بر اساس آخرین بررسی مرکز پژوهشهای مجلس؛
کهگیلویه و بویراحمد کمترین نرخ مشارکت اقتصادی جوانان کشور را داراست
نرخ مشارکت ۹.۳ زنان در کهگیلویه و بویراحمد
استان های مختلف کشور از نظر وضعیت بازار کار، نرخ بیکاری، اشتغال، ترکیب جنسیتی با هم متفاوت اند.
به گزارش ایلنا و به نقل از پژوهش های مجلس شورای اسلامی، استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان هایی است که در چندسال اخیر تغییرات مثبت اقتصادی را شاهد بوده، هرچند که اندک بوده اما در مقایسه با سایر استان های کشور وضعیت مطلوبی ندارد.
عدم توازن منطقه ای از نظر شاخصهای بازار کار، از مؤلفههای مهم در تعیین دستمزد منطقه ای است. نمودار زیر این عدم توازن را در سه شاخص نسبت اشتغال، نرخ بیکاری و نرخ مشارکت بخوبی نشان میدهد.
بر اساس این نمودار نرخ بیکاری استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 1400 به زیر 10 رسیده است.
نرخ مشارکت 9.3 زنان در کهگیلویه و بویراحمد
علاوه بر تفاوت استانها در سطح شاخص نرخ بیکاری و نرخ مشارکت، استانهای کشور در ترکیب سنی، جنسیتی و تحصیلی نرخ مشارکت و بیکاری، تفاوتهای برجستهتری دارند.
بعنوان مثال دامنه تغییرات نرخ مشارکت مردان از ٥٤.١ درصد در استانهای سیستان و بلوچستان تا ٧٥.١ درصد در استان کردستان متفاوت است. همچنین استانهای یزد ( ٢٣ درصد)، خراسان شمالی ١٩.٨درصد)، گیلان (١٩.٦ درصد) و هرمزگان (١٩.٤ درصد) بالاترین نرخ مشارکت زنان را در بین استانهای کشور دارند و استانهای مرکزی(٧.٢ درصد)، بوشهر (٩.١ درصد)، کهگیلویه و بویراحمد (٩.٣ درصد) و قم (٩.٥ درصد) کمترین نرخ مشارکت زنان را دارند.
کمترین نرخ مشارکت جوانان ٢٤-١٥ساله
دامنه تغییرات نرخ مشارکت جوانان ٢٤-١٥ساله از ٩.٧ درصد تا ٢٧ درصد در نوسان است. استانهای کهگیلویه و بویراحمد و ایلام کمترین نرخ مشارکت جوانان ٢٤-١٥ ساله را دارند و استانهای یزد، قزوین، زنجان، آذربایجان غربی و هرمزگان بالاترین نرخ مشارکت این گروه سنی را در بین استانهای کشور دارند.
دامنه نرخ مشارکت تحصیلکردگان دانشگاهی ١ از ٤١.٢ درصد در استان قم تا ٦٤.٨ درصد در استان هرمزگان متفاوت است.
نمودار زیر تفاوت استانها را در نرخ بیکاری گروههای مختلف نشان میدهد. براساس نمودار زیر استانهای زنجان، مرکزی و همدان به ترتیب با ٥.٦ ،٧.٤ و ٧.٩ درصد کمترین نرخ بیکاری را در بین استانهای کشور دارند و استانهای کرمان و یزد به ترتیب با ٣٣.٩ و ٣١.٦ درصد بیشترین نرخ بیکاری زنان را دارند.
در این میان دامنه تغییرات نرخ بیکاری مردان، نسبت به زنان کمتر است و از ٥ درصد در استان خراسان جنوبی تا ١٣.٣ درصد در کرمانشاه متغیر است.