افتتاح و کُلنگزنی ۶۵ پروژه در دنا
![افتتاح و کُلنگزنی ۶۵ پروژه در دنا](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/v3jCtAEz7iGD/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pk3RvQleqkD27otfNPZWXfo,/n00495077-b.jpg)
فرماندار شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد از افتتاح و کلنگزنی ۶۵ پروژه اقتصادی و عُمرانی با اعتباری بیش از ۳۷۳ میلیاردتومان خبرداد.
به گزارش ایلنا، "عباس رسولی" در حاشیه آیین افتتاح یکی از پروژههای گردشگری شهر سیسخت مرکز شهرستان دنا گفت: در نهمین روز از دهه فجر و با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نماینده بویراحمد واحد در مجلس و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی، شاهد افتتاح و کلنگزنی ۶۵ پروژه عمرانی و اقتصادی با اعتباری بیش از ۳۷۳ میلیارد تومان در این شهرستان بودیم.
وی با اشاره به اسامی برخی از پروژههای افتتاحی و کلنگزنی در شهرستان دنا، اظهارداشت: از مجموع ۶۵ پروژه عنوان شده، ۴۶ پروژه عُمرانی با اعتباری بیش از ۲۰۵ میلیاردتومان افتتاح و ۱۷ پروژه عمرانی دیگر نیز با ۱۳۸ میلیاردتومان کلنگزنی شد.
فرماندار شهرستان دنا، بیشترین قابلیت و ظرفیت این شهرستان را در حوزههای گردشگری و کشاورزی ذکر و یادآورشد: ۱۰۹ طرح پرورش ماهی منحصر بفرد در این شهرستان وجود دارد که هفت هزار و ۵۰۰ تُن، تولیدات سالانه این مزارع است.
رسولی گفت: ۴۰ هزار تُن سیب، ۱۵ هزار و ۲۰۰ تُن انگور، سه هزار و ۴۰۰ تُن گردو و شش هزار و ۶۰۰ تُن هلو در شهرستان دنا تولید می که میتواند صنایع تکمیلی در این شهرستان را رونق بخشد.
وی با بیان اینکه تولید ۲۷۰ تن محصولات زراعی در شهرستان دنا از دیگر ظرفیتهای این شهرستان است، خاطرنشان کرد: در طرح آمایش سرزمین، مهمترین محور توسعه شهرستان دنا در حوزه گردشگری است که بدنبال جذب سرمایه گذار برای گردشگری شهرستان هستیم.
فرماندار شهرستان دنا گفت: در حوزه تولید محصولات گلخانهای نیز شهرستان دنا ظرفیت خوبی دارد، بگونهای که ۱۱ واحد گلخانهای با مساحت چهار و نیم هکتار تولیدات محصولات گلخانه ای در این شهرستان وجود دارد که می تواند توسعه بیشتری هم در این بخش وجود داشته باشد.
رسولی به ظرفیتهای شهرستان دنا در بخش گیاهان دارویی هم اشاره و تصریح کرد: امروز شنبه بیستم بهمن ماه نیز گلخانه نشا و تولیدات گلخانهای با سرمایهگذاری میلیاردتومان و اشتغالزایی ۹ نفر به بهره برداری رسید.
وی افزود: ۲ پروژه اقتصادی با اعتباری معادل ۳۰ میلیاردتومان مورد بهرهبرداری قرار گرفت و از سویی بهرهبرداری از ایستگاه موبایل شهر سیسخت مرکز شهرستان دنا به نمایندگی از شش پروژه با اعتبار ۴۸ میلیاردتومان از پروژههای مهم در این شهرستان در دهه فجر امسال بود.
رسولی گفت: کلنگ مدرسه آینده روستای دارشاهی با اعتباری معادل ۱۰ میلیاردتومان با زیربنای ۴۵۰ متر مربع به زمین زده شد.
به گزارش ایلنا، شهرستان دنا یکی از شهرستانهای سه گانه سردسیری در استان کهگیلویه و بویراحمد است که در سال ۱۳۷۹ از شهرستان بویراحمد جدا و مستقل شد.
این شهرستان دارای ۲ بخش، چهار دهستان و ۲ شهر است.
از مهمترین آثار باقیمانده تاریخی شهرستان دنا، ویرانههای شهر سیسخت (قبل از اسلام)، ویرانههای شهر دینار (ده نار)، کوشک میمند (خرنده)، پل پاتاوه و قلعه کره است.
زیارتگاهها و اماکن تفریحی مهم این شهرستان نیز عبارتاند از: امامزاده عبدالله، امامزاده بی بی زهرا خاتون در روستای کَره، امامزاده سید نجم الدین مشهور به محمود طیار در روستای درب کلات، کوه گل و دریاچههای واقع در این منطقه، بن رود، دشتک، منطقه حفاظت شده دنا، چشمه میشی، غار دنا و غار کیخسرو است.
از روستاهای گردشگری شهرستان دنا میتوان به روستای کَریَک اشاره کرد که در ادبیات معماری ایران، این دسته از روستاها را روستاهای ماسولهای مینامند.
جمعیت شهرستان دنا هم اکنون به بیش از ۵۰ هزار جمعیت می رسد و ارتفاعات مهم این شهرستان نیز عبارتاند از: قله دنا یا دینار به ارتفاع چهار هزار و ۴۰۹ متر که نهمین قله مرتفع ایران بوده و هر ساله تعداد زیادی کوهنورد از سراسر کشور و سایر نقاط جهان برای فتح آن و سایر قلل همجوار به شهر سیسخت وارد میشوند.
از دیگر ارتفاعات مهم این شهرستان میتوان به ارتفاعات شوروم، کوه سیوک و سیاه کوه اشاره کرد.
عمدهترین منابع آبی شهرستان دنا عبارتاند از: کبگیان، خرسان، تنگ پوتک، دیاشم کره، بهرام بیگی و شبلیز، آبشارهای فصلی و دائمی چون میمند، بهرام بیگی، مُنج، دودراک کَره، دره ناری و توف شاه که در این شهرستان جریان دارد.
شهر سیسخت مرکز شهرستان دنا با یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد حدود ۳۰ کیلومتر فاصله دارد.