مجری طرح مرکز سلامت روان جامعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان؛
پرداخت۹۰ درصد هزینههای بستری بیمار توسط دولت
در سیستم فعلی تا وقتی بیمار به مرحله بستری نرسد ما کاری با وی نداریم و ۹۰ درصد هزینههای بستری را دولت پرداخت میکند.
مجری طرح مرکز سلامت روان جامعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در سیستم فعلی تا وقتی بیمار به مرحله بستری نرسد ما کاری با وی نداریم و ۹۰ درصد هزینههای بستری را دولت پرداخت میکند.
به گزارش ایلنا ازکرمان، مجری طرح مرکز سلامت روان جامعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در سیستم فعلی تا وقتی بیمار به مرحله بستری نرسد ما کاری با وی نداریم و ۹۰ درصد هزینههای بستری را دولت پرداخت میکند، اما اگر بخشی از این هزینهها را وارد مرحله پیشگیری کنیم، حداقل بیماریابی زودتر انجام میشود و در مرحله خفیف بیماری با هزینه کمتری بیمار درمان میشود.
عبدالرضا صباحی درمراسم افتتاح مرکز سلامت روان جامعه نگر افزود: در سیستم فعلی ممکن است ما تخصصی و حتی فوق تخصصی شده باشیم اما تا حدودی از جامعیت و جامعه شمولی خارج شدهایم.
صباحی گفت: حتی اگر بیماری شدید باشد و منجر به بستری شود، باید کاری کرد که با فعالیتهایی مانند توانبخشی و مصرف به موقع داروها، از عود بیماری پیشگیری کرد به گونهای که فرد بتواند فعالیتهای اجتماعی، خانوادگی، شغلی و غیره داشته باشد.
وی افزود: این فعالیتها نیز باعثمیشود علاوه بر کاهش هزینههای بیمارستانی، به میزان زیادی از هزینههای اجتماعی کاسته شود.
مرکز سلامت روان جامعه نگر یعنی ما در آن به دنبال سلامت برای همه مردم و جامعه هستیم.
وی اظهار امیدواری کرد که این برنامه در کل کشور اجرا شده و توسعه پیدا کند و الگویی برای سایر بیماریهای مزمن به غیر از روانپزشکی باشد.
همچنین مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه در خصوص فعالیتهای این مرکز گفت: این مرکز با هدف خدمت به دو دسته از بیماران، هم نوروتیک و هم سایکوتیک فعالیت میکند.
علی بهرامنژاد ادامه داد: بیماران نوروتیک بیمارانی هستند که به خاطر مشکلات خود به پزشکان عمومی مراجعه میکنند و به این مرکز ارجاع داده میشوند.
وی گفت: ۲۰ مطب یا درمانگاه تحت پوشش این مرکز قرار دارند که بیمارانی را که به آنها مراجعه میکنند، در صورت نیاز به خدمات تخصصی به مرکز سلامت جامعه نگر ارجاع میدهند.
وی افزود: پزشکان باید بر اساس پروتکل خاص خود، در مورد تشخیص و درمان آموزش ببینند و یک تعامل مستقیم با مرکز داشته باشند.
بهرامنژاد در توضیح بیماران سایکوتیک گفت: بیمارانی هستند که از بیمارستان شهید بهشتی ترخیص شدهاند و ۵۰ نفر به صورت پیگیری حضوری و بازدید در منزل و ۱۰۰ نفر به صورت تلفنی به طور ماهیانه پیگیری میشوند.
وی با بیان اینکه بیماران سایکوتیک با دو هدف پیگیری میشوند، گفت: این دو هدف عبارتند از: آموزش روانشناختی که طی آن بیمار با بیماری خود، علائم آن و عوارض دارویی آن آشنا میشود و آموزش خانواده به طوری که خانوادهها با هدف کاهش عود بیماری یاد بگیرند چگونه بابیمار در تعامل باشند و چگونه وی را ارجاع دهند و به طور مرتب مصرف داروها را پیگیری کنند.
در این مرکز علاوه بر یک پرسنل اداری، یک روان پزشک، یک روانشناس بالینی و یک مددکار اجتماعی فعالیت میکنند.