یافت که منجر به کاهش 1600 مگاواتی میزان مصرف برق کشور می شود.

سخنگوی صنعت برق با بیان این که اجرای این طرح مزایای فراوانی دارد، اظهارداشت: کاهش هزینه های خانوار، مدیریت بار برق در تابستان به میزان 1600 مگاوات، کاهش مصرف انرژی کشور به میزان حدود  ۸ میلیارد کیلووات ساعت صرفه جویی برق و 2 میلیارد متر مکعب مصرف گاز نیروگاه ها از جمله مزایای اجرای این طرح به شمار می رود.

وی توضیح داد: این طرح می تواند نیاز به احداث 2 هزار مگاوات نیروگاه جدید را در کشور مرتفع کند چرا که برای تامین 1600 مگاوات برق مورد نیاز، باید حداقل  دوهزار مگاوات نیروگاه جدید احداث شود که با در نظر گرفتن دیگر هزینه ها برای احداث خطوط انتقال، پستها و خطوط توزیع نیاز به سرمایه گذاری بیش از بیست هزار میلیارد تومان دارد.

رجبی مشهدی در عین حال با اشاره به این که اجرای این طرح باعث کاهش مصرف گاز کشور نیز خواهد شد، گفت: تعویض یک میلیون  کولر گازی فرسوده مناطق گرمسیر یک، به تنهایی باعث کاهش 2 میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت گاز در نیروگاه‌های کشور خواهد شد.

سخنگوی صنعت برق در عین حال یاداور شد: با اجرای این مصوبه، تولید داخل نیز رونق خواهد گرفت ودر نهایت باعث راه اندازی خطوط تولید کولرهای گازی با راندمان بالا در کشور خواهد شد و فعال شدن گروه های اجرایی و افزایش اشتغالزایی را نیز به دنبال خواهد داشت.

رجبی مشهدی درخصوص سرمایه گذاری مورد نیاز برای این طرح نیز گفت: میزان سرمایه گذاری برای اجرای این طرح 650 میلیون دلار پیش بینی شده است که طی چهار سال به انجام برسد که سهم دولت از این میان 35 درصد تعیین شده است که  از محل صرفه جویی سوخت حاصل از اجرای طرح پرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین 35 درصد از سرمایه گذاری های مورد نیاز نیز توسط مشترک های داوطلب و 30 درصد نیز توسط شرکت توانیر تامین خواهد شد.

سخنگوی صنعت برق افزود سهم مشترکین داوطلب نصب کولرهای پربازده به صورت اقساط 24 ماه در قبوض برق مشترکان، پس از نصب کولرهای جدید راندمان بالا و اسقاط کولر فرسوده دریافت خواهد شد.

رجبی مشهدی همچنین در خصوص دوره بازگشت سرمایه این طرح نیز گفت: با توجه به این که هزینه تعویض هر کولر 650 دلار معادل 8 میلیون تومان در نظر گرفته شده است، سرمایه گذاری در این طرح دوساله بازگشت داده می شود.

وی همچنین با بیان این که با تصویب شورای اقتصاد، شرکت توانیر مسئول اجرای این طرح خواهد بود، خاطرنشان کرد: کولرهای جدید با بازدهی بالا، توسط سازندگان داخلی تامین خواهد شد که اشتغالزایی مناسبی را در کشور به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز