رییس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خبر داد:
شناسایی دو مورد آلودگی به ویروس جدید کرونا در کرمان
«۴ مورد مشکوک به ویروس جدید کرونا مربوط به یک خانواده در استان کرمان مشاهده شده است که ۲ مورد ابتلا به آن مربوط به ۲ خواهر در کرمان تایید شده است که یکی از آنها بدحال و در شرایط ویژه تحت درمان است.»
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از شناسایی ۲ مورد ابتلا به عفونت کرونا در کشور خبر داد.
به گزارش ایلنا، دکتر محمد مهدی گویا با اعلام این خبر افزود: ۴ مورد مشکوک به ویروس جدید کرونا مربوط به یک خانواده در استان کرمان مشاهده شده است که ۲ مورد ابتلا به آن مربوط به ۲ خواهر در کرمان تایید شده است که یکی از آنها بدحال و در شرایط ویژه تحت درمان است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در ادامه گفت: افرادی که در تماس با این ۲ مورد بودهاند، ظرف کمتر از ۴۸ ساعت شناسایی و تحت مراقبت قرار گرفتهاند تا در صورت مشاهده علائم بالینی احتمالی، مراقبتهای ویژه از آنها به عمل آید.
وی به همکاریهای میان وزارت بهداشت، سازمان حج و زیارت، هیئت پزشکی و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران طی ۸ ماه گذشته به منظور برنامه ریزیهای دقیق و ایجاد آمادگیهای لازم برای مراقبت از بیماری اشاره کرد و گفت: در این راستا برنامههای اطلاع رسانی برای زائرین حج در فرودگاههای کشور و همچنین در طی ایام حضور در عربستان بصورت فعال صورت گرفته است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر ضمن اشاره به امکان تشخیص عفونت کرونا ویروس جدید در آزمایشگاه مرجع کشوری گفت: کلیه موارد مشکوک به بیماری عفونت MERS در مدت کمتر از ۴۸ ساعت مورد بررسی و آزمایش قرار میگیرند.
گویا با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ واکسنی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد، افزود: درمان دارویی برای بیماری عفونت کرونا ویروس جدید تاکنون بطور قطعی در جهان پیدا نشده است.
وی تعداد مبتلایان به این بیماری در دنیا در ۱۸ کشور جهان را ۶۷۲ مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۰۷ مورد منجر به مرگ شده است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در ادامه در خصوص علائم بیماریMERS گفت: مبتلایان به این بیماری علائمی نظیر مشکلات تنفسی شدید و عوارض گوارشی دارند که در ادامه ممکن است دچار نارسایی کلیه، کبد و سایر دستگاههای حیاتی بدن شوند.
رییس مرکز مدیریت بیماریها رعایت نکات بهداشتی را مهمترین راه پیشگیری از این بیماری عنوان کرد و بر شستشوی مرتب دستها و رعایت آداب تنفسی تاکید کرد.
وی خاطر نشان کرد: افرادی که تا ۲ هفته پس از بازگشت از حج دچار علائم مشکوک به این بیماری هستند باید از خود درمانی پرهیز و به پزشک مراجعه نمایند.
بنا بر این گزارش در همین رابطه، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رسانهها خواست که از انتشار اخبار غیرموثق که باعثنگرانی در سطح جامعه میشوند، جداً خودداری کنند و برای کمک به پیشگیری از این بیماری بر وظیفه فرهنگ سازی و آموزش که اطلاعات آن از طریق وزارت بهداشت در اختیار رسانهها قرار میگیرد، تاکید بیشتری داشته باشند.
دکتر زارعنژاد خاطرنشان کرد: تنها مرجع اطلاع رسانی در خصوص بیماری عفونت کرونا ویروس جدید، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز روابط عمومی این وزارتخانه است.