در راستای توسعه تکنولوژی های مدرن مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر؛
دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر موفق به ساخت «آبگرمکن خورشیدی متحرک» شد
این دستگاه، هماهنگ با گردش خورشید حرکت کرده و متناسب با چرخش خورشید، نور را در نقطه کانونی بازتاب میکند.
در راستای توسعه تکنولوژی های مدرن مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر، دانشجوی مهندسی تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر موفق به ساخت «آبگرمکن خورشیدی متحرک» شد.
به گزارش ایلنا از کرمان دانشجوی مهندسی تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیرانرژی های نو یا تجدیدپذیر را جایگزینی مناسب برای سوخت های فسیلی عنوان کرد و گفت: «آبگرمکن خورشیدی متحرک» مقدار ۵ لیتر آب را در زمان ۱۰ دقیقه به نقطه جوش می رساند.
محمد برزگر، بخش های اصلی تشکیل دهنده «آبگرمکن خورشیدی متحرک» را آینه سهمی، گیربکس، موتور، جعبه دنده و لوله خلأ برشمرد و افزود: این دستگاه، هماهنگ با گردش خورشید حرکت کرده و متناسب با چرخش خورشید، نور را در نقطه کانونی بازتاب می کند.
وی استفاده از پیچ رزوه دار به جای موتور پله را از ابتکارات خود جهت تنظیم سیستم روزشمار حرکت دستگاه عنوان کرد و گفت: هزینه ساخت «آبگرمکن خورشیدی متحرک» معادل یک هشتم هزینه دستگاه های مشابه است.
این پژوهشگر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را باعثکاهش وابستگی به منابع فسیلی، کاهش انتشار گازهای آلاینده و کاهش انتشار گازهای گلخانهای که تاثیر اساسی بر گرمایش کره زمین دارند مطرح کرد و افزود: فرآیند توسعه در انرژیهای تجدیدپذیر دارای هزینههای سرمایهگذاری اولیه بالایی بوده و در مقابل هزینه تعمیر و نگهداری در آنها پایین است، ولی در روشهای تولید انرژی از منابعی مانند سوخت های فسیلی، هزینههای سرمایهگذاری اولیه پایین است اما تاثیرات مخرب زیست محیطی فراوانی دارند.
دانشجوی مهندسی تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر به نقش مهم انرژیهای تجدیدپذیر در بخش انرژی کشور اشاره کرد و بیان داشت: دانشگاهها میتوانند نقش مهمی در توسعه تکنولوژی های مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر ایفا نمایند.
برزگر در پایان سخنان خود از حمایت های دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر و یوسف قنبری از اساتید گروه تاسیسات حرارتی و برودتی این دانشگاه قدردانی و آمادگی خود را جهت به تولید انبوه رساندن «آبگرمکن خورشیدی متحرک» اعلام کرد.
گفتنی است، پیش از این نیز دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر در راستای توسعه تکنولوژی های مرتبط با انرژی های نو موفق به ساخت «اجاق خورشیدی»، «آبگرمکن خورشیدی ثابت» و «آب سرد کن بدون نیاز به برق» شده بودند.