خبرگزاری کار ایران

صبح امروز:

تجمع ۵۰ کارگر «کرمانیت» در مقابل فرمانداری / سه سال است که عید نداریم

تجمع ۵۰ کارگر «کرمانیت» در مقابل فرمانداری / سه سال است که عید نداریم
کد خبر : ۲۵۵۳۰۰

«این کارگران از خرداد ماه ۹۳ تاکنون حقوق و معوقات بیمه‌ای طلبکارند و از مرداد ماه ۹۲ نیز مزایا و بن کارگری به کارگران پرداخت نشده است.»

صبح امروز، نزدیک به ۵۰ کارگر کارخانه کرمانیت کرمان، دراعتراض به پرداخت نشدن حقوق و معوقات ۹ ماهه گذشته خود در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. این کارگران به نمایندگی از ۱۰۰ کارگر کارخانه کرمانیت در مقابل فرمانداری جمع شده بودند.

کارگران معترض کرمانیت به ایلنا گفته‌اند؛ صبح امروز ابتدا به استانداری کرمان مراجعه کردند اما مسولین استانداری آن‌ها را به فرمانداری کرمان ارجاع داده است.

این کارگران از خرداد ماه ۹۳ تاکنون حقوق و معوقات بیمه‌ای طلبکارند و از مرداد ماه ۹۲ نیز مزایا(شامل حق لباس، حق شیر و…) و بن کارگری به کارگران پرداخت نشده است. یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: همهٔ کارگران نزدیک به ۱ میلیون تومان بن کارگری طلبکارند و عیدی سال گذشته هم به آن‌ها پرداخت نشده است.

یکی از کارگران معترض در خصوص دلایل این تجمع توضیح داد: شرکت کرمانیت به دلیل ممنوعیت ورود آزبست در سال ۹۱ برای مدتی تولید را متوقف کرد و پس از آن خوشبختانه بعد از دو سال تلاش موفق شدیم تا بدون استفاده از ماده سمی آزبست ورق‌ و یا لوله‌های سیمانی مرغوبی تولید کنیم. اما تجهیزات و ماشین آلات مجهزی برای تولید انبوه نداریم و این هم به دلیل عدم سرمایه گذاری سهامداران برای تامین مواد اولیه است که موجب شده فروش خوبی هم نداشته باشیم. در طول این مدت هیچ حمایتی از کارگران شرکت نشده است و علاوه بر اینکه حقوق و مزایای کارگران از خرداد ماه پرداخت نشده، دفترچه‌های درمانی کارگران هم از آذر ماه تمدید نشده است و کارگران هزینه‌های درمان خانواده‌شان را با نرخ آزاد پرداخت می‌کنند.

وی همچنین به وضعیت کارگران بازنشسته این شرکت اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۵۰ کارگری که امسال بازنشسته شده‌اند از ابتدای سال ۹۲ سنوات دریافت نکرده‌اند، و ۳۰ نفر دیگری که در ماههای اخیر بازنشسته شده‌اند به دلیل رد نشدن ۴درصد حق بیمه اضافه در مشاغل سخت و زیان آور توسط کارفرما مستمری‌شان برقرار نمی‌شود.

وی دلیل این امر را بدهکاری شرکت کرمانیت به تامین اجتماعی کرمان عنوان کرد.

سه سال است که عید نداریم

این کارگران می‌گویند؛ از سه سال گذشته که شرکت دچار فراز و نشیب‌های بسیاری شده مشکلات بسیاری گریبانگیر کارگران شده است.

یکی از کارگران در این باره به پرداخت نشدن مزایا و مطالبات عید کارگران اشاره کرد و گفت: سه سال است که به دلیل اوضاع نابسامان شرکت کرمانیت و پرداخت نشدن به موقع حق و حقوقمان عید نداریم. کارگران چه گناهی کرده‌اند که باید این وضعیت را تحمل کنند.

این کارگر ادامه داد: به همهٔ این مشکلات تمدید نشدن دفترچه‌های درمانی را هم اضافه کنید.

به گفتهٔ این کارگر، مشکلات تمدید نشدن دفترچه‌های درمانی کارگران باعثشده مشکلات عدیده‌ای گریبانگیر کارگران شود. برخی از کارگران به دلیل کار در محیط آلوده، دچار مشکلات تنفسی شده‌اند و هزینه‌های درمان بالایی را متحمل می‌شوند. بسیاری از این هزینه‌ها به سختی از جیب کارگران پرداخت می‌شود. بی‌پولی و شرایط بد مالی باعثاز هم پاشیده شدن زندگی خانوادگی تعدادی از کارگران شده و برخی از کارگران برای تامین نیازمندی‌های روزمرهٔ تحصیلی فرزندانشان مجبور شده‌اند زیر بار قرض‌های کلان بروند.

کارگران با ابراز نگرانی از آینده شغلی خود و ۱۰۰ کارگر کارخانه کرمانیت می‌گویند، ادامهٔ شرایط با چنین وضعیتی قابل تحمل نیست.

یکی از کارگران وضعیت این روزهای کارخانه کرمانیت را ناشی از بی‌توجهی سهامداران به وضعیت شرکت و کارگران دانست و گفت: سهامداران ما بانک صنعت و معدن، سازمان تامین اجتماعی، سازمان بازنشستگی کشور و آستان قدس رضوی هستند که همه از جملهٔ بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشورند و می‌توانند به راحتی مطالبات کارگران را پرداخت کنند و مجددا کرمانیت را احیا کنند اما نمی‌دانیم چرا علی رغم گذشت چند ماه از تولید ورق‌هایی که کارگران به سختی با کمترین مواد اولیه اقدام به تولید آن‌ها می‌کنند، هیچ حمایتی از سوی این نهاد‌ها صورت نمی‌گیرد.

این کارگر تاکید کرد: اگر مواد اولیه برای تولید ورق‌های ایرانیتی تامین شود، کرمانیت می‌تواند دوباره به روزهای خوب خود بازگردد.

وی گفت: کارگران با دست خالی اقدام به تولید ورق‌هایی کرده‌اند که از ورق‌های آزبستی به مراتب مرغوب‌تر است اما هیچ حمایتی از سوی سهامداران این شرکت نمی‌شود.

تغییرات مدیریتی این شرکت به عنوان یکی از عواملی که وضعیت کرمانیت را با فراز و فرودهای بسیاری مواجه کرده، از دیگر نکاتی است که کارگران را دچار سردرگمی و بلاتکلیفی کرده است. به گفتهٔ کارگران معترض، از مهرماه سال ۹۲ تاکنون ۴ مدیرعامل در این شرکت تغییر کرده‌اند و این مسئله اثرات منفی روی ثبات وضعیت شرکت و کارگران گذاشته است. به گفتهٔ یکی ازمعترضین، کارگران قربانی دعوا‌ها و بازی‌های مدیریتی شده‌اند و آوار تمام مشکلات و گرفتاری‌های شرکت در ‌‌نهایت با پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان بر سر آنان خراب می‌شود.

گفتنی است، کارخانه کرمانیت تولید کننده ورق‌های ایرانیتی در استان کرمان در سال ۹۱ به دلیل آلایندگی محیط زیست تعطیل شد و هم اکنون با تولید ورق های غیر آزبستی به فعالیت خود ادامه می دهد. تولیداتی که به گفته ی کارگران علی رغم کمبود مواد اولیه بسیار مرغوب تر از ورق های آزبستی است.

ارسال نظر